Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


100%Podcast: Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek? Podcast: Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek?
for tradisjonelle bokhyller forbi? Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek? Paneldebatt med Stig Elvis Furset, fra NBFs litteraturpolitiske råd, Johanna Hansson, leder for Svensk biblioteksförening og Berit ... Er tiden for tradisjonelle bokhyller forbi? Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek? ... flyktningkrise og fremmedfrykt. Hvor går landegrensene? Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget 4. - 6. februar 2019, og temaet er "Hvor går grensen?". Et av spørsmålene som vil diskuteres er hvor ... Podcast: Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek?
Artikkel
88%Hvor går grensen? Hvor går grensen?
Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget 4. - 6. februar 2019, og temaet denne gangen blir "Hvor går grensen?". Dagens nyhetsbilde preges av ulike grensediskusjoner knyttet til ... 1541057100 Program for NBBK 2019 Her er hele programmet til Nordisk barnebokkonferanse 2019. Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget 4. - 6. februar 2019. Temaet er "Hvor går grensen ... Hvor går grensen?
Artikkel
59%Hvor finner jeg sekundærlitteratur? Hvor finner jeg sekundærlitteratur?
oppgaven til et høyere nivå. Å finne ut hva andre har tenkt om emnet du har valgt, kan gi nye perspektiver til oppgaven. Læreren stiller gjerne også krav til hvor mye faglitteratur du skal bruke i oppgaven ... ;auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false"> Janne Stigen Drangsholt, Bjørn Arild Ersland, humor, bokprat 1456748880 Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller 5. mars fortsetter programserien Litteraturlørdag på Sølvberget, hvor vi går gjennom ... Hvor finner jeg sekundærlitteratur?
Artikkel
53%Kapittel 17 går for revolusjon Kapittel 17 går for revolusjon
Navn på lenke Adresse til lenke Kapittel 16: Rekordbesøk i varmen http://stavanger-kulturhus.no/KAPITTEL/Kapittel-16-Rekordbesoek-i-rekordvarme ... nok stoff til en litteraturfestival, kommer også Kapittel 17 til å bli en bred festival hvor revolusjonstemaet blir behandlet og studert fra mange ulike vinkler.  – Kapittel skal være en breddefestival ... Kapittel 17 går for revolusjon
Artikkel
46%Hvor mye kan du om Russland? Hvor mye kan du om Russland?
til å komme til Norge. Utreisen ble planlagt til tidlig i juni, men ble forhindret da utreiseforbudet mot Mohammads kone fortsatt var i kraft. Etter flere forsøk på å krysse grensen kom familien endelig ... Hvor mye kan du om Russland?
Artikkel
46%Hvor mange flyktninger er det i verden? Hvor mange flyktninger er det i verden?
følge Flyktninghjelpen og UNHCR sine tall var det totalt ca 70,8 millioner flyktninger i verden i 2019. Det er det høyeste tallet som noen gang er registrert FN. Tallet for hvor mange flyktninger det er ... Hvor Hender det? Verdens flyktningsituasjon - 2014 Flyktninghjelpen: Flyktningregskapet FN-sambandet: Flyktninger E-bibliotek: Flyktninger UNCHR UNCHR: Statistics Migrasjon ... til 2010. Den er registrert med bl.a. dato, land, hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ... Hvor mange flyktninger er det i verden?
Artikkel
39%Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller
Knut Hamsun: Sult - Pan - Markens grøde Sara Stridsberg: Beckomberga Enig eller uenig med Sølvbergets folk? Bruk kommentarfeltet under. 16. april kommer fortsetter vi med perioden 1906-1926, hvor vi ... 5. mars fortsetter programserien Litteraturlørdag på Sølvberget, hvor vi går gjennom norsk litteraturhistorie i store klyv. ... hvert som historien tok form og personene ble levende, gikk det an å leve med dette.  Et av medlemmene uttalte:  «jeg tenkte slik som når jeg leser bøker på engelsk, det går fint an å få med seg stemning
Artikkel
39%Podcast: Framtiden for oljebransjen Podcast: Framtiden for oljebransjen
Hvor går oljebransjen i en tid med synkende oljepris, koronakrise og klimakrise? ... Melkøya i Finnmark, hvor statsminister Erna Solberg lanserer sin næringspolitiske soloppgang, foran et blåøyd pressekorps – og Solguden ... Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 376 s. Utgitt i 2015
Artikkel
33%Global podcast: Flyktningsituasjonen i Europa - hva skjer? Global podcast: Flyktningsituasjonen i Europa - hva skjer?
