Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


100%Podcast: Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek? Podcast: Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek?
for tradisjonelle bokhyller forbi? Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek? Paneldebatt med Stig Elvis Furset, fra NBFs litteraturpolitiske råd, Johanna Hansson, leder for Svensk biblioteksförening og Berit ... Er tiden for tradisjonelle bokhyller forbi? Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek? ... flyktningkrise og fremmedfrykt. Hvor går landegrensene? Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget 4. - 6. februar 2019, og temaet er "Hvor går grensen?". Et av spørsmålene som vil diskuteres er hvor ... Podcast: Hvor går grensen for framtidens barnebibliotek?
Artikkel
88%Hvor går grensen? Hvor går grensen?
Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget 4. - 6. februar 2019, og temaet denne gangen blir "Hvor går grensen?". Dagens nyhetsbilde preges av ulike grensediskusjoner knyttet til ... Hvor går grensen?
Artikkel
62%Hvor finner jeg sekundærlitteratur? Hvor finner jeg sekundærlitteratur?
oppgaven til et høyere nivå. Å finne ut hva andre har tenkt om emnet du har valgt, kan gi nye perspektiver til oppgaven. Læreren stiller gjerne også krav til hvor mye faglitteratur du skal bruke i oppgaven ... tenkt om emnet du har valgt, kan gi nye perspektiver til oppgaven. Læreren stiller gjerne også krav til hvor mye faglitteratur du skal bruke i oppgaven. På biblioteket finner du store mengder ... Hvor finner jeg sekundærlitteratur?
Artikkel
51%Kapittel 17 går for revolusjon Kapittel 17 går for revolusjon
Navn på lenke Adresse til lenke Kapittel 16: Rekordbesøk i varmen http://stavanger-kulturhus.no/KAPITTEL/Kapittel-16-Rekordbesoek-i-rekordvarme ... nok stoff til en litteraturfestival, kommer også Kapittel 17 til å bli en bred festival hvor revolusjonstemaet blir behandlet og studert fra mange ulike vinkler.  – Kapittel skal være en breddefestival ... Kapittel 17 går for revolusjon
Artikkel
48%Hvor mye kan du om Russland? Hvor mye kan du om Russland?
til å komme til Norge. Utreisen ble planlagt til tidlig i juni, men ble forhindret da utreiseforbudet mot Mohammads kone fortsatt var i kraft. Etter flere forsøk på å krysse grensen kom familien endelig ... Hvor mye kan du om Russland?
Artikkel
48%Hvor mange flyktninger er det i verden? Hvor mange flyktninger er det i verden?
Flyktninghjelpen og UNHCR sine tall var det totalt ca 70,8 millioner flyktninger i verden i 2018. Det er det høyeste tallet som noen gang er registrert FN. Tallet for hvor mange flyktninger det er i verden avhenger ... Hvor Hender det? Verdens flyktningsituasjon - 2014 Flyktninghjelpen: Flyktningregskapet 2019 FN-sambandet: Flyktninger E-bibliotek: Flyktninger UNCHR UNCHR: Statistics ... til 2010. Den er registrert med bl.a. dato, land, hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ... Hvor mange flyktninger er det i verden?
Artikkel
42%Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller
Knut Hamsun: Sult - Pan - Markens grøde Sara Stridsberg: Beckomberga Enig eller uenig med Sølvbergets folk? Bruk kommentarfeltet under. 16. april kommer fortsetter vi med perioden 1906-1926, hvor vi ... 5. mars fortsetter programserien Litteraturlørdag på Sølvberget, hvor vi går gjennom norsk litteraturhistorie i store klyv. ... hvert som historien tok form og personene ble levende, gikk det an å leve med dette.  Et av medlemmene uttalte:  «jeg tenkte slik som når jeg leser bøker på engelsk, det går fint an å få med seg stemning
Artikkel
33%Hvor mange dør av sult hvert år? Hvor mange dør av sult hvert år?
