Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


9%Nye filmer på biblioteket Nye filmer på biblioteket
I disse koronatider blir det jo en del film. I tillegg til at vi har fått inn velkjente kinosuksesser som Knives Out, Tunnelen, Portrett av en kvinne i flammer og Terminator: Dark Fate har jeg også ... Etter nesten 2 måneder med stengte dører åpnet vi forsiktig 4. mai. Nå har vi fylt på med nye filmer til samlingen som kan reserveres og hentes i 1. etasje. 
Artikkel
9%Ny skjønnlitteratur (uke 4) Ny skjønnlitteratur (uke 4)
Det ramler inn nye godbiter i hyllene her på biblioteket. Noen ganger kan det være en utfordring å få formidlet alle nyheter ut til dere, våre kjære bibliotekbrukere, så derfor kommer vi til å lage ... Bipolar Superstar, Alle nyanser av sinne og Spikrar frå fallande plankar. - Fantastiske titler tilhørende noen av nyhetene vi har satt ut i hyllene denne uka. Og så har vi selvfølgelig fått inn John
Artikkel
9%Ny skjønnlitteratur (januar) Ny skjønnlitteratur (januar)
Leseåret 2017 starter godt med mange nye, spennende bøker å velge blant! Vi har satt sammen et utvalg av nye romaner vi har fått inn i januar. Klikk på titlene for å reservere.
Artikkel
9%Smartere sammen: lørdagsforedrag Smartere sammen: lørdagsforedrag
I Smartbyen Stavanger vil vi gjøre hverandre smartere og dele på kunnskapen. Én lørdag i måneden arrangerer vi derfor foredrag hvor du kan lære mer om smartby-konseptet, smarte hjem, smart design og
Artikkel
9%Lettlest krim Lettlest krim
Vi har mange kjekke bøker og serier for deg som akkurat har lært å lese. Noen kaller det lettlestbøker, lesetreningsbøker eller leseløver. Her har vi samlet spennende krimbøker fra lettlestseriene.
Artikkel
9%Lag dine egne knapper Lag dine egne knapper
knappene selv? På biblioteket lærer du hvordan du kan gjøre det. Vi har tidligere hatt inspirasjonskveld om knappelaging og kurs i 3D-modellering av knapper. Fikk du det ikke med deg, kan du komme på vårt ... Strikker eller syr du? Vi arrangerer kurs 20. februar hvor du kan lage dine egne spesialdesignede knapper til plaggene dine. ... 1513170000 Kodeklubb våren 2018 Vi tilbyr introduksjonkurs i programmering for barn i alderen 9-12 år.  Liker du å spille? Vil du forstå mer hvordan spill fungerer? Vil du forstå mer hvordan
Artikkel
9%Nytt skolebibliotek på Kvernevik og Smiodden Nytt skolebibliotek på Kvernevik og Smiodden
lavinntektsfamilier. Sammen med kommunen ble vi enige om å plassere prosjektmidlene i området Kvernevik. Etter samtale med rektorene ved skolene la vi vekt på å:  Skape møteplasser etter skoletid som stimulerer ... Det nye skolebiblioteket på Kvernevik skole åpnet 20. mars. Vi håper tilbudet vil være til glede for hele området! ... inkludering i felleskapet er noe av det viktigste vi gjør. Vi har mottatt en million kroner og nå starter arbeidet med å utvikle prosjektet videre og sette det ut i praksis i løpet av 2019", sier bibliotek- og
Artikkel
9%Definisjoner og endring av begrepet utvikling? Definisjoner og endring av begrepet utvikling?