Navn på lenke Adresse til lenke Hvor mange flyktninger er det i verden? https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Nord-Soer-Biblioteket/Spoersmaal-og-svar/Hvor-mange-flyktninger-er-det-i-verden ... Hovdan fra ICORN. Sølvberget · #248: Flyktningsituasjonen i Europa - hva skjer? (Global morgen) Hvor mange flyktninger er det i verden? Hva er det som forårsaker de største flyktningstrømmene i verden ... ulike land blir utsatt for. I Global terrorism Database finner du terrorhandlinger som er registrert fra 1970 til 2010. Den er registrert med bl.a. dato, land, hvor mange drepte og skadde. Hvis du går
Artikkel
32%Hvor mange dør av sult hvert år? Hvor mange dør av sult hvert år?
Hva er sult? Det er veldig vanskelig å sette et tall på hvor mange som dør av sult. Ofte er sult, eller under- feilernæring en medvirkende årsak til at barn dør av andre sykdommer. Underernæring ... Spørsmål:"Jeg lurer på hvor mange barn som dør av sult i verden hvert år, og hvor mange mennesker regnes som under- eller feilernærte i verden? Jeg er også interessert i statistikk over hvor stort ... norsk bistand, og lurer på hvilke land vi gir penger til, og hvor mye som ble gitt. Hvem det går ut over når Norge kutter bistand til Uganda som følge av Ugandas lov mot homofili. Norges samarbeidsland I ... Hvor mange dør av sult hvert år?
Artikkel
32%Hvor mange land i verden har ytringsfrihet? Hvor mange land i verden har ytringsfrihet?
land som delvis fri og 64 land som ikke fri. Hvor en drar grensen for fri/delvis fri blir selvsagt et spørsmål om skjønn. Freedomhouse har også andre rangeringer som kan være aktuelle ... Finnes det en oversikt over hvor mange og hvilke land som har ytringsfrihet? ... , hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ta med andre kriterier, som at handlingen var ... Hvor mange land i verden har ytringsfrihet?
Artikkel
30%Podcast: Europa - en diagnose Podcast: Europa - en diagnose
Hvor går folkestyret i Europa? Hør opptak fra panelsamtalen mellom Asle Toje, Simen Ekern og Cecilia Hansson fra årets Kapittel-festival. ... at det går an å komme seg på beina igjen. Uansett hvor mange nederlag man må tåle. Et slikt håp finnes det nesten i alle de mørkeste krokene i diskografien til Bruce Springsteen. Selv om det av og til ser
Artikkel
30%Superbitchene er tilbake - se intervju med forfatteren Superbitchene er tilbake - se intervju med forfatteren
Navn på lenke Adresse til lenke Superbitchene - hjemmeside for bokserien https://superbitchene.com/bokene/ Kampen mot superbitchene (bok nummer 1 i serien) - anmeldelse http://www.dagsavisen.no/kultur/boker/jenter-som-gar ... Fiske Cappelen Damm skriver: Endelig en ny Hallo-bok fra Anna Fiske! Denne gang skal vi under vann. Gjennom et helt år følger vi livet i havet, hvor det bor fler og skjer mer enn man skulle tro! Her
Artikkel
28%Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet? Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet?
. Vi er ikke et konsept. Vi er vår egen person, og vi krever å bli tatt på alvor".  Hvor går grensen? Og det er nettopp den utfordringen vi ønsker å løfte fram på Nordisk ... 1479134460 J. K. Rowlings magiske univers BOK/FILM: I nærmere 20 år har folk i alle aldre i hele verden gledet seg over J. K. Rowlings magiske univers. Nå kommer «Fabeldyr og hvor de er å finne ... Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet?
