Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


100%Mytologisk møte med Jakhelln Mytologisk møte med Jakhelln
Mytologisk møte med Jakhelln
Artikkel
88%Etterlengtet møte med Sofi Oksanen Etterlengtet møte med Sofi Oksanen
til å møte henne to ganger. Torsdag 15. september kl. 17.00 stiller hun til samtale med Brita Strand Rangnes tom den nyeste romanen, Norma. Fredag 16. september stiller hun alene på scenen, og da får vi ... Etterlengtet møte med Sofi Oksanen
Artikkel
88%Et møte med Jørgen Leth Et møte med Jørgen Leth
. Erling Borgen og Jørgen Leth møtes igjen lørdag kl 12:00 på Kino 1, under overskriften Latin-Amerika nå: Politikk, sex og voodoo på Haiti. Leth har i en årrekke vært bosatt på Haiti, og vil bli intervjuet ... Et møte med Jørgen Leth
Artikkel
76%Bokprat: Spennende møte med sterk stemme Bokprat: Spennende møte med sterk stemme
Bokprat: Spennende møte med sterk stemme
Artikkel
67%Syloftet lørdag 19. juni for barn Syloftet lørdag 19. juni for barn
:       Hver tredje lørdag i måneden forvandles Verkstedet i 3. etasje til et syloft. Her kan du lære å reparere favorittplagg, få veiledning for syprosjektene dine, og møte andre syentusiaster.  Hver samling ... sykurs, syloft, mote, redesign, bærekraft, sy, design, syverksted
Artikkel
53%"Man kan vel møtes i et brev såvel som på gaten" "Man kan vel møtes i et brev såvel som på gaten"
. Bli ikke forbauset når jeg skriver slik til deg og du ikke kjenner meg - det går over, man kan vel møtes i et brev såvel som på gaten”  Hauge & Cappelen, Brev 1970-1975.   Romantisk og ... "Man kan vel møtes i et brev såvel som på gaten"
Artikkel
32%Bli med i SAPS! Bli med i SAPS!
SAPS er en organisasjon hvor du kan møte nye mennesker fra forskjellige land og få nye venner gjennom ulike aktiviteter. Alle som bor i Stavanger-regionen er velkommen til å delta. SAPS arrangerer ... Stavanger Active People Society (SAPS) er et åpent internasjonalt fellesskap som møtes gjennom ulike aktiviteter.
Artikkel
32%Forfattermøte: Kjersti Annesdatter Skomsvold Forfattermøte: Kjersti Annesdatter Skomsvold
bloggen Bibliotekarene anbefaler.  To møter 21. februar får du to sjanser til å møte Skomsvoll. Først stiller hun opp som gjest på den faste bokpraten i Kulturbiblioteket klokken 12.00, og senere på ... 21. februar får du to sjanser til å møte kritikerroste Kjersti Annesdatter Skomsvold. 
Artikkel
32%Møt Gunhild Øyehaug og Lydia Davis Møt Gunhild Øyehaug og Lydia Davis
Lydia Davis og Gunnhild Øyehaug har mange fellestrekk. De møtes til samtale sammen med Frode Saugestad. 
Artikkel
32%Festkveld med Lunde, Bjørnstad, Flatland, Teige og Brænne Festkveld med Lunde, Bjørnstad, Flatland, Teige og Brænne
Torsdag 5. november kl. 19.00 kan du møte fem høstaktuelle forfattere her på Sølvberget. 
Artikkel
29%Samling for veiledere til Lær kidsa koding Samling for veiledere til Lær kidsa koding
vist interesse i å starte og drive kodeklubber, men trenger litt erfaringer og støtte før de tar steget ut selv. På de månedlige møtene møtes likesinnede og får høre på dem som allerede har startet ... Lær kidsa koding! Rogaland arrangerer månedlige møter der veiledere og interesserte kan møtes og utveksle erfaringer og tips om drift av kodeklubber. Første møte er på Stavanger bibliotek mandag 10
Artikkel
29%Maciek Nabrdalik: De overlevende Maciek Nabrdalik: De overlevende
Maciek Nabrdalik har portrettert overlevende etter nazistenes konsentrasjonsleire. Han har reist 80.000 kilometer sammen med sin kone, skribenten Agniezska Nabrdalik, for å møte menneskene bak den ... Onsdag 12. november kl. 19.00 kan du møte den internasjonalt anerkjente polske dokumentarfotografen Maciek Nabrdalik i Møteplassen på Sølvberget. 