Vi skal kjenne til hvordan og hvorfor synet på utvikling endrer seg over tid, og kunne diskutere mulige konflikter mellom forskjellige typer utvikling. Endring av synet på utvikling ... Vi har prosjekt om Nord/Sør og skal ha kjennskap til ulike definisjoner av begrepet utvikling i et globalt perspektiv. ... slik som vi ser på u-land nå . Det kom kapital (penger), teknologi og kunnskap, fra naboland og andre land i Europa, samtidig som disse landene var et rikt marked for den begynnende industrien i Norge
Artikkel
9%Farvel Europa Farvel Europa
konfliktene satte verden tilbake flere tiår og ble av Zweig sett på som en historisk gjentagelse. Vi som vokste opp på 80- og 90-tallet har sett vår verden bevege seg «riktig vei», og har kanskje følt ...  med litteratur fra Stiftelsen Arkivets fagbibliotek. Relevante boktips fra Sølvbergets ansatte: Vi anbefaler  temalisten om krig på våre særemnesider . Og disse: "Gutten i den stripete pyjamasen" av John Boyne
Artikkel
9%Bokliste til Stavanger sakprosafestival Bokliste til Stavanger sakprosafestival
dristig over 40 år etter. I Kunstrock blir vi nærmere kjent med Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie. (Fra forlagets omtale)    Grensen av Erika Fatland  Erika Fatland er en av Norges mest ... I samarbeid med NFF og KÅKÅ Kverulantkatedralen inviterer vi til sakprosafestival lørdag 25. november. Her er de aktuelle bøkene.  ... 1508498040 Stavanger sakprosafestival 25. november I samarbeid med NFF og KÅKÅ Kverulantkatedralen inviterer vi til sakprosafestival lørdag 25. november. Tolv forfattere byr på litterære vandringer i
Artikkel
9%Tegneserier med 1. mai-tematikk Tegneserier med 1. mai-tematikk
kanskje et litt annet syn på samfunnet enn det vi har i dag, tidene har forandret seg. Likevel får man en kjapp innføring i hvordan Marx beskriver kapitalismen, klasseforholdene gjennom historien, varens ... I anledning arbeidernes dag, 1. mai, har vi funnet frem noen tegneserier som kaster lys over nettopp denne dagen. ... . i året. Hvis vi ser for oss at de som bor i en bydel har 500 000 kr. hver i året, mens de som bor lenger ned i gata, eller kanskje på gata, har 6000, så sier det noe om hvor store forskjeller det er
Artikkel
9%Lære norsk? Eller et annet språk? Lære norsk? Eller et annet språk?
Noe av det viktigste som ny i Norge er å lære seg språket. Det finnes mange muligheter i Stavanger for å gå på kurs. Det kan du lese om her.  I 3. etasje på Sølvberget har vi nå innredet et ... På biblioteket har vi et språkrom med bøkene du trenger for å lære språk. Pluss spill, PC-er, filmer og lydbøker.
Artikkel
9%Problemer med bibliotektjenester på nett Problemer med bibliotektjenester på nett
På grunn av en systemfeil er det for tiden problemer med tilgang til enkelte bibliotektjenester på nettsidene våre. Vi beklager de ulempene dette medfører for våre brukere.  Søk i bibliotekbasen ... Vi opplever for tiden problemer med enkelte bibliotektjenester på nett. Tjenestene på app.solvberget.no fungerer imidlertid som vanlig.
Artikkel
9%Mørketid? Mørketid skal bli! Mørketid? Mørketid skal bli!
Sommeren for to år siden var jeg på ferie i Italia. En kveld ble jeg sittende ved siden av en middelaldrende italiener utenfor hotellet. Vi begynte å diskutere hva som kjennetegner stor kunst (intet ... Hvis du trenger å lese noe mørkt når det er mørkt ute, har vi bøkene og filmene som fikser biffen.
Artikkel
9%Orson Welles 100 år - lån filmene Orson Welles 100 år - lån filmene
, dybdefokus, lyssetting og ikke minst de åpenbare likhetene med virkelighetens mediebaron William Randolph Hearst. "Citizen Kane" har vi selvsagt til låns på Sølvberget. Les for eksempel Slate.coms glimrende ... 7. mai var det 100 år siden filmregissør og skuespiller Orson Welles ble født. Vi har filmene.
Artikkel
9%Er du bevisst på klima og miljø? Er du bevisst på klima og miljø?
bilkø og i tillegg vite at min reise er i gjennomsnitt 5 ganger så miljøvennlig som bilen.  Vi har alltid vært opptatt av vær og vind i dette landet, rett og slett fordi det er mye VÆR i dette landet ... Ønsker du å gjøre noen miljøvennlig valg, har vi tips til faglitteratur og sakprosa om miljø og klima.
Artikkel
9%Spørsmål og svar om biblioteket på nett Spørsmål og svar om biblioteket på nett
annerledes ut enn før, men vi tror publikum vil oppleve det som en forbedring. Alt er ikke på plass ennå, men vi lover å holde dere oppdatert når nye funksjoner kommer på plass. Spørsmål og svar om ... I august gikk Sølvberget over til nytt biblioteksystem. Dette er de vanligste spørsmålene vi får - og svarene på dem.
Artikkel
9%Ismail Beşikçi: Ytringsfrihet i Tyrkia Ismail Beşikçi: Ytringsfrihet i Tyrkia
Årets Kapittel-festival går av stabelen mellom 16. og 20. september. Mandag 31. august byr vi på et viktig vorspiel til festivalen: İsmail Beşikçi er tyrkisk forfatter og akademiker. Han fikk ... Mandag 31. august kl. 19.00 inviterer vi til møte med den tyrkiske forfatteren og akademikeren İsmail Beşikçi.   