Artikkel
27%Helsinkis nye hjerte Helsinkis nye hjerte
en funksjonell møteplass, der fri tilgang på informasjon og ny teknologi skal sørge for at alle innbyggerne kan utvikle seg og lære noe nytt. Hvor går grensen for denne utviklingen? Er tiden ... Med Oodi har Helsinki fått et pulserende nytt landemerke. Hvor går grensen for framtidens bibliotek?
Artikkel
24%Hva var prisen på en slave? Hva var prisen på en slave?
Hvor mye kostet en slave under den transatlantiske slavehandlene? ... 1586252340 Slavehandel i Afrika Hva var konsekvensene av slavehandelen, og hvor mange slaver ble sendt med slaveskip fra Afrika? Slavehandel er noe som har foregått til alle tider i forskjellige
Artikkel
24%Forbudt for barn Forbudt for barn
Farlige fagbøker? Nordisk barnebokkonferanse 2019 går av stabelen på Sølvberget i Stavanger 4. - 6. februar, og temaet denne gangen er "Hvor går grensen?". Et av spørsmålene vi vil diskutere er ... Fagbøkene Kvinner i kamp og Gleden med skjeden har fått 18-årsgrense og plastinnpakning i Russland. Hvor går grensen for sensur?
Artikkel
24%HEN - flytende kjønn HEN - flytende kjønn
Hvor går grensen mellom kjønnene? Under NBBK 2019 kan du oppleve utstillingen HEN - flytende kjønn i Sølvberget galleri. 
Artikkel
22%Sosiale medier og demokrati Sosiale medier og demokrati
. Slik fungerer hvilket nyhetsbilde sosiale medier gir hver enkelt, og mange aviser går i den samme retningen. Virkeligheten ser veldig forskjellig ut på CNN og Fox news. De eksisterende konfliktlinjene ... N. Persily & J. Tucker - Social Media and Democracy Global skole: Undervisningsopplegg om falske nyheter og kildekritikk Democracy Reporting: Democracy and Social Media Hvor hender det ... . Opprørsorganisasjoner bryr seg sjelden om landegrenser, og ofte ser en at en krig fører til at menn med våpen krysser grenser. En har særlig sett dette i Afrika hvor statene er svake og har liten kontroll med grensene
Artikkel
22%Hva er internasjonale sanksjoner? Hva er internasjonale sanksjoner?
Hvordan kan man straffe land som bryter våpenhvileavtaler, folkeretten og andre avtaler uten at det går ut over sivile? ... angår regjering, og/eller territorium hvor bruken av våpen mellom to parter, hvor minst en er en stat, resulterer i 25 døde relatert til kamper i løpet av et år.  Men følgene av krig er ikke bare
Artikkel
22%Podcast: Hva har skjedd i USA de fire siste årene? Podcast: Hva har skjedd i USA de fire siste årene?
Hvis vi går bak overskriftene og president Trumps Twitter-meldinger, hvordan har USA forandret seg de fire siste årene?  ... sikkerhet. Men vi har sett et større press på NATOs partnere om å øke forsvarsbudsjettet.  Hvor hender det? Er forholdet mellom USA og Europa svekka? Dagens Næringsliv: Trump kan true Nato Aftenposten
Artikkel
22%Biblåkids: Arne Svingen Biblåkids: Arne Svingen
Hvor mange bøker har Arne Svingen skrevet, hvorfor ble han forfatter og hvor sannsynlig er det at favorittlaget hans vinner Premier League? ... til det lille punktet hvor en mister balansen. Kjenner du det? Da har du funnet den vertikale balanseaksen som går gjennom kroppen din fra topp til tå. Men det er jo naturlig for oss at man også
Artikkel
22%Skriving og studieteknikk Skriving og studieteknikk
tips om hukommelsesteknikker, tidsplanlegging, effektiv lesing, notatteknikker, skriving som fremmer læring, arbeid i grupper, eksamensforberedelse og hvor du kan søke veiledning. Forfatterne har lang ... Dagene blir kortere, og går stadig raskere. Plutselig er eksamens- og tentamenstiden her. Her er tipsene som hjelper deg gjennom! ... ://library.eb.co.uk/levels/adult . Vil du bruke leksikonet hjemmefra, går du inn på Sølvbergets hjemmeside , og logger deg på Min side med lånenummeret som står på baksiden av lånekortet ditt og pinkoden din. Da kan du klikke deg inn på
Artikkel
22%Hva er al-Qaida? Hva er al-Qaida?