Artikkel
28%- Et uvanlig sterkt talent - Et uvanlig sterkt talent
bemerkelsesverdig debut." NRK mente at "dersom han greier å halde det nivået han har lagt seg på i «Der fire veier møtes», har vi ein nordisk forfattar å rekne med framover." Les utdrag fra "Der fire ... Både kritikerne og leserne hyller Tommi Kinnunens debutroman "Der fire veier møtes." Han besøker Stavanger på Kapittels siste dag.  
Artikkel
28%Leif Enger og Edvard Hoem: Det norske Amerika Leif Enger og Edvard Hoem: Det norske Amerika
for Minnesota Radio i en rekke år. Hans romaner Ned til elva og Så ung, så kjekk, så modig har begge ligget på bestselgerlistene i USA. Enger kan du møte i samtale med Levi Henriksen allerede på festivalens ... Torsdag møtes Leif Enger og Edvard Hoem til samtale om migrasjonen til Amerika og den norske arven i dagens USA.
Artikkel
28%Kobek og Riley om nett og overvåkning Kobek og Riley om nett og overvåkning
På Kapittel møtes forfatterne Jarett Kobek og John Erik Riley for å snakke om hva nettet gjør med oss. ...  inneholder for eksempel flere skjønnlitterære passasjer mens boka  Mølleland , om krigene på Balkan, inneholder en del dokumentarisk materiale. I disse bøkene undersøkes enkeltmenneskets betingelser i møte med
Artikkel
28%- En stor leseopplevelse - En stor leseopplevelse
Kulturbiblioteket kan du møte Heivoll i samtale med Åsmund Ådnøy, tidligere journalist i Stavanger Aftenblad:: Your browser does not support iframes. Sagt om Over det kinesiske hav: "Heivoll gjør små ... Anmelderne og leserne er begeistret for Gaute Heivolls ferske bok. 5. september kan du møte ham i Stavanger bibliotek. 
Artikkel
28%Litteraturkveld: Lena Andersson Litteraturkveld: Lena Andersson
blant publikum. Han er fullstendig henført, og etter forelesningen møtes de to for første gang. En form for kjærlighetshistorie innledes mellom Ester og Hugo, banal i all sin enkelhet og ondskap ... 29. april kl. 19.00 byr vi på møte med Lena Andersson, forfatteren bak "Rettsstridig forføyning". Kjøp billetter nå. 
Artikkel
28%Gulliksen og Gran: Når kjærligheten tar slutt Gulliksen og Gran: Når kjærligheten tar slutt
3. mars er det duket for et spennende møte mellom Sissel Gran og Geir Gulliksen her på Sølvberget. Billettsalget har startet. 
Artikkel
28%Tekst i flukt Tekst i flukt
For tredje år på rad møtes fire eksilforfattere og fire norske oversettere til et to dagers verksted på Kapittelfestivalen. 
Artikkel
28%Ismail Beşikçi: Ytringsfrihet i Tyrkia Ismail Beşikçi: Ytringsfrihet i Tyrkia
Mandag 31. august kl. 19.00 inviterer vi til møte med den tyrkiske forfatteren og akademikeren İsmail Beşikçi.   
Artikkel
28%Krim-bonanza på biblå Krim-bonanza på biblå
Torsdag 10. april kan du møte krimforfatterne Lars Helle og Jørn Lier Horst på Sølvberget og på Madla bibliotek. 
Artikkel
25%Pedro Carmona-Alvarez: "Og været skiftet...": Sommerens yndlingsbok Pedro Carmona-Alvarez: "Og været skiftet...": Sommerens yndlingsbok
Han er fra New Jersey. Hun er fra Oslo. De møtes i New York på slutten av femtitallet. De forelsker seg. De gifter seg med hverandre og flytter til Asbury Park. De får to jenter som noen år senere
Artikkel
25%Kapittel-prolog: Der var et yndigt land... Kapittel-prolog: Der var et yndigt land...
et møte med meningsbæreren og forfatteren Carsten Jensen. Arrangeres av Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, det internasjonale fribynettverket ICORN og ... Tirsdag 11. mai varmer vi opp til Kapittel 10, med møte mellom Carsten Jensen og Hilde Sandvik på Breitorget kl. 20.00.
Artikkel
25%Litteraturgruppe for ungdom Litteraturgruppe for ungdom
gang. Håper vi møtes! Send en mail til Eli-Gunn hvis du vil være med eller vite mer: eli.gunn.buvik@stavanger-kulturhus.no Vi har møtene i 2. etasje en torsdag i måneden mellom kl. 17.00 -18 ... Har du lyst til å møte andre som elsker bøker? Vil du snakke om det du har lest? Da kan du komme på lesesirkel for ungdom!