Artikkel
9%Kapittels julefest: Min kamp på 90 minutter, NyNorsk Messingkvartett og kritisk kvartett Kapittels julefest: Min kamp på 90 minutter, NyNorsk Messingkvartett og kritisk kvartett
kvartett, messingkvintett og Min kamp oppsummert Julefesten er en ny satsing for oss. Mange har savnet den gode Kapittelstemningen utenom september måned, og det bøter vi på nå med en minifestival rett ... Fredag 2. desember kl. 18.30 inviterer vi vårt trofaste publikum og nye bekjente til litterær førjulsfest på Sølvberget. 
Artikkel
9%Kunsten å være bok Kunsten å være bok
Vi ønsker å være en scene for bildeboken som kunstform, og vil med denne utstillingen utfordre forestillingen om hva bøker for barn og unge er og kan være, og vise hvilke muligheter som ... Mandag 2. februar åpner vi i samarbeid med Grafill utstillingen Kunsten å være bok under Nordisk barnebokkonferansepå Sølvberget.
Artikkel
9%Kvinner, bøker og historier Kvinner, bøker og historier
kjønn er en introduksjon av den feministiske filosofien. Den viser hva feministisk filosofi er, hvordan den kan brukes i tekstanalyse og i møte med en kjønnet virkelighet. Vi har også med biografier om ... I anledning 8. mars blåser vi liv i lesetipsene som bibliotekar Aud Jorunn Aano skrev ned med tanke på kvinnedagen.
Artikkel
9%Hva tenker Kina? Hva tenker Kina?
utenrikspolitikk for en ny tid. Under Kapittel 08 var det Kinas vekst og dens konsekvenser for resten av verden som var oppe til debatt. Kina Kina er i utvikling, og det er ikke nødvendigvis mot det vi ser ... Hva tenker Kina, og bør vi tenke nytt om Kina? Se debatten fra Kulturtorget på nett-TV.
Artikkel
9%Lesetips på Verdens bokdag Lesetips på Verdens bokdag
Vega døde. Her på Sølvberget utfordret vi våre ansatte til å sende ut lesetips i valgfrie digitale kanaler. Nedenfor finner du noen av tipsene som kom inn. (Husk å følge Sølvberget på Facebook og ... I anledning Verdens bokdag utfordret vi Sølvbergets ansatte til å dele sine beste lesetips i sosiale medier. 
Artikkel
9%#Vårlesing: Del lesetips - vinn bokpremier #Vårlesing: Del lesetips - vinn bokpremier
#høstlesing i september, oktober og november. Vi trekker premier etter hver sesong. Her er et eksempel:    Har aldri lest Montaigne, men stor glede av å lese Compagnons 40 korte tekster skrevet ... Vi ønsker oss lesetips fra dere, og håper dere vil bli med på vårt litterære årshjul på Instagram. 
Artikkel
9%Nedenom og hjem Nedenom og hjem
hovedstaden. I samarbeid med Klassekampen inviterte vi dem til å skrive et essay om dette valget. Det resulterte i den politiske, poetiske og personlige essaysamlingen Nedenom og hjem, som ble lansert på ... I festivalantologien Nedenom og hjem inviterte vi seks skarpe samtidsforfattere til å skrive et essay om å flytte hjem. 
Artikkel
9%Høstferien 2017 på Sølvberget og Madla Høstferien 2017 på Sølvberget og Madla
Vi har ikke for vane å ta høstferie her på Sølvberget. Også i år fylles Stavanger og Madla bibliotek med mange arrangementer for store og små. Husk også at vi har vanlige åpningstider hele ferien ... Vi har arrangementer hele høstferien. Lørdag blir det internasjonal kulturkafé med mat fra Sudan klokken 12 på Nytorget 1.
Artikkel
9%Superlørdag på Sølvberget Superlørdag på Sølvberget
Lørdag 10. juni inviterer vi til åpning av jubileumsutstilling med Kjell Pahr-Iversen, Frivilighetstorg og "Strikk ved høylys dag". ... . Utstillingen presenteres fram til 12. april. Into the Wind, barnebok illustratører, utstilling, Sølvberget galleri 1485337140 Verksteder i vinterferien I vinterferien tilbyr vi flere verksteder knyttet til
Artikkel
9%Klubbkveld i biblioteket Klubbkveld i biblioteket
På fjorårets festival forsøkte vi for første gang å bruke 1. etasje i biblioteket til konsertlokale. Det fungerte ypperlig, og ettersom vi i år samarbeider med musikkfestivalen ... Fredag 16. september blir Stavanger bibliotek forvandlet til klubbscene. I samarbeid med Perkapella inviterer vi til festkveld. 