terroraksjoner på 90-tallet. Nettverket ble spesielt beryktet etter angrepet i USA på World Trade Center og Pentagon 11/9 2001, hvor ca. 3000 mennesker ble drept. Krigen mot terror Dette angrepet førte til USA ... Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E-biblioteket: Terrorisme E-bok fra bokhylla Fritz Nilsen - Makt og avmakt, 1999, (Bin Laden s. 54 ... , hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ta med andre kriterier, som at handlingen var
Artikkel
22%Lesesirkelen diskuterer Naomi Aldermans roman Kraften Lesesirkelen diskuterer Naomi Aldermans roman Kraften
Et knippe menn midt i livet har diskutert bøker en gang i måneden de siste fem årene. I mars var turen kommet til Kraften. Naomi Aldermans bok beskriver en framtid hvor alle verdens kvinner har ... Naomi Aldermans roman Kraften er en dystopi om en verden hvor kvinner er brutale herskere over mennene. Hvor vellykket er den? Hør lesesirkelens meninger. ... et par dagers opphold mellom hver oppdatering. Fine bilder er viktig. Tomas gjør gjerne 20-30 forsøk før han er fornøyd nok til å publisere. Han går gjerne rundt med en bok i tilfelle en god location
Artikkel
22%Begrepet Nord-Sør? Begrepet Nord-Sør?
). Utviklingsland er land som har en svak og ofte ensidig utviklet økonomi, hvor størstedelen av befolkningen lever under utilfredsstillende sosiale og økonomiske forhold. Typisk for mange utviklingsland er ... Hva er Nord-Sør? Kan dere forklarer begrepet "Nord-Sør"? Litt om hvor det stammer fra, definisjonen og hvilke land som går under Nord og hvilke land som går under Sør? ... det urettferdige handelsforholdene for råvarer, og den voldsomt skjeve fordelingen internt i Latin-Amerika, hvor overklassen ikke har vært interessert i velstand og utvikling for de fattigste. LENKER
Artikkel
21%Imperialismen som en av årsakene til første verdenskrig? Imperialismen som en av årsakene til første verdenskrig?
krig og konflikt på tross av motstridene interesser.  På 16- og 1700-tallet var det mange kriger mellom stormaktene i Europa, noen av dem var mer eller mindre knyttet til koloniene. Storbritannia og ... : Den store katastrofen  Verden under våpen: Den store krigen En verden går under Se også: UIO - PDF: Stormaktrivalisering og imperialismen ... 1605614400 Årsaker til andre verdenskrig Hvor finner vi informasjon om andre verdenskrig, og særlig årsaker til at krigen brøt ut? Hvordan utspilte krigen seg lokalt i Rogaland? Det er mange årsaker
Artikkel
21%Nord-Korea og atomvåpen Nord-Korea og atomvåpen
på at Trump blant annet også har sagt at Hillary Clinton skal settes i fengsel, at han skulle bygge en mur på grensen til Mexico og at Obamacare skulle skrotes, men han får det ikke til. Så det er ... Hvor hender det? Korea - Hvor langt går de? Hvor hender det? Storm over Korea Lær om atomvåpen: Nord-Korea Aftenposten: Ni spørsmal om hvorfor USA og resten av verden frykter Nord ... Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E-biblioteket: Terrorisme E-bok fra bokhylla Fritz Nilsen - Makt og avmakt, 1999, (Bin Laden s. 54-71) Engelsk Wikipedia
Artikkel
21%Fordypningsoppgave om noveller Fordypningsoppgave om noveller
Men hvor kort er egentlig kort? Og kan en tekst være for kort til at den kan kalles en novelle? Her er noen tips til deg som skal skrive fordypningsoppgave om noveller.  Mange av våre største ... En novelle er en kort, fiktiv prosatekst hvor vi kjenner identiteten til forfatteren. ... -bøkene seg til sjangerkjennetegnene for dystopi? Eller du kan se helt vekk fra sjangerkjennetegn, og se på kjønnsroller: Hvordan er de i tegneserien Nimona og i mangaserien Dragonball ? En variant hvor du
Artikkel
21%Overvåkning, er det så farlig? Overvåkning, er det så farlig?
