Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


100%Bøker om kropp: En foreldreguide Bøker om kropp: En foreldreguide
"Hvor er det greit å være naken?" og "Hvor har du lov til å ta på andre uten å spørre?" formidles med humoristiske forslag og legger til rette for viktige samtaler. Boka passer godt til høytlesning ... pubertet, kropp, sex, bildebok, barnebok, ungdomsbok, samtale, seksualundervisning, seksualitet
Artikkel
82%"Vi forveksler følgere med offentlighet. Vi forveksler bekreftelse med samtale." "Vi forveksler følgere med offentlighet. Vi forveksler bekreftelse med samtale."
offentlige samtale har blitt bedre, at den totale ytringsfriheten og ytringsmuligheten vi har fått, har gjort verden til en bedre plass. Det mest brukte forumet for debatt i den vestlige verden heter Twitter ... "Vi forveksler følgere med offentlighet. Vi forveksler bekreftelse med samtale."
Artikkel
82%Video: Alain Mabanckou i samtale med Geir Uvsløkk Video: Alain Mabanckou i samtale med Geir Uvsløkk
ble uttrykt fascinasjon over de levende skildringene både av miljøer og personer og vi hadde en god samtale om kjønnsrollemønster før og nå.  Vi bestemte oss deretter for å lese flere klassikere i vår ... Video: Alain Mabanckou i samtale med Geir Uvsløkk
Artikkel
57%Program tirsdag 9. september 2008 Program tirsdag 9. september 2008
vellykkede enn talende murer? ___________________________________________   19.30-20.30: Murer | Samtale | Murer – en samtale Kult.kafeen, Sølvberget | 80 (50) kr ... I dag blant annet med miniseminar, Kapittel-åpning, samtale om murer og samtale om fotball.
Artikkel
55%Bibliotekene vil være lokomotiv i e-boksaken Bibliotekene vil være lokomotiv i e-boksaken
Navn på lenke Adresse til lenke Brudd i samtaler om ebøker http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Brudd-i-samtaler-om-e-boker-til-bibliotekene-3104959.html Ebok-prosjekt avslutta før det ... Norsk Bibliotekforening har gjort en veldig bra jobb med å løfte denne saken og hatt konstruktive samtaler med Den norske Forleggerforening. Resultatet er at alle parter er enig om å prøve ut
Artikkel
43%Steve Sem-Sandberg til Kapittel 15 Steve Sem-Sandberg til Kapittel 15
samtale med Bernhard Ellefsen i Kulturbiblioteket på Sølvberget lørdag 19. september. (Kjøp billetter).    De utvalgte I "De utvalgte" har forfatteren tatt for seg det som foregikk på ... Sem-Sandberg samtaler med Bernhard Ellefsen om mesterverket "De utvalgte" 19. september. 
Artikkel
42%Lena Andersson og Monica Isakstuen om raseri og kjærleik Lena Andersson og Monica Isakstuen om raseri og kjærleik
Sjå Monica Isakstuen og Lena Andersson i samtale med Mari Nymoen frå årets Kapittel-festival. ... og Isakstuen fra Kapittel17">
42%Møt Gunhild Øyehaug og Lydia Davis Møt Gunhild Øyehaug og Lydia Davis
Lydia Davis og Gunnhild Øyehaug har mange fellestrekk. De møtes til samtale sammen med Frode Saugestad. 
Artikkel
42%Global morgen-podcast: Israels anneksjonsplaner - det farligste eventyr i Israels historie? Global morgen-podcast: Israels anneksjonsplaner - det farligste eventyr i Israels historie?
Hør podcast med reporter Roger Hercz i samtale med Øyvind Gjerde fra FN-sambandet.