Artikkel
9%Bøker om arbeidsledighet og jobbsøking Bøker om arbeidsledighet og jobbsøking
Vi hører stadig om bedrifter som må ned bemanne, om overveldende søkermasser til såkalte "lavkompetansejobber", og om unge mennesker som utdanner seg til arbeidsledighet. Ferske tall fra NAV viser ... Arbeidsledigheten har steget kraftig i hele landet det siste året. Vi har bøker til nytte og inspirasjon for jobbsøkende. 
Artikkel
9%Stephen Hawking: Boka kom først Stephen Hawking: Boka kom først
, som gjør at vi forstår hvordan materie kan oppstå fra intet og som gir en forklaring på bakgrunnen for vår eksistens og alt vi ser rundt oss.  Superstjernen Stephen Hawking av Michael ... Filmen A Theory of Everything går for tiden på kinoen på Sølvberget, og vi har bøkene av og om hovedpersonen.
Artikkel
9%Klar for litt hjernetrim? Klar for litt hjernetrim?
 av Oddbjørn By Tingen med mange språkkurs og bøker er at det er titusener av gloser. Det blir for mye, og vi får ingen hjelp til hvordan vi skal huske. I denne boka lærer du effektive teknikker for å huske de ... Enten du vil teste din IQ, holde quiz eller få bedre hukommelse, har vi bøkene du trenger på biblioteket.
Artikkel
9%4 høydepunkter i uke 4 4 høydepunkter i uke 4
Her er 4 ting du bør få med deg på Sølvberget 23.-29. januar: 1. Britt-Synnøve Johansen er gjest på årets første utgave av Sanger fra andre etasje, hvor vi inviterer til sangstund med musikk du ... Allsang. Framtidige USA-bøker og debatt om hva vi kan vente oss av Trumps USA. Fortellerkafé med månenatthistorier. 
Artikkel
9%Ferdigsnakka, Cleng Peerson, Grytten & Springsteen Ferdigsnakka, Cleng Peerson, Grytten & Springsteen
Normalt stenger superbiblioteket i 1. etasje dørene kl. 21.00, men fredag 18. september inviterer vi til festkveld i bibliotekslokalene i 1. etasje.  Ferdigsnakka LIVE På Ferdigsnakka LIVE møtes ... Frode Gryttens beatband hyller Springsteen, Ferdigsnakka LIVE og Cleng Peerson står på programmet når vi inviterer til festkveld på Biblå. 
Artikkel
9%Goethe-Institut. Herta Müller - Der Teufelkreis der Wörter Goethe-Institut. Herta Müller - Der Teufelkreis der Wörter
. Åpningen finner sted torsdag 1. oktober kl. 13.00.   Ved arrangement i Møteplassen vil utstillingen ha begrenset tilgjengelighet.   Mellom 1. og 25. oktober viser vi en utstilling om den rumensk ... Mellom 1. og 25. oktober viser vi en utstilling om den rumensk-tyske forfatteren og nobelprisvinneren i litteratur.
Artikkel
9%Sølvberget cinematek: Rocco og hans brødre (1960) Sølvberget cinematek: Rocco og hans brødre (1960)
klassikerne eller en mindre kjent film fra filmhistorien, som også dagens publikum fortjener å få se på det store lerretet på kino og ikke bare på dvd. Vi presenterer også nyere film som vi mener er verdifull ... Det er klart for årets nest siste cinematekfilm. Torsdag 10. desember og tirsdag 15. desember viser vi "Rocco og hans brødre" 
Artikkel
9%Susan Abulhawa -  Det blå mellom himmel og hav Susan Abulhawa - Det blå mellom himmel og hav
hvordan vi definerer oss selv. Det gjelder ikke bare palestinere, det angår oss alle. Kjøp billetter:    ... Fredag 9. oktober kl. 19.00 får vi besøk av Susan Abulhawa, forfatteren bak "Morgen i Jenin".
Artikkel
9%Sommer = bryllup = bøker om bryllup Sommer = bryllup = bøker om bryllup
man gjennomfører en bryllupssermoni. Bryllupsboken vi gi deg mange gode ideer for hvordan du kan gjøre ditt bryllup til en suksess.   Dag Christensen: Festtaler for enhver anledning ... Skal du i bryllup i sommer? Vi har bøker til perfeksjonistiske bruder, kaldsvettende forlovere og redde toastmastere.