Bøker med en klar agenda blir ofte litt fanget av sin egen idé. Knut Nærums dystopi om et samfunn hvor alt og alle er overvåket, sliter litt med dette. Bibliotekaren Jannike får jobb i statens organ ... Knut Nærums nyeste roman, Sannheten, handler om et Norge hvor overvåkningen er total. ... foregår i en framtidig  pen-verden hvor alle blir operert som 16 åringer for å bli vakre som supermodeller. Store øyne, fyldige lepper, ingen er for tykke eller for tynne. Alle er perfekte. De fleste tenker
Artikkel
21%Det twitrer på Sølvberget Det twitrer på Sølvberget
store nyheter fra programeringsarbeidet mot Kapittel 09. Gratis Twitter er et gratis nettsamfunn hvor brukerne sender og leser hverandres oppdateringer såkalte tweets. Dette er korte, tekstbaserte ... Sølvberget går nye veier for å nå og oppdatere publikum.
Artikkel
20%Slavehandel i Afrika Slavehandel i Afrika
transatlantiske slavehandelen eller den Atlantiske slavehandelen, mennesker som ble fanget i Afrika og solgt som slaver i Amerika.  Trekanthandelen, og hvor mange slaver som ble sendt med slaveskip Det er ... Hva var konsekvensene av slavehandelen, og hvor mange slaver ble sendt med slaveskip fra Afrika? ... 1394050440 Menneskehandel Hva er menneskehandel og slaveri og hvor mange blir utsatt for tvangsarbeid og trafficking? Jeg lurere spesielt på om det er mye og hvorfor det er menneskehandel i Brasil
Artikkel
19%Å lese "voksenbøker" Å lese "voksenbøker"
med lenger, og hunden, Houdini, er blitt borte på fjellet. Og hele tida går han og tenker på Pjotr, det som skjedde i fjor sommer.   La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve ... «skape mening fra tekster fra nåtid og fortid i et bredt utvalg sjangere», og det vektlegges at det skal skje en utvikling i ferdighetsnivået: «Utviklingen går fra grunnleggende avkoding og forståelse av ... vite hvor han har henne. Mari må finne ut hvordan hun kan komme tilbake til den hun var før, og hvor langt hun kan gå for å sprenge nye grenser. Og om det går an å overgi seg til noe uten å gi opp hele
Artikkel
19%Bøker om musikk Bøker om musikk
Petter: Tilfeldig musikk Tilfeldig musikk er en tredelt diktsamling hvor den europeiske kunstmusikken sirkles inn i det små, via flyktige erfaringer og detaljer, og i det store, via biografi og historie ... Skal du skrive fordypningsoppgave i norsk? Her får du tips om skjønnlitteratur hvor musikk spiller en viktig rolle.  ... ;auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false"> Janne Stigen Drangsholt, Bjørn Arild Ersland, humor, bokprat 1456748880 Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller 5. mars fortsetter programserien Litteraturlørdag på Sølvberget, hvor vi går gjennom
Artikkel
19%Utfordringer for demokratiet Utfordringer for demokratiet
nasjonalstater ikke er egnet for å løse de globale utfordringene. Det blir spesielt tydelig med den økte nasjonalistiske trenden hvor stater går bort fra internasjonale avtaler og internasjonalt samarbeid ... : Demokratiet i krise NDLA: Demokratiets utfordringer og dilemmaer Hvor hender det? Demokrati under press Hvor hender det? Demokrati er mer en valg Hvor hender det? Hva betyr institusjoner for vekst ... Borders. Freedomhouse: Global Press Freedom Rankings  På denne rangeringen kategoriseres 63 land med fri presse , 70 land som delvis fri og 64 land som ikke fri. Hvor en drar grensen for fri/delvis fri
Artikkel
19%Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler' Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler'
En blogg (av engelsk språk blog, en kortform av web log, av web, «vev» og log, «logg»), på norsk også vevlogg, er en betegnelse på en oppdatert internettside hvor én eller flere forfattere ytrer ... Syns du det er vanskelig å velge bøker? Går du deg vill i bokjungelen? Da har vi kanskje løsningen for deg.