Hva er sult Det er veldig vanskelig å sette et tall på hvor mange som dør av sult. Ofte er sult, eller under- feilernæring en medvirkende årsak til at barn dør av andre sykdommer. Underernæring hos ... Jeg lurer på hvor mange barn som dør av sult i verden hvert år, og hvor mange mennesker regnes som under- eller feilernærte i verden. Jeg er også interessert i statistikk over hvor stort problem ... sultkatastrofen Det har vært en rekke sultkatastrofer opp i gjennom historien. Det kan være vanskelig å vite hvor mange som mistet livet i de ulike katastrofene, og ikke minst hva de døde av. Det kan også være litt ... Hvor mange dør av sult hvert år?
Artikkel
33%Hvor mange land er medlemmer av FN? Hvor mange land er medlemmer av FN?
Nord-sør-biblioteket får mange spørsmål om FN, et av dem er hvor mange land er medlemmer av FN? ... Globalskole http://www.globalskole.no/ 1400493600 Begrepet nord-sør? Hva er nord-sør? Kan dere forklarer begrepet "nord-sør"? Litt om hvor det stammer fra, definisjonen og hvilke land som går under Nord ... Hvor mange land er medlemmer av FN?
Artikkel
33%Hvor mange land i verden har ytringsfrihet? Hvor mange land i verden har ytringsfrihet?
denne rangeringen kategoriseres 63 land med fri presse, 70 land som delvis fri og 64 land som ikke fri. Hvor en drar grensen for fri/delvis fri blir selvsagt et spørsmål om skjønn. Reporters Without ... Finnes det en oversikt over hvor mange og hvilke land som har ytringsfrihet? ... , hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ta med andre kriterier, som at handlingen var ... Hvor mange land i verden har ytringsfrihet?
Artikkel
33%Podcast: Europa - en diagnose Podcast: Europa - en diagnose
Hvor går folkestyret i Europa? Hør opptak fra panelsamtalen mellom Asle Toje, Simen Ekern og Cecilia Hansson fra årets Kapittel-festival. ... at det går an å komme seg på beina igjen. Uansett hvor mange nederlag man må tåle. Et slikt håp finnes det nesten i alle de mørkeste krokene i diskografien til Bruce Springsteen. Selv om det av og til ser
Artikkel
29%Helsinkis nye hjerte Helsinkis nye hjerte
en funksjonell møteplass, der fri tilgang på informasjon og ny teknologi skal sørge for at alle innbyggerne kan utvikle seg og lære noe nytt. Hvor går grensen for denne utviklingen? Er tiden ... Med Oodi har Helsinki fått et pulserende nytt landemerke. Hvor går grensen for framtidens bibliotek?
Artikkel
29%Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet? Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet?
. Vi er ikke et konsept. Vi er vår egen person, og vi krever å bli tatt på alvor".  Hvor går grensen? Og det er nettopp den utfordringen vi ønsker å løfte fram på Nordisk ... 1479134460 J. K. Rowlings magiske univers BOK/FILM: I nærmere 20 år har folk i alle aldre i hele verden gledet seg over J. K. Rowlings magiske univers. Nå kommer «Fabeldyr og hvor de er å finne ... Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet?
Artikkel
29%Hvor mye klimagass slippes ut i verden hvert år? Hvor mye klimagass slippes ut i verden hvert år?
Det er ganske vanskelig å beregne nøyaktig hvor mye menneskeskapte klimagasser som slippes ut i verden pr. år, så tallene er ganske omtrentlige. En kan også finne ulike tall alt etter hvilke kilder ... SSB: Nasjonale tall Hvor hender det? CO2 trend - Stabilisering, et steg i riktig retning Rapport fra FNs-klimapanel Wikipedia: CO2 Emission Wikipedia: Greenhouse gas emissions  US ... Hvor høyt er utslippet av klimagasser på verdensbasis hvert år? ... til fra USA. Foreløpig har vi ikke stort mer å forholde oss til en de sprikende uttalelsene og twitter meldingene fra Trump. De går sjelden i dybden, og det kan være vanskelig å si hvor mye tanke det ... Hvor mye klimagass slippes ut i verden hvert år?