Artikkel
25%Mikroseminar om Ferrante Mikroseminar om Ferrante
."     Mikroseminar Identiteten til Ferrante (som er et pseudonym) er ikke offentlig kjent. Det sier seg dermed selv at vi ikke har klart å få selve Ferrante til Kapittel-festivalen. I stedet møtes oversetter Kristin ... Søndag 18. september møtes Kristin Sørsdal og Bernhard Ellefsen til mikroseminar om Elena Ferrantes fantastiske romanserie om Napoli og venninene Elena og Lila. 
Artikkel
25%Maja Lunde: Bienes historie Maja Lunde: Bienes historie
en imponerende debutroman". All mulig grunn til å glede seg til Kapittel der det blir flere muligheter til å møte forfatteren.  Biene  Slik beskriver forfatteren selv romanen på nettsiden sin ... Anmelderne står i kø for å hylle "Bienes historie". Under Kapittel gir vi deg flere anledninger til å møte forfatter Maja Lunde. 
Artikkel
25%COMNICON 2016 - Stavangers første tegneseriefestival COMNICON 2016 - Stavangers første tegneseriefestival
glede seg!    Boklansering  Comic Night Stavanger er en gruppe unge talenter som møtes til ukentlige tegneserietreff på Sølvberget, og denne helgen viser de fram arbeidet sitt i en egen ... Velkommen til en splitter ny tegneseriefestival på Sølvberget! COMNICON 2016 går av stabelen lørdag 7. og søndag 8. mai, med tegneseriemesse, tegneverksted og møte med spennende tegneserieskapere
Artikkel
25%Lær å strikke på biblå Lær å strikke på biblå
Har du lyst til å lære og strikke? På biblioteket kan du møte andre strikkere, lære strikking eller bare ta med strikketøyet og slå av en prat. ... tredje lørdag i måneden forvandles Verkstedet i 3 etasje til et syloft. Her kan du lære å reparere favorittplagg, få veiledning for syprosjektene dine, og møte andre syentusiaster.  Hver samling på
Artikkel
25%Kapittels filmprogram Kapittels filmprogram
Kapittel presenterer hvert år et utvalgt knippe ny dokumentarfilm. Årets filmprogram er preget av stikkordet opprør og hele fire av filmskaperne blir å møte på scenen.
Artikkel
25%Kapittels filmprogram Kapittels filmprogram
Kapittel presenterer hvert år et utvalgt knippe ny dokumentarfilm. Årets filmprogram er preget av stikkordet opprør og hele fire av filmskaperne blir å møte på scenen.
Artikkel
25%Nå er programmet her! Nå er programmet her!
Endelig er programmet for Kapittel 08 her! 8. – 14. september kan du møte profiler som Mustafa Can, Siri Hustvedt, Lars Saabye Christensen, Nuruddin Farah og Marina Lewycka.
Artikkel
25%Frank Miller Frank Miller
Denne skinnende knappen på verdensvesten som vi kaller tegneserier. Denne geniale skaperen av tegneserier som har bergtatt millioner. Er tiden nå inne for at også han burde møte knappestøperen? 
Artikkel
25%Litteraturkveld med Christiansen og Ørstavik Litteraturkveld med Christiansen og Ørstavik
Torsdag 12. mars kl. 19.00 kan du møte forfatterne Rune Christiansen og Hanne Ørstavik i samtale med Kapittel-sjef Espen Røsbak.
Artikkel
25%Glimt fra NBBK 2021 Glimt fra NBBK 2021
Nordisk barnebokkonferanse 2021 ble et kjærkomment, digitalt møte på tvers av de nordiske grensene. Her ser vi tilbake på noe av det vi delte.
Artikkel
22%Fotoutstilling om vandrere Fotoutstilling om vandrere
. Utstillingen gir oss en mulighet til å møte dem i omgivelser og natur som er kjente for nordmenn, men nye for dem. Bildene viser glede, lek, nytt samhold, men også alvor.     Bak hvert ansikt er det en ... Den syriske fotografen Nawar Alghousini gir oss gjennom en serie bilder muligheten til å møte noen av menneskene som ble tvunget på flukt, og som nå lever her i Stavanger.
Artikkel
22%Eva Bakkeslett m.fl. Det nye Eden Eva Bakkeslett m.fl. Det nye Eden
for diskusjoner, refleksjoner, og et møte med kunstnerskap som har gjort seg bemerket internasjonalt med sin forskning.  Velkommen til åpning i Sølvberget galleri torsdag 11. august kl. 18.00.   Lørdag 13 ... I utstillingen "Det nye Eden" kan du møte seks internasjonale kunstnere som på hvert sitt vis beveger seg i grenseland mellom kunst og teknologi. Åpent mellom 11. august og 02. oktober. 