Artikkel
42%- En stor leseopplevelse - En stor leseopplevelse
Kulturbiblioteket kan du møte Heivoll i samtale med Åsmund Ådnøy, tidligere journalist i Stavanger Aftenblad:: Your browser does not support iframes. Sagt om Over det kinesiske hav: "Heivoll gjør små ... Når: Torsdag 5. september, kl. 12.00 Sted: Kulturbiblioteket Pris: Gratis  Når: Torsdag 5. september, kl. 20.00 Hvor: Kulturbiblioteket Møt Heivoll i samtale med Åsmund Ådnøy, tidligere
Artikkel
38%Leif Enger og Edvard Hoem: Det norske Amerika Leif Enger og Edvard Hoem: Det norske Amerika
festivalsjef Espen Røsbak sen om å endre litt på programmet. - Enger og Hoem hver for seg er glimrende, men å få dem i samtale om dette temaet blir uhyre spennende, mener han.  Tema er altså den ... Torsdag møtes Leif Enger og Edvard Hoem til samtale om migrasjonen til Amerika og den norske arven i dagens USA.
Artikkel
38%Murpreget åpningsdag av Kapittel Murpreget åpningsdag av Kapittel
.kafeen – om enn i en både mer alvorlig og til tider svært personlig, men også morsom, tone, da kameratene Thorvald Steen og Mustafa Can entret podiet. I formen til den tidvis løse samtale utforsket tospannet ... Mandagens ”tjuvstart” til tross, tirsdagens åpning av Kapittel 08 var en blanding av alvor og muntermorsom samtale.
Artikkel
38%Podcast: Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth fra Kapittel20 Podcast: Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth fra Kapittel20
Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth har skrevet to av bokhøstens mest omtalte romaner. De møttes til samtale på Kapittel20. ... "Alberte og Jakob" av Cora Sandel . Lån dem, les dem og kom på Litteraturlørdag i mai også. 2. juni forteller Sølvbergets formidlere om sine leseropplevelser i denne serien i samtale med Aftenblad
Artikkel
35%Førpremiere på Gazas tårer! Førpremiere på Gazas tårer!
Regi: Vibeke Løkkeberg (83 min) Tirsdag 21. september kl.20.00 SF Kino, Sølvberget, sal 5 kr 50,- Innledende samtale med Vibeke Løkkeberg, Terje Kristiansen og Hans Erik Voktor
Artikkel
34%Leth om mye Leth om mye
Den vidtspennende overskriften resulterte også nettopp i en vidtspennende samtale - blant annet om hvorfor Leth havnet på Haiti. - Jeg var i en fase av livet hvor jeg så behov for å endre livet ... En åpenhjertig Jørgen Leth stilte til samtale med Erling Borgen under arrangementet ”Latin-Amerika nå: Politikk, sex og voodoo på Haiti”.
Artikkel
34%Loe og Lavik om "The Wire" - tidenes beste serie? Loe og Lavik om "The Wire" - tidenes beste serie?
er knallhard, og så har man underleverandører som nærmest skriver på samlebånd, sier han til BT. Samtale på Kapittel Erlend Lavik har skrevet doktoravhandling om amerikansk filmhistorie ... Er TV-serier den nye romanen? Vi har invitert Erlend Loe og Erlend Lavik til en samtale om "The Wire" og andre TV-serier. Billettsalget har åpnet.
Artikkel
34%Litteraturkveld med Christiansen og Ørstavik Litteraturkveld med Christiansen og Ørstavik
Rune Christiansen vant Brageprisen 2014 for romanen Ensomheten i Lydia Erhemans liv. Han møter mednominerte Hanne Ørstavik, aktuell med På terrassen i mørket i en samtale med Kapittel-sjef Espen ... Torsdag 12. mars kl. 19.00 kan du møte forfatterne Rune Christiansen og Hanne Ørstavik i samtale med Kapittel-sjef Espen Røsbak.
Artikkel
34%bob hund til Kapittel bob hund til Kapittel
.00. Laurdag 22. september: Opne øvingar. Bandet byr fansen inn i musikkskapinga. Loftet, Tou Scene. Laurdag 22. september: Samtale med Guttorm Andreassen. Tou scene 18.00   ... Intimkonsert i Kunsthall Stavanger. Tekstvandring med vokalist Thomas Öberg. Opne øvingar. Samtale med Guttorm Andreassen. Kapittel får besøk av bob hund!
