Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


10%Linn Strømsborg, "Furuset": Setter seg i hodet og i hjertet Linn Strømsborg, "Furuset": Setter seg i hodet og i hjertet
Mette: Hvilken bok skal du skrive om? Gitte: Furuset tror jeg… Mette: Åh, det hadde jeg og tenkt. Skal vi skrive sammen? Gitte: Ok da. Hva med å begynne å fortelle litt om Eva? Eva har bestemt ... Gitte og Mette. Det er oss. Vi har chattet om boka Furuset.
Artikkel
10%Greske dager på Sølvberget Greske dager på Sølvberget
Den greske nasjonaldagen feires 25. mars, og i år har vi vært så heldige å få flere arrangementer som passer godt inn i feiringen. Feiringen pågår helt til søndag 29. mars.  Her er ... Vi feirer den greske nasjonaldagen med bokprat, utstilling, folkedans, mat og sang.
Artikkel
10%"The cove": Bak delfinens smil "The cove": Bak delfinens smil
Hvilken rett har vi til å holde delfiner og spekkhoggere fanget? ... 1433919780 Formel 1-legendens liv og død Ayrton Senna er tidenes største brasilianske idrettshelt, hvis vi holder fotballspillerne utenfor. Dokumentarfilmen  Senna  forteller historien om livet hans
Artikkel
10%Troll i Norden Troll i Norden
. Utvalget i årets hovedbøker vitner om en vid forståelse av troll. I Monsterbråk møter vi noen trolliknende kranglefanter som ikke kan bli enige om hva de skal leke. I boka for eldre barn, Pappaen og havet ... Når det er som mørkest i våre land, tenner vi et lys og leser en bok. 
Artikkel
10%Fine ting fra Finland Fine ting fra Finland
Vi på biblioteket liker Finland. Det kan virke som et merkelig, kaldt land, men det har brakt oss perler som kun et land med én fot i magiens verden kunne ha skapt. Tove Jansson og hennes ... 6. desember er Finlands nasjonaldag. Vi har de beste finske bøkene og filmene.
Artikkel
10%Fint å ha far Fint å ha far
Den andre søndagen i november feires farsdagen i Norge. Farsdagen er dagen vi vil hedre våre fedre, gi dem fine kort, frokost på senga og små gaver. I barnelitteraturen finnes fedre i alle varianter ... I anledning farsdagen har vi funnet fram til barnebøker som hedrer de fine fedrene.
Artikkel
10%Verdensdagen for psykisk helse Verdensdagen for psykisk helse
dimension to our definitions of sane and insane, mental illness and recovery.   Sosial angst og smerte av Alv A. Dal Fra forlagets omtale: Vi mennesker har et grunnleggende behov for å ... Den 10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. På Faktabiblioteket stiller vi ut aktuelle bøker. 
Artikkel
10%Sigbjørn Obstfelder 150 år Sigbjørn Obstfelder 150 år
smeltedigel av elektronisk musikk, video, improvisasjon og orgelmusikk. Når vi nå overlater årets orgelnatt til selveste Sigbjørn Obstfelder, blir ikke grensene mindre flytende. Vi feirer Obstfelders 150 ... Lørdag 19. november 2016 feirer vi Sigbjørn Obstfelders 150 år i Stavanger konserthus.
Artikkel
10%Bøkene du bør gi bort til jul Bøkene du bør gi bort til jul
Sølvbergets formidlere Mette Langeland og Siv-Merethe leser mer enn de fleste. Her kan du se deres tips til bøker som bør legges under treet i 2020: Bøker til voksne: Dette er bøkene vi snakker ... Hvilke bøker bør du gi til far, mor, søster, bror, datter og sønn? Vi hjelper deg.
Artikkel
10%Obstfelder i grunnskolen Obstfelder i grunnskolen
Sigbjørn Obstfelder kan være spennende å se nærmere på. Her kan tidslinjen vi har laget og oversikten over Obstfelders vandringer være et utgangspunkt.  Denne siden er under utarbeiding. Dersom du sitter på ... Her har vi samlet noen lesetips knyttet til Obstfelder som kan være aktuelle for grunnskolen.