Artikkel
28%Superbitchene er tilbake - se intervju med forfatteren Superbitchene er tilbake - se intervju med forfatteren
Navn på lenke Adresse til lenke Superbitchene - hjemmeside for bokserien https://superbitchene.com/bokene/ Kampen mot superbitchene (bok nummer 1 i serien) - anmeldelse http://www.dagsavisen.no/kultur/boker/jenter-som-gar ... Fiske Cappelen Damm skriver: Endelig en ny Hallo-bok fra Anna Fiske! Denne gang skal vi under vann. Gjennom et helt år følger vi livet i havet, hvor det bor fler og skjer mer enn man skulle tro! Her
Artikkel
26%Forbudt for barn Forbudt for barn
Farlige fagbøker? Nordisk barnebokkonferanse 2019 går av stabelen på Sølvberget i Stavanger 4. - 6. februar, og temaet denne gangen er "Hvor går grensen?". Et av spørsmålene vi vil diskutere er ... Fagbøkene Kvinner i kamp og Gleden med skjeden har fått 18-årsgrense og plastinnpakning i Russland. Hvor går grensen for sensur?
Artikkel
26%HEN - flytende kjønn HEN - flytende kjønn
Hvor går grensen mellom kjønnene? Under NBBK 2019 kan du oppleve utstillingen HEN - flytende kjønn i Sølvberget galleri. 
Artikkel
25%Biblåkids: Arne Svingen Biblåkids: Arne Svingen
Hvor mange bøker har Arne Svingen skrevet, hvorfor ble han forfatter og hvor sannsynlig er det at favorittlaget hans vinner Premier League? ... til det lille punktet hvor en mister balansen. Kjenner du det? Da har du funnet den vertikale balanseaksen som går gjennom kroppen din fra topp til tå. Men det er jo naturlig for oss at man også
Artikkel
24%Slavehandel i Afrika Slavehandel i Afrika
, sosiale og psykologiske konsekvenser som har satt sine spor helt fram til i dag. Produksjonen i et økonomisk system består litt forenklet av kapital, arbeidskraft og råvarer. Hvor en gjerne kan si ... Hva var konsekvensene av slavehandelen og hvor mange slaver ble sendt med slaveskip fra Afrika? ... 200 land, alt fra Storbritannia til Haiti. Det sier seg selv at å styre et imperium hvor solen aldri går ned er en langt større og mer tidkrevende oppgave enn å prøve å utvikle en liten øy
Artikkel
24%Med sverd og vold ble Norge bygd Med sverd og vold ble Norge bygd
for seg årene etter Alvs død. Norge er på høyden av sin middelaldermakt når 1200-tallet går mot slutten, men blir en taper i den konstante maktkampen. Denne boken har enda flere vendinger og hensynsløse ... Game of thrones, sier du? Den norske middelalderens blanding av vold, svik og intriger går fiksjonen en høy gang.  ... , gjennomoperert syndrombarn og har aldri gått på skole. Selvironisk sier han om seg selv at uansett hvor stygg du kan tenke deg at han er, ser han verre ut. Hvordan det går å starte på skolen da, kan du lese om i
Artikkel
23%Begrepet nord-sør? Begrepet nord-sør?
). Utviklingsland er land som har en svak og ofte ensidig utviklet økonomi, hvor størstedelen av befolkningen lever under utilfredsstillende sosiale og økonomiske forhold. Typisk for mange utviklingsland er ... Hva er nord-sør? Kan dere forklarer begrepet "nord-sør"? Litt om hvor det stammer fra, definisjonen og hvilke land som går under Nord og hvilke land som går under Sør? ... det urettferdige handelsforholdene for råvarer, og den voldsomt skjeve fordelingen internt i Latin-Amerika, hvor overklassen ikke har vært interessert i velstand og utvikling for de fattigste. LENKER
Artikkel
23%Hva er internasjonale sanksjoner? Hva er internasjonale sanksjoner?