Artikkel
9%8. mars 8. mars
, mødre, døtre, søstre, venner og elskere. Daniela Krien er en tysk forfatter. Hun debuterte i 2011 med "En gang skal vi fortelle hverandre alt". Dette er hennes andre roman. Omtalen er utarbeidet av BS ... I anledning verdens kvinnedag 8. mars har vi samlet et utvalg bøker med feministisk tematikk. Kvinnekamp, feminisme, likestilling.
Artikkel
9%Rogalandsmusikere rundt forbi i verden Rogalandsmusikere rundt forbi i verden
seg i London : "Tør de, så tør vel vi." På det tidspunktet var det likevel Wham som var deres musikalske forbilder. I likhet med a-ha dro de over til England med en demotape under armene. Ole og Per ... Her ser vi litt på Rogalandsmusikere som har enten bosatt seg eller hatt noen år i utlandet.
Artikkel
9%Les bøkene om Thor Heyerdahl Les bøkene om Thor Heyerdahl
arkeologiske funn i Amerika som tyder på en forbindelse over havet i forhistorisk tid. Biografier Biografier har vi også flust av. Her er kun et utvalg av det vi har på hyllene. Ragnar Kvam har skrevet en ... Thor Heyerdahl er en av tidenes mest kjente nordmenn. Vi feirer hundreårsdagens hans med de beste bøkene om ham.
Artikkel
9%Frokostmøte med Lars Mytting Frokostmøte med Lars Mytting
medrivende roman", mente Aftenposten mens Dagen Næringsliv slo fast at det dreier seg om en "fantastisk ambisiøs roman om krig, kjærlighet og tilhørighet". Fredag morgen kl. 08.30 inviterer vi til frokostmøte ... "Svøm med dem som drukner" har nådd et opplag på 100 000. Vi ønsker velkommen til fredagsfrokost med Lars Mytting.
Artikkel
9%#BlackLivesMatter #BlackLivesMatter
oppvekst som afroamerikaner på 60– og 70-tallet i USA.  Hun kommer både fra Sør-Carolina og New York. Hun forteller om sin gryende interesse for Civil-rights-bevegelsen. Sterke og rørende dikt der vi ser ... Her har vi samlet boktips for ungdom som tar opp tematikken rasisme. En blanding av skjønnlitteratur og essays. 
Artikkel
9%Obstfelderseminaret: Jeg Obstfelderseminaret: Jeg
I samarbeid med Nasjonalbiblioteket inviterer vi til åpent seminar under Kapittel-festivalen fredag 16. september kl. 11.00-13.00.
Artikkel
9%Kvinnedagen på Sølvberget Kvinnedagen på Sølvberget
Vi varmer opp til 8. mars-toget med en matbit og et program med toneangivende stemmer i anledning verdens kvinnedag.
Artikkel
9%Søndag 26. september 2010 Søndag 26. september 2010
Med Ousland & Nærum, Kurkov, Rein, Bjørneboe & Rem, Holst og filmen Farewell runder vi av Kapittel 10 søndag 26. september.
Artikkel
9%Julegavetips fra Barnebiblå Julegavetips fra Barnebiblå
Vi på Barnebiblå liker harde pakker til jul. Vil du ha julegavetips, sjekk lista over våre favorittbøker.
Artikkel
9%Litteraturkveld: Lena Andersson Litteraturkveld: Lena Andersson
29. april kl. 19.00 byr vi på møte med Lena Andersson, forfatteren bak "Rettsstridig forføyning". Kjøp billetter nå. 
Artikkel
9%Sølvberget cinematek: Scarface Sølvberget cinematek: Scarface
Torsdag 19.mars kl. 18.00 og tirsdag 24.mars kl. 12.00 viser vi Al Pacino-klassikeren "Scarface". 
Artikkel
9%Se hvem som vant sommerkonkurransene! Se hvem som vant sommerkonkurransene!
Hele Eventyrrommet på Barnebiblå er dekket av fantastiske dyretegninger, og vi har fått inn 457 Bokormer og 185 ungdomsbokanmeldelser.
Artikkel
9%Observasjonsundersøkelse i biblioteket Observasjonsundersøkelse i biblioteket
I uke 46 og 47 skal vi undersøke hvordan biblioteket brukes utover det å låne bøker og andre medier. 
Artikkel
Google+