Artikkel
34%Kapittelkveld på Tou scene Kapittelkveld på Tou scene
Det hele går altså av stabelen torsdag 15. september. Sjekk det omfattende programmet:  20.00, Scene 1: Syngende forfattere + samtale om tverrestetisk kunst  "Hva forener de ulike kunstartene ... Ferdigsnakka Live, syngende og vinylsnurrende forfattere, lynkurs i kunst- og kulturhistorie, høykulturelle samtaler om hitlistene m.m. Årets kapittelkveld på Tou scene er kuratert av forlaget Fanfare. 
Artikkel
34%Jan Kjærstad - Slekters gang Jan Kjærstad - Slekters gang
hvem vi vil være i slekt med? Agnes legger ut på en pilegrimsreise. Rita samtaler med Fridtjof Nansen i tårnet på Polhøgda. Maud seiler på en flåte nedover Kongofloden. Bjørg skriver dikt på Gaustad ... Jan Kjærstad presenterer sin ferske roman "Slekters gang" på Kapittel15. Møt ham i samtale med Åsmund Ådnøy søndag 20. september. 
Artikkel
34%Ord og vold Ord og vold
På lørdag under festival møter du en litteraturprofessor som fant ut at han skulle begynne med nevekamp som fritidssyssel. Møt ham i samtale med Harald Eia.
Artikkel
34%Sanaa Aoun Sanaa Aoun
Syriske Sanaa Aoun og tidligere fribyforfatter i Tromsø leser fra tekstene sine og samtaler i etterkant i prosjektet Tekst i flukt, et samarbeid mellom Norsk Oversetterforening og Kapittel.  
Artikkel
34%Podcast: Uri og Lomheim Podcast: Uri og Lomheim
Få kan opplysa og underhalda om det norske språket som Helene Uri og Sylfest Lomheim. På Kapittel møttest dei to til samtale om språk, kjønn og kommunikasjon.
Artikkel
34%Bokprat: Unge forfattere i Stavanger: Løkås og Løken Bokprat: Unge forfattere i Stavanger: Løkås og Løken
Møt Stig Beite Løken og Ida Løkås i samtale med kulturjournalist Elisabeth Hovland om bøkene og livet som forfatter i Kulturbiblioteket torsdag 28. mai kl. 12.00. 
Artikkel
34%Margrethe Sønneland Margrethe Sønneland
Margrethe Sønneland er førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Hennes forskningsområde er litteraturundervisning i skolen, og da særlig utforskende samtaler om litteratur.
Artikkel
34%Fortellingene som forsvant Fortellingene som forsvant
Trenger vi store, samlende fortellinger for at tilværelsen skal gi mening? Janne Stigen Drangsholt og journalist Jostein Gjertsen møttes til samtale om de store fortellingene.
Artikkel
29%Global kveld: Russland - 25 år siden kjempens fall Global kveld: Russland - 25 år siden kjempens fall
? President Putins fortid i KGB er en av flere forbindelser til til den tidligere totalitære staten. NRKs Russland-korrespondent Morten Jentoft og Aftenposten-journalist Per Kristian Aale møtes til samtale om ... Har Russland lykkes som demokratisk styresmakt eller er det fortsatt et fåmannsvelde 25 år etter at Sovjetunionen ble oppløst? NRKs Morten Jentoft og Aftenpostens Per Kristian Aale samtaler
Artikkel
29%Samvittighetskvaler - Kapittel 25 år Samvittighetskvaler - Kapittel 25 år
, og hvordan litteraturen fortsatt har evnen til å "smugle sandheden ind i menneskene". Forfatterne møttes til samtale på Kapittel20, ordstyrer Janne Stigen Drangsholt. Tore Renberg åpnet med å lese ... Vigdis Hjorth, Kristin Auestad Danielsen og Tiril Broch Aakre har skrevet hver sin novelle inspirert av Alexander L. Kiellands "En god Samvittighed". Se dem i samtale fra Kapittel20.