Hvordan kan man straffe land som bryter våpenhvileavtaler, folkeretten og andre avtaler uten at det går ut over sivile? ... 2011, og de få terroraksjonene som er gjennomført i Norge i nyere tid også var utført av høyreekstreme. Mer informasjon Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E
Artikkel
23%Hva er al-Qaida? Hva er al-Qaida?
terroraksjoner på 90-tallet. Nettverket ble spesielt beryktet etter angrepet i USA på World Trade Center og Pentagon 11/9 2001, hvor ca. 3000 mennesker ble drept. Krigen mot terror Dette angrepet førte til USA ... Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E-biblioteket: Terrorisme E-bok fra bokhylla Fritz Nilsen - Makt og avmakt, 1999, (Bin Laden s. 54 ... , hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ta med andre kriterier, som at handlingen var
Artikkel
22%Nord-Korea og atomvåpen Nord-Korea og atomvåpen
på at Trump blant annet også har sagt at Hillary Clinton skal settes i fengsel, at han skulle bygge en mur på grensen til Mexico og at Obamacare skulle skrotes, men han får det ikke til. Så det er ... Hvor hender det? Korea - Hvor langt går de? Hvor hender det? Storm over Korea Lær om atomvåpen: Nord-Korea Aftenposten: Ni spørsmal om hvorfor USA og resten av verden frykter Nord ... Globalskole http://www.globalskole.no/ 1400493600 Begrepet nord-sør? Hva er nord-sør? Kan dere forklarer begrepet "nord-sør"? Litt om hvor det stammer fra, definisjonen og hvilke land som går under Nord
Artikkel
22%Bøker om musikk Bøker om musikk
Brattland, 16 år, bor på Grorud i Oslo, spiller gitar, går på ungdomsskolen og kikker forsiktig etter jentene. Fart på sakene blir det først da han og gutta danner bandet The Five Blue Stars, øver inn Apache ... SÆREMNE: Skal du skrive fordypningsoppgave i norsk? Her får du tips om skjønnlitteratur hvor musikk spiller en viktig rolle.  ... tenkt om emnet du har valgt, kan gi nye perspektiver til oppgaven. Læreren stiller gjerne også krav til hvor mye faglitteratur du skal bruke i oppgaven. På biblioteket finner du store mengder
Artikkel
21%Det twitrer på Sølvberget Det twitrer på Sølvberget
store nyheter fra programeringsarbeidet mot Kapittel 09. Gratis Twitter er et gratis nettsamfunn hvor brukerne sender og leser hverandres oppdateringer såkalte tweets. Dette er korte, tekstbaserte ... Sølvberget går nye veier for å nå og oppdatere publikum.
Artikkel
21%Utfordringer for demokratiet Utfordringer for demokratiet
system med demokratiske nasjonalstater ikke er egnet for å løse de globale utfordringene. Det blir spesielt tydelig med den økte nasjonalistiske trenden hvor stater går bort fra internasjonale avtaler og ... : Demokratiet i krise NDLA: Demokratiets utfordringer og dilemmaer Hvor hender det? Demokrati under press Hvor hender det? Demokrati er mer en valg Hvor hender det? Hva betyr institusjoner for vekst ... Borders. Freedomhouse: Global Press Freedom Rankings  På denne rangeringen kategoriseres 63 land med fri presse , 70 land som delvis fri og 64 land som ikke fri. Hvor en drar grensen for fri/delvis fri
Artikkel
21%Konflikt og krig Konflikt og krig
E-bibliotek: Konflikt og krig Globalis: Konflikter Hvor hender det? Konflikt, krig og fred Säkkerhetspolitikk: Konfliktområder i verden ... terroraksjonene som er gjennomført i Norge i nyere tid også var utført av høyreekstreme. Mer informasjon Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E-biblioteket: Terrorisme E
Artikkel
20%Analyse av "Ronja Røverdatter" Analyse av "Ronja Røverdatter"
røverflokken bor de i Mattisborgen. En dag dukker Mattis' gamle rival Borka og hans menn opp i den andre halvdelen av den kløyvde borgen. Ronja blir venn med Borkas sønn Birk, og vennskapet mellom dem går på ... Går det an å riste av seg kulturen man er født inn i? Astrid Lindgren svarer optimistisk og nyansert på spørsmålet i Ronja Røverdatter. ... de hjertevarme fortellingene får frem både smilet og tårene.  For deg som går i 3. og 4. klasse Bonsai: en liten bok om døden av Simon Stranger. Illustrert av Hilde Hodnefjell Alt forsvinner. Alt som
Artikkel
20%Urbanisering i verden Urbanisering i verden