Artikkel
10%Søndagsbarn: Skakke sanger! Søndagsbarn: Skakke sanger!
skummel utstilling med skumle bøker finner du selvsagt på Barne- og ungdomsbiblioteket:     Vi har skumle bøker til Halloween. #barnebiblå #sølvberget Et bilde publisert av Stavanger bibliotek ... Søndag 1. november kl. 14.00 feirer vi Halloween med det skumleste bandet for barn som finnes! 
Artikkel
10%Syloftet lørdag 19. juni for barn Syloftet lørdag 19. juni for barn
på Syloftet starter med et kort inspirasjonsforedrag om mote, våre klær og deres historie. Symaskiner kan lånes, men du må ha stoff og eget syutstyr med deg.  Samlingene varer i 1 time og 45 min og vi ... Lørdag 19. juni inviterer vi til sykurs for barn: "Sy din egen sommerkjole!" 
Artikkel
10%Hva er ditt beste Eurovision-minne? Hva er ditt beste Eurovision-minne?
-toget (sånn galskap var lov tidlig på 90-tallet), og ropt "Silje Vige hei-hei-hei". Da ble jeg litt misunnelig. Vi likte sangen også, altså    Eurovision kan gjøre sterke inntrykk i et barnesinn. Dorthe ... Eurovision er i gang. Vi lader opp til lørdagens finale med litt mimring om uforglemmelige bidrag.
Artikkel
10%Isbjørnane kjem Isbjørnane kjem
har som formål å beskytte isbjørnen og dens livsmiljø gjennom ulike tiltak. Bøker vi har om isbjørner Her er noen av fagbøkene, naturfilmene, romanene og ikke minst barnebøkene vi har ... Isbjørnene har sin egen verdensdag den 27. februar. Vi har selvsagt mange bøker om dyrene.
Artikkel
10%Bøker om politikk og samfunn Bøker om politikk og samfunn
Politikken og samfunnsstrukturene er en del av all litteratur, og det kan derfor være vanskelig å gjøre et utvalg. Vi har delt temaet inn i fire underkategorier; "Politikk", "Totalitære samfunn ... I denne artikkelen har vi samlet bøker med temaene politikk og samfunn. 
Artikkel
10%"Senna": Formel 1-legendens liv og død "Senna": Formel 1-legendens liv og død
. Filmskaperne intervjuer Prost, andre kjørere og Sennas nærmeste krets. Vi hører dem bare, og slipper de evinnelige snakkende hodene som preger mange dokumentarer. Regissør Asif Kapadias stil vil du kjenne igjen ... Ayrton Senna er tidenes største brasilianske idrettshelt, hvis vi holder fotballspillerne utenfor.
Artikkel
10%World Space Week World Space Week
smartphone, helping you to find your way or locate places in your neighborhood!" Men på faktabiblioteket har vi m-a-n-g-e bøker om planeter, verdensrom, astronomi og stjerner. Noen av dem er ... Vi ser både stjerner og planeter på biblioteket. Få bok, film, tv- og musikktips fra verdensrommet! 
Artikkel
10%Hva er rasisme, fremmedfrykt og diskriminering? Hva er rasisme, fremmedfrykt og diskriminering?
Hva er forskjellen på disse begrepene, og hvordan definerer vi dem? ... : Rasespørsmålet tilspisser seg 1591336800 Hva er rasisme, fremmedfrykt og diskriminering? Hva er forskjellen på disse begrepene, og hvordan definerer vi dem? Sammenheng og forskjellen mellom  rasisme
Artikkel
10%Biblåkids: Anna Fiske Biblåkids: Anna Fiske
Her kan du se intervjuet vi gjorde med henne på Nordisk Barnebokkonferanse i februar 2017:   Lån bøker av Anna Fiske på Sølvberget. ... 1497014460 Biblåkids: Tone Almhjell Tone Almhjells fantasybøker har solgt i tusenvis av eksemplarer verden over. Hvorfor ble hun forfatter, og hvilken bok likte hun selv som liten? Se intervjuet vi
Artikkel
10%En bønn for de bortførte En bønn for de bortførte
festivalsjef Espen Røsbak. Amnesty Clement skal delta på hele tre programposter på årets festival, og arrangementene finner sted i samarbeid med Amnesty. - Vi kan røpe at hun skal delta i et arrangement om ... Vi har gleden av å ønske den litterære aktivisten Jennifer Clement velkommen til årets Kapittel. 