Artikkel
29%Hva lurer du på om kroppen? På Kapittel får du svar Hva lurer du på om kroppen? På Kapittel får du svar
, og vil samtale med kulturjournalist Jan Zahl om den lumske og livsviktige søvnen.     #METOO OG KROPPSPRESS  Når festivaltemaet er kropp, kommer man ikke utenom #metoo og kroppspress. Øystein Stene ... Forfattermøter med Maja Lunde, Jo Nesbø, Trude Marstein og Nina Lykke. Spørreshow med Trond-Viggo og Linn Skåber. Og samtaler om mødre, #metoo, skam og kroppspress. Velkommen til
Artikkel
29%Møt Yahya Hassan på Kapittel Møt Yahya Hassan på Kapittel
 mottok forfatteren den danske debutantprisen. I april kom debutboken ut på norsk. Den norske gjendiktningen er ved Pedro Carmona-Alvarez, og lørdag 20. september klokken 18.00 kan du høre Hassan i samtale med Thomas ... Årets litterære sensasjon, Yahya Hassan, er en av hedersgjestene på Kapittel-festivalen. Hassan samtaler med Thomas Seltzer og leser fra sin modige og direkte debutbok på Breitorget klokken 18
Artikkel
29%Podcast: Forstå Russland Podcast: Forstå Russland
Hvorfor stemmer russerne på Vladimir Putin? Hør Bernhard L. Mohr, Kåre Johan Mjør og Martin Paulsen i samtale fra Kapittel17, om tankesett i dagens Russland og om landets historiske ... samtidslitteraturen, blant annet med hjelp av Vladimir Sorokin. Marina Litvinenko, enken etter den drepte russiske etterretningsagenten Aleksander Litvinenko kommer også og møter Mette Karlsvik til samtale om sin kamp
Artikkel
29%Podcast: Avtrykket etter 22. juli Podcast: Avtrykket etter 22. juli
Aina M. Ertzeid var på jobb da regjeringskvartalet ble rammet av terror 22. juli 2011, og debutromanen 15:25 er hennes påminnelse om at vi ikke må glemme. Hør henne i samtale med Eivind Hofstad ... -språkkunnskaper i fransk sørget for at ordskiftet ikke ble særlig avansert, men det ble da en slags samtale av det. - All stor kunst er tragisk, mente italieneren. Jeg trakk fram det ene navnet etter det andre for å
Artikkel
29%Podcast: Da Tina ble drept Podcast: Da Tina ble drept
Tina Jørgensen ble drept høsten 2000, og saken er aldri blitt oppklart. Hør forfatter Erlend Frafjord i samtale med journalist Hans Petter Aass om sin nye bok "Da Tina ble drept".
Artikkel
29%Dagsprogram: Lørdag Dagsprogram: Lørdag
Agnes Ravatn, Trude Marstein, Gunnhild Øyehaug, Dorthe Nors og Hassan Blasim er noen av forfatterne på lørdagsprogrammet. Ellers blir det blant annet samtale om menn og sykling, remake av en
Artikkel
29%Montaser Abdel Mawjood Hassan Montaser Abdel Mawjood Hassan
Egyptiske Montaser Abdel Mawjood Hassan og nåværende fribyforfatter i Trondheim leser fra tekstene sine og samtaler i etterkant i prosjektet Tekst i flukt, et samarbeid mellom Norsk
Artikkel
28%Hva ville Camilla Collett sagt? Hva ville Camilla Collett sagt?
for sitt arbeid med det moderne gjennombrudds litteratur. Gjennom sine bøker Venindernes Samtale om Kvindernes Underkuelse og Efter Læsningen af Bygmester Solness utviklet hun sin egen dialogisk baserte
Artikkel
25%Kapittel-kveldene Kapittel-kveldene
 om forholdet mellom litteratur og evolusjon av Jonathan Gottschall.     Lørdag kveld  Samtale om språk, menn og vold, ledet av Harald Eia. Moddi-konsert med forbudte sanger. Og opplesning med Helga ... Kapittel-kveldene byr blant annet på litterære storheter som Jan Kjærstad og Lars Saabye Christensen, konserter på Bøker og Børst, samtale om menn og vold (med Harald Eia), teater på Tou Scene, og
Artikkel
25%Søvnproblemer? Det hadde Anders også. Søvnproblemer? Det hadde Anders også.
og en løsning, og vil samtale med kulturjournalist Jan Zahl om den lumske og livsviktige søvnen.     FORFATTERMØTER Fra 18. - 22. september kan du også få med deg forfattermøter med Jo Nesbø, Erlend ... -Viggo og Linn Skåber. Og samtaler om sykling, sæd, vold, og begjær etter #metoo. Velkommen til litteraturfestivalen Kapittel!