Hvor mange i verden bor i byer? Over halvparten av verdensbefolkning har fra omtrent 2008 bodd i urbane områder. I følge statistikk fra Verdensbanken bor 54 % av verdens befolkning i byer i 2015 ... Hvor mange bor i byer, og hvor mange i slum. Hvorfor bor de der, og hva kjennetegner livet i slummen?  ... 1467720120 Hva er urbanisering? Hvordan kan vi definerer urbanisering og slum? Definere urbanisering Med ordet urbanisering mener vi normalt en trend hvor folk flytter fra landsbygda til byer, eller
Artikkel
20%Internasjonal handel Internasjonal handel
muligheten for profitt blir større. Transnasjonale selskaper kan etablere sin produksjon i land hvor kostnadene er lave, og selge til kunder i hele verden. Dette innebærer at prisene i utgangspunktet kan bli ... Hvor stor er verdenshandelen og er den rettferdig?  ... det som er mest aktuelt for deg. Les mer om økonomisk globalisering i Hvor hender det? Økonomisk globalisering . Jeg har tidligere svart på et spørsmål om negative og positive sider ved globalisering
Artikkel
20%Å lese "voksenbøker" Å lese "voksenbøker"
med lenger, og hunden, Houdini, er blitt borte på fjellet. Og hele tida går han og tenker på Pjotr, det som skjedde i fjor sommer.   La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve ... «skape mening fra tekster fra nåtid og fortid i et bredt utvalg sjangere», og det vektlegges at det skal skje en utvikling i ferdighetsnivået: «Utviklingen går fra grunnleggende avkoding og forståelse av ... vite hvor han har henne. Mari må finne ut hvordan hun kan komme tilbake til den hun var før, og hvor langt hun kan gå for å sprenge nye grenser. Og om det går an å overgi seg til noe uten å gi opp hele
Artikkel
20%Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler' Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler'
En blogg (av engelsk språk blog, en kortform av web log, av web, «vev» og log, «logg»), på norsk også vevlogg, er en betegnelse på en oppdatert internettside hvor én eller flere forfattere ytrer ... Syns du det er vanskelig å velge bøker? Går du deg vill i bokjungelen? Da har vi kanskje løsningen for deg.
Artikkel
20%Äskil äter träd Äskil äter träd
perioden 6. februar–15. april.   Barnehager og andre grupper kan avtale besøkstid med aktiviteter tilknyttet utstillingen hver onsdag og torsdag mellom kl.10 -16.  Les mer om utstillingen.  ... Velkommen til Äskils eventyrskog som er en utstilling hvor barn kan krype, krabbe og utforske skogen. Utstillingen vises fra 6. februar til og med 12. april 2017. ... til det lille punktet hvor en mister balansen. Kjenner du det? Da har du funnet den vertikale balanseaksen som går gjennom kroppen din fra topp til tå. Men det er jo naturlig for oss at man også
Artikkel
20%Høstferie 19: Biblå + museer = opplevelser Høstferie 19: Biblå + museer = opplevelser
Med bibliotekskort kommer barn og deres familier gratis inn på museet i Muségaten 16 og Stavanger kunstmuseum. På biblioteket kan dere låne bøker som gir kunnskap og forteller mer.  Biblioteket og ... Med bibliotekskort kan du komme inn gratis på Stavanger museum og Stavanger kunstmuseum i høstferien. Sammen presenterer vi et program hvor aktiviteter, opplevelser og læring står sentralt. ... å være to. Men selv bestevenner kan være uenige. Julia bare gleder seg til skolen begynner, men Ronny syns skolestart virker litt skummelt. Heldigvis går krangler over, og skolen viser seg å være
Artikkel
19%Konflikten i Colombia Konflikten i Colombia
massakrer i områder hvor geriljagruppene hadde stor støtte.  Dødsskvadronene og de paramilitære gruppene var nært knyttet til store landeiere og Narkotika kartell, som Escobar sitt Medellin kartell ... undervisning Hvor hender det? Colombia    ... Hvem er partene i borgerkrigen i Colombia, hva er årsaken til krigen, hvor mange er blitt drept og blir det fred i Colombia? ... , hvor mange drepte og skadde. Hvis du går inn på avansert søk kan du velge land, tidsrom - og sammenligne antall terrorhandlinger. Du bør kanskje også ta med andre kriterier, som at handlingen var
Artikkel
19%12 406 besøkte Kapittel 12 406 besøkte Kapittel
arrangementer innen poesi, dans, dokumentarfilm, musikk og foredrag. Utsolgt ble også kåringen av tidenes rogalandsbok, hvor Alexander Kiellands «Garman & Worse» stakk av med seieren. Festivalsjefen selv trekker ... - Det gode besøkstallet viser at folk fortsatt verdsetter åpne møteplasser for litteratur og aktuelle samfunnsspørsmål. Kapittel skal være et sted hvor det er mulig å gå i dybden, og hvor folk går
Artikkel
19%Hva kjennetegner de ulike sjangrene? Hva kjennetegner de ulike sjangrene?