Artikkel
19%Konflikt og krig Konflikt og krig
E-bibliotek: Konflikt og krig Globalis: Konflikter Hvor hender det? Konflikt, krig og fred Säkkerhetspolitikk: Konfliktområder i verden ... terroraksjonene som er gjennomført i Norge i nyere tid også var utført av høyreekstreme. Mer informasjon Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E-biblioteket: Terrorisme E
Artikkel
19%Krigen i Somalia Krigen i Somalia
non-state konflikt er det registrert over 60 konstellasjoner med grupper som har vært i konflikt med hverandre.  De fleste sentrale aktørene akkurat nå er ulike islamistiske opprørsgrupper, hvor Al ... Hvor hender det? En lysere fremtid for Somalia Hvor hender det?: Islamister og pirater Fellesrådet for Afrika: Somalia SNL: Somalia Säkkerhetspolitikk: Somalia FN: OCHA: Somalia ... , hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ta med andre kriterier, som at handlingen var
Artikkel
18%Utstilling: Født på flukt fra krigen i Syria Utstilling: Født på flukt fra krigen i Syria
://stavanger-kulturhus.no/STAVANGER-BIBLIOTEK/NORD-SOER-BIBLIOTEKET/SPOERSMAAL-OG-SVAR/Konflikten-i-Syria Hvor mange flyktninger i verden? http://stavanger-kulturhus.no/STAVANGER-BIBLIOTEK/NORD-SOER-BIBLIOTEKET/SPOERSMAAL-OG-SVAR/Hvor-mange-flyktninger-i-verden ... de fleste faser flyktninger og innvandrere går igjennom, for eksempel: ankomstfasen, mottaksfasen, returfasen, bosettingsfasen, kvalifiseringsfasen og integrering på arbeidsmarkedet. Relevante bøker
Artikkel
18%Urbanisering i verden Urbanisering i verden
Hvor mange i verden bor i byer? Over halvparten av verdensbefolkning har fra omtrent 2008 bodd i urbane områder. I følge statistikk fra Verdensbanken bor 54 % av verdens befolkning i byer i 2015 ... Hvor mange bor i byer, og hvor mange i slum. Hvorfor bor de der, og hva kjennetegner livet i slummen?  ... 1470912540 Urbanisering i Norge Vi skal arbeide med urbanisering, og vår oppgave er å se på urbanisering i Norge. Hvor mange nordmenn bor i byer og på landet? Hvordan har utviklingen vært og hvorfor
Artikkel
18%12 406 besøkte Kapittel 12 406 besøkte Kapittel
arrangementer innen poesi, dans, dokumentarfilm, musikk og foredrag. Utsolgt ble også kåringen av tidenes rogalandsbok, hvor Alexander Kiellands «Garman & Worse» stakk av med seieren. Festivalsjefen selv trekker ... - Det gode besøkstallet viser at folk fortsatt verdsetter åpne møteplasser for litteratur og aktuelle samfunnsspørsmål. Kapittel skal være et sted hvor det er mulig å gå i dybden, og hvor folk går
Artikkel
18%Imperialisme i dag Imperialisme i dag
for koloniseringen under imperialismen. Les mer om det i Hvor Hender det?: Hvor hender det? Er imperiealderen forbi? Neo-kolonialisme Neo-kolonialisme, eller etter-kolonialisme, er et begrep som er brukt om det ... Hvor hender det? Er imperialderen forbi? SNL: Imperialisme ... land som delvis fri og 64 land som ikke fri. Hvor en drar grensen for fri/delvis fri blir selvsagt et spørsmål om skjønn. Reporters Without Borders: Press Freedom Index  Hvis du bruker dette kartet
Artikkel
18%Internasjonal handel Internasjonal handel
handelen vokser, blir potensielle kunder for små og store internasjonale foretak flere, og muligheten for profitt blir større. Transnasjonale selskaper kan etablere sin produksjon i land hvor kostnadene er ... Hvor stor er verdenshandelen, og er den rettferdig?  ... det som er mest aktuelt for deg. Les mer om økonomisk globalisering i Hvor hender det? Økonomisk globalisering . Jeg har tidligere svart på et spørsmål om negative og positive sider ved globalisering
Artikkel
17%Stille bøker Stille bøker
tegneserieformatet, gir Jeg rømmer og DU oss to ulike perspektiver på hvor vanskelig det kan være å komme til et nytt sted. Felles for de tre bøkene er at handlingen skjer i og mellom bildene, og at leseren må bruke ... Går det an å fortelle en historie uten ord? Eller å lese en bok uten bokstaver? 