Artikkel
22%Bli med som veileder på Girl Tech Fest Bli med som veileder på Girl Tech Fest
Girl Tech Fest er en hel dag med koding og verkstedsaktiviteter - bare for jenter i alderen 8-10 år! Jentene blir kjent med teknologi på egne premisser, og får møte kvinnelige veiledere som jobber i
Artikkel
22%Vi søker frivillige til Girl Tech Fest i september Vi søker frivillige til Girl Tech Fest i september
Girl Tech Fest er en hel dag med koding og verkstedsaktiviteter - bare for jenter i alderen 8-10 år! Jentene blir kjent med teknologi på egne premisser, og får møte kvinnelige veiledere som jobber i
Artikkel
22%Tre bøker, tre kvinneskjebner Tre bøker, tre kvinneskjebner
På Kulturbiblioteket kan du møte Randi Pettersen.  Hun er en engasjert medarbeider ved Internasjonalt kulturnettverk og her anbefaler hun tre bøker, en dokumentar, en roman og en krim, som alle
Artikkel
22%Skandinavisk mestermøte Skandinavisk mestermøte
du møte i Stavanger i februar.
Artikkel
22%Kapittel i Ryfylke Kapittel i Ryfylke
Atle Berge vant nylig LOs litteraturpris for romanen Puslingar, som handler om etterdønningene etter Alexander L. Kielland-ulykken. I forkant av Kapittel kan du møte den prisbelønte forfatteren på
Artikkel
19%Kapittel onsdag 19. september Kapittel onsdag 19. september
Opningsdagen på Kapittel byr blant anna på foredrag om nynorsk ved Tore Renberg, bokbad med Tor Åge Bringsværd og eit møte med den amerikanske psykologiprofessoren Keith Payne, som er aktuell med ... Gulliksen, Øyvind Rimbereid og Johan Harstad er solide navn som vi gleder oss til å møte i vår. Billettsalget tyder allerede på at dette er forfattere som mange lesere er glade i, sier Tønnessen
Artikkel
19%Ny skjønnlitteratur i april Ny skjønnlitteratur i april
Vi kan vi by på et finsk nasjonal-epos, to gjenoppdagede skatter og du kan møte to fjortenåringer som skulle hatt et helt annerledes liv.  Dessuten har vi også denne måneden fått inn en ny bok av en
Artikkel
17%Fordypningsoppgave om science fiction Fordypningsoppgave om science fiction
, deres nye virkelighet, vi får møte i science fiction. Kanskje er bruddet med virkeligheten at noen har oppdaget hvordan en kan reise i tid? Eller kanskje romvesen har bestemt at hele jorda, Tellus, skal
Artikkel
14%Kammermusikk. Anders Mobergs favoritter Kammermusikk. Anders Mobergs favoritter
av kultur. Det har vært en ære å få lov til å være med på å bygge opp deler av kulturbyen og få lov til å møte så mange ulike kulturaktører, sier han. http://www.stavanger.kommune.no/no/Aktuelt/Anders-Moberg-far-arets-kulturpris/
Artikkel
13%Podcast: Chris Tvedt Podcast: Chris Tvedt
Her kan du høre en opplagt forfatter fortelle om sin hovedperson Mikael Brenne, Tvedts egen vei til å bli forfatter og om et tidligere møte med Stavanger han aldri glemmer.   Flere podcaster fra ... til å møte familien han ikke visste han hadde, og oppdage en forening som jobber med å finne og bevare magiske bøker. Men Archies magiske bok er farlig, og mørke ånder er på jakt etter den. Med hjelp
Artikkel
13%Slektsgranskning på internett Slektsgranskning på internett
Onsdag 3. november kan du møte Jan Helge Gulliksrud fra DIS (Databehandling i slektsforskning) avdeling Rogaland. Her vil du få praktiske tips ved bruk av internett og programvare for å lage ditt
Artikkel
12%Møt Saabye Christensen i dag Møt Saabye Christensen i dag
Knapt nok noen roman møtes med større forventninger enn Lars Saabye Christensens siste roman. Sammen med Beatles (1984) og Bly (1990), kompletterer nå Christensen med romanen Bisettelsen, hvor Kim
Artikkel
12%Catharina Gripenberg Catharina Gripenberg
møte Gripenberg, sammen med en rekke andre forfattere.
Artikkel
11%Lesesirkelen leste Linjeskift Lesesirkelen leste Linjeskift
var turen kommet til Linjeskift av Joseph Pontus, som står på programmet til Kapittel i september.  Arbeiderlitteratur På Kapittel vil Joseph Ponthus blant annet møte forfatter Lars Ove
Artikkel
Google+