Hva er en roman? Hva er en novelle? Hør Nasjonalbibliotekets podcast-serie hvor forfattere og fagfolk ser nærmere på litterære sjangre i lys av den norske litteraturhistorien. ... tenkt om emnet du har valgt, kan gi nye perspektiver til oppgaven. Læreren stiller gjerne også krav til hvor mye faglitteratur du skal bruke i oppgaven. På biblioteket finner du store mengder
Artikkel
19%Podcast: Pedro Carmona-Alvarez Podcast: Pedro Carmona-Alvarez
Pedro Carmona-Alvarez var gjest på Sølvberget 16. februar. Hans roman Bergen ungdomsteater kom høsten 2016. og fortsetter historien som begynte med Og været skiftet og det ble sommer og så videre ... Hør opptak fra litteraturkvelden hvor han ser tilbake på 20 år som forfatter og framover mot neste del av Marita-serien. ... at det går an å komme seg på beina igjen. Uansett hvor mange nederlag man må tåle. Et slikt håp finnes det nesten i alle de mørkeste krokene i diskografien til Bruce Springsteen. Selv om det av og til ser
Artikkel
19%Menneskehandel og slaveri Menneskehandel og slaveri
Hva er menneskehandel og slaveri og hvor mange blir utsatt for tvangsarbeid og trafficking? Jeg lurere spesielt på om det er mye og hvorfor det er menneskehandel i Brasil? ... 200 land, alt fra Storbritannia til Haiti. Det sier seg selv at å styre et imperium hvor solen aldri går ned er en langt større og mer tidkrevende oppgave enn å prøve å utvikle en liten øy
Artikkel
19%Årsaker til andre verdenskrig Årsaker til andre verdenskrig
nyttig og viktig enn nå. Når en leser gamle historiebøker blir en gjerne slått av fremstillingen om hvor paradoksalt og uforståelig det er at et demokrati kunne ende opp men en nasjonalistisk diktator som ... Hvor finner vi informasjon om andre verdenskrig, særlig årsaker til at krigen brøt ut, og hvordan utspilte krigen seg lokalt i Rogaland? ... 2011, og de få terroraksjonene som er gjennomført i Norge i nyere tid også var utført av høyreekstreme. Mer informasjon Norsk: SNL: Al-Qaida Hvor hender det: Hvor går al-Qaida Globalis: Al-Qaida E
Artikkel
19%Utstilling: Født på flukt fra krigen i Syria Utstilling: Født på flukt fra krigen i Syria
://stavanger-kulturhus.no/STAVANGER-BIBLIOTEK/NORD-SOER-BIBLIOTEKET/SPOERSMAAL-OG-SVAR/Konflikten-i-Syria Hvor mange flyktninger i verden? http://stavanger-kulturhus.no/STAVANGER-BIBLIOTEK/NORD-SOER-BIBLIOTEKET/SPOERSMAAL-OG-SVAR/Hvor-mange-flyktninger-i-verden ... de fleste faser flyktninger og innvandrere går igjennom, for eksempel: ankomstfasen, mottaksfasen, returfasen, bosettingsfasen, kvalifiseringsfasen og integrering på arbeidsmarkedet. Relevante bøker
Artikkel
18%Stille bøker Stille bøker
tegneserieformatet, gir Jeg rømmer og DU oss to ulike perspektiver på hvor vanskelig det kan være å komme til et nytt sted. Felles for de tre bøkene er at handlingen skjer i og mellom bildene, og at leseren må bruke ... Går det an å fortelle en historie uten ord? Eller å lese en bok uten bokstaver? 