Artikkel
17%Fire bryllup og en konfirmasjon Fire bryllup og en konfirmasjon
innerste eller ytterste gaffelen? Skikk & bruk / Lundesgaard, Erik (n.) Skikk & bruk i en ny tid / Bech, Toppen (n.) Skikk og bruk / Christensen, Dag (n.)  "Kjære brudepar, når jeg ser hvor lykkelige ... De færreste går gjennom våren uberørt av familiefeiringer. Vi har bøkene du trenger.
Artikkel
17%Hvorfor er det konflikt i Midtøsten? Hvorfor er det konflikt i Midtøsten?
Hvor hender det? Hvorfor er det ikke fred mellom Israel og palestinerne? Globalis: Konflikten i Palestina Hvor hender det? Palestinerne, et splittet folk Hvor hender det? Fra ... 1435565340 Hvorfor bomber Israel Gaza? Jeg har fått i oppgave å forklare hvorfor Israel bomber Gazastripen? Drøfte hvor grensa går mellom forsvar og angrep? Dette spørsmålet kom i forbindelse med
Artikkel
17%Äskil äter träd Äskil äter träd
perioden 6. februar–15. april.   Barnehager og andre grupper kan avtale besøkstid med aktiviteter tilknyttet utstillingen hver onsdag og torsdag mellom kl.10 -16.  Les mer om utstillingen.  ... Velkommen til Äskils eventyrskog som er en utstilling hvor barn kan krype, krabbe og utforske skogen. Utstillingen vises fra 6. februar til og med 12. april 2017. ... Paris på 80-tallet hvor hun oppdaget dette prinsippet på Teknisk Museum. August Ferdinand Møbius var en matematiker som levde i skiftet mellom 1700- og 1800-tallet. Møbius-prinsippet går ut på at, hvis
Artikkel
17%Bøker som leses fort Bøker som leses fort
knyttet sammen i tid og rom; det er bare ett år imellom. Duncan er forteller i nåtid. Han går siste året på internatskolen Irving High school. På rommet ligger en velkomstgave, som består av CD-er innspilt ... Her kommer tips om noen bøker som fenger, og som går fort å lese. 
Artikkel
17%Å skrive fram sannheten Å skrive fram sannheten
 kan leses som en viktig nøkkel til Kiellands forfatterskap. Her får vi presentert "småbyen", som går igjen i bok etter bok. Og protagonisten, helten og "talerøret" i dramaet – Marie Worm – er en lidenskapelig ... Gjentakelsen og Allegorien  Kielland skriver altså til Viggo Drewsen at han alltid skriver under Søren Kierkegaards øyne, og vi går ut ifra at dette dreier seg om forbindelsen til Kierkegaards ... ;auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false"> Janne Stigen Drangsholt, Bjørn Arild Ersland, humor, bokprat 1456748880 Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller 5. mars fortsetter programserien Litteraturlørdag på Sølvberget, hvor vi går gjennom
Artikkel
17%Elleville jenter og gutter Elleville jenter og gutter
over verden, og spesielt redd blir han når et sånt ondt menneske flytter inn ved siden av han. Det som kanskje er det rareste er at ingen andre skjønner hvor ond denne nye naboen virkelig er, bare ... Her kommer en liste over bøker for deg som går i 1. til 4. klasse. 
Artikkel
Google+