Artikkel
25%Dagsprogram: Søndag Dagsprogram: Søndag
Søndag 22. september byr blant annet på tre dokumentarfilmer og tre konserter. Ellers kan du få med deg et performanceforedrag, og en samtale om kjærlighet og ensomhet mellom Gunnhild Øyehaug og
Artikkel
25%Kapittel-program fredag Kapittel-program fredag
Fredag er som vanleg eit høgdepunkt. Me startar dagen med Kjell Westö i samtale med Alf van der Hagen, og Marte Spurkland skal snakka om boka Klassen på Universitetsbiblioteket. Utover dagen kan du
Artikkel
25%Slik blir årets Kapittel Slik blir årets Kapittel
Velkommen til Kapittelfestivalen 16. - 20. september! Blant årets gjester er Peder Kjøs, som skal snakke om isolasjon og ensomhet, og Else Kåss Furuseth som skal samtale med venninnen
Artikkel
20%Å, Vestlandet! Å, Vestlandet!
Kvelden startar med ei lesing frå Vestlandet av Erlend Nødtvedt. Deretter leiar Harald Birkevold ein samtale om kva det vestlandske er, med Nødtvedt, Marit Eikemo og Olaug Nilssen.  
Artikkel
18%Naseer Arafat Naseer Arafat
for studenter i ”Urban design” ved Universitetet i Stavanger. Under Kapittel deltar han i samtale med med Anne Hege Simonsen og Mahmoud Shukair under tittelen Å leve med muren onsdag 14.00 - 15.00. I tilegg kan
Artikkel
16%Nuruddin Farah Nuruddin Farah
Town i Sør-Afrika. Forfatteren kan du møte i samtale med Fredrik Wandrup på arrangementet Brennpunkt Mogadishu, fredag kl 17.00 på Kulturtorget. På lørdag kl. 15.00 går han også i samtale med Rabih
Artikkel
16%Mikhail Sjisjkin Mikhail Sjisjkin
har Sjisjkin mottatt flere store litterære priser i Russland. I år kom romanen på norsk, og under Kapittel 10 møter du Sjisjkin i samtale med oversetter Marit Bjerkeng. Mikhail Sjisjkin på Kapittel
Artikkel
16%Podcast: Agnes Ravatn om Dei sju dørene Podcast: Agnes Ravatn om Dei sju dørene
samtale om by og land, mold, Freud og ein heil del meir. Høyr podcasten: Fleire podcastar frå Sølvberget: ... Amazonas, og han presenterer Brasil gjennom en mosaikk av samtaler, intervjuer refleksjoner og analyser." Culture and customs of Brazil  av Jon S. Vincent En god dag for fotball : I denne boken har Aslak
Artikkel
16%Walgermo, Christiansen og Græsvik til Kapittels julefest 1. desember Walgermo, Christiansen og Græsvik til Kapittels julefest 1. desember
Kapittelredaksjonen inviterer for andre gang til et godt litterært pustehull før julestria virkelig setter inn. Programmet er tett og godt, og gjennomsnittsprisen for hver samtale er mindre enn en
Artikkel
16%Jo Nesbø til Kapittel Jo Nesbø til Kapittel
Møt Jo Nesbø i samtale med journalist Guttorm Andreassen onsdag 18. september kl. 18.00. Boksalg og signering etter arrangementet. Klikk her for mer info om Nesbøs nyeste bok om Harry Hole
Artikkel
16%Podcast: Marte Spurkland om «Klassen» Podcast: Marte Spurkland om «Klassen»
Forfattaren var gjest på Kapittel18 i samarbeid med Forskningsdagene på Universitetet i Stavanger. Høyr henne i samtale med Brita Strand Rangnes om korleis boka vart til.   Sølvbergets podcast kan
Artikkel
16%Podcast: Med advarsel i forordet Podcast: Med advarsel i forordet
.  Ingvaldsen samtaler med kritiker Guri Fjeldberg og Bjarte Bakken fra Foreningen !les om sitt forfatterskap, og hvordan man kan formidle bøker om vanskelige tema.   Flere podcaster fra NBBK:  
Artikkel
Google+