Artikkel
18%Fire bryllup og en konfirmasjon Fire bryllup og en konfirmasjon
innerste eller ytterste gaffelen? Skikk & bruk / Lundesgaard, Erik (n.) Skikk & bruk i en ny tid / Bech, Toppen (n.) Skikk og bruk / Christensen, Dag (n.)  "Kjære brudepar, når jeg ser hvor lykkelige ... De færreste går gjennom våren uberørt av familiefeiringer. Vi har bøkene du trenger.
Artikkel
18%Bøker som leses fort Bøker som leses fort
knyttet sammen i tid og rom; det er bare ett år imellom. Duncan er forteller i nåtid. Han går siste året på internatskolen Irving High school. På rommet ligger en velkomstgave, som består av CD-er innspilt ... Her kommer tips om noen bøker som fenger, og som går fort å lese. 
Artikkel
17%Elleville jenter og gutter Elleville jenter og gutter
over verden, og spesielt redd blir han når et sånt ondt menneske flytter inn ved siden av han. Det som kanskje er det rareste er at ingen andre skjønner hvor ond denne nye naboen virkelig er, bare ... Her kommer en liste over bøker for deg som går i 1. til 4. klasse. 
Artikkel
17%Hvorfor er Tanzania fattig? Hvorfor er Tanzania fattig?
sjelden være enige om hva som er viktigst. Noen peker på dårlig styre og korrupsjon i de fattige landene, slik som du nevner. Andre peker på kolonitiden, hvor kolonier som Tanzania ble utbyttet til fordel ... Hvor hender det? Global apartheid Hvor hender det? Når u-landa handler Internasjonal handel: Se side 2: "6 årsaker til å tape på markedet" ... norsk bistand, og lurer på hvilke land vi gir penger til, og hvor mye som ble gitt. Hvem det går ut over når Norge kutter bistand til Uganda som følge av Ugandas lov mot homofili. Norges samarbeidsland I
Artikkel
17%Flyktninger i Tyrkia Flyktninger i Tyrkia
flyktninger fra asiatiske land som Afghanistan, Irak og Pakistan finner også veien til Tyrkia på vei til Europa. Grensene til Syria er nå stengt, og bare unntaksvis slipper syrere inn i Tyrkia.   Hva skjer med ... Hvor mange flyktninger er det i Tyrkia, og hva skjer med dem? ... meldingene fra Trump. De går sjelden i dybden, og det kan være vanskelig å si hvor mye tanke det ligger bak dem. Noen er kanskje gjennomtenkte og inngår i en strategi, mens andre er mer impulsive meldinger og
Artikkel
16%Hvilke utfordringer har Brasil? Hvilke utfordringer har Brasil?
militærdiktatur i Brasil. Det har gjort mange bekymret for demokratiet i Brasil og for kampen mot global oppvarming, hvor Brasil med sin regnskog spiller en avgjørende rolle. Begynnelsen av hans regjeringstid har ... E-biblioteket: Brasil Globalis: Brasil Latinamerikagruppene i Norge: Brasil Norad: Brasil Store norske leksikon: Brasil Hvor hender det? Brasils vekst og fall Hvor hender det ... den økte nasjonalistiske trenden hvor stater går bort fra internasjonale avtaler og internasjonalt samarbeid.    Valg i Brasil 2018 Valget i Brasil inneholdt det meste av de nye truslene vi har sett mot
Artikkel
16%Konflikten i Mali Konflikten i Mali
meste av Azawad.  Frankrike og FN griper inn Islamistene angrep etter hvert også Sør-Mali og hovedstaden. Den tidligere franske kolonien med 16 millioner innbyggere ba om hjelp fra Frankrike for å få ... FN-sambandet, konflikter: Mali Hvor hender det? Internasjonale fredsoperasjonar - mange kokker mykje søl Hvor hender det? Algerie - Mali: Konflikt og terror Forsvarets Forum: Mali - et ... arbeid, og et sett av rettigheter som skulle beskyttes på barns vegne. 1426450620 Hvor mange land er medlemmer av FN? Nord-sør-biblioteket får mange spørsmål om FN, et av dem er hvor mange land er
Artikkel

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+