Artikkel
10%Hvis det var krig i Norden. Hvis det var krig i Norden.
lungebetennelse og vil ikke overleve en kald vinter til. Europa har brutt sammen og det eneste trygge stedet er den arabiske verdenen. Men de vil ikke ha oss! Vi kan ikke språket, har ingen respekt for kulturen ... Tenk om det var vi i Norge som flyktet til Egypt!  
Artikkel
10%Lån bøker om terrorisme Lån bøker om terrorisme
Sølvberget har vi samlet bøker og filmer om terror, fra den tyske Baader-Meinhof-gruppen på 1970-tallet til helt ferske bøker om IS: Al-qaida og 11. september 102 minutter 11/9 / Chomsky, Noam ... 2000-tallet har vært preget av terrorisme. Vi har bøkene om det dessverre evigaktuelle emnet.
Artikkel
10%Hør høstens bokprater! Hør høstens bokprater!
filene på "gamlemåten", kan du gjøre dette også. Vi har dessuten samlet de noen av bokpraternes lese-, lytte- og filmtips.   5. november: Bjørn Arild Ersland [Last ned] Bygdepolitikk, bøker og ... Vi har samlet vårt utvalg av nedlastbare bokprater fra høsthalvåret på ett sted.
Artikkel
10%Cheryl Strayed, "På ville veier": Hun gikk en tur på stien Cheryl Strayed, "På ville veier": Hun gikk en tur på stien
Når turer blir til film eller bok, har det som regel en av to forklaringer: Tur = barskt slit som vi imponeres av. Nansen over Grønland, Monsen på tvers gjennom Canada, Heyerdahl over ... Oscar-nominerte "Wild" hadde kinopremiere 6. mars. Vi har lest boka bak filmen.
Artikkel
10%Liker du å knekke koder med William Wenton? Liker du å knekke koder med William Wenton?
Luridiumstyven, Kryptarlportalen og Orbulatoragenten, skrevet av Bobbie Peers, er noen av de mest populære bøkene vi har for 5.-7. klasse på Sølvberget. Vi har andre spennende bøker som ligner ... Likte du serien om William Wenton? På Sølvberget har vi flere spennende bøker som passer for deg!
Artikkel
10%Rosa og sukkersøtt? Rosa og sukkersøtt?
seg selv og sin hverdag. Ofte deler de ganske så personlige ting fra hverdagen sin. Vi får ta del i utfordringer i parforhold og test av eye liner, psykiske problemer og dårlige hårdager (Fuglerud i ... Sophie Elise Isaksen var på Sølvberget 27. april. Vi tar en kikk på bloggekulturen.
Artikkel
10%Tekst i flukt Tekst i flukt
versjoner av tekster opprinnelig skrevet på arabisk, farsi, tigrinja og tigre. I lørdagens program presenteres resultatet gjennom opplesninger og samtaler, hvor vi følger tekstene i flukt – fra sine ... Lørdag 19. september presenterer vi iranske, irakiske, libyske og eritreiske tekster på norsk i Øvre Holmegate.
Artikkel
10%Møt Tomas Espedal i Kulturbanken Møt Tomas Espedal i Kulturbanken
Torsdag 19. april tar vi imot Brageprisvinner Tomas Espedal i kjelleren i Kulturbanken.
Artikkel
10%"Før midnatt": Evigheten og to liv "Før midnatt": Evigheten og to liv
Pompøs overskrift? Såpass må være lov når vi snakker om en filmserie som Før-trilogien.
Artikkel
10%Takk for ditt samtykke! Takk for ditt samtykke!
Du har akseptert at vi kan lagre opplysninger om deg og fortsatt sende deg nyhetsbrev.
Artikkel
10%Signeringer i festivalbokhandelen Signeringer i festivalbokhandelen
Vi har eit signeringsprogram i festivalbokhandelen på Arneageren, som blir oppdatert på denne sida.
Artikkel
10%Lær å spille cajon Lær å spille cajon
Lørdag og søndag kl. 14.00  inviterer vi til minikurs i rytmeinstrumentet cajon. 
Artikkel
10%Podcaster fra NBBK 2017 Podcaster fra NBBK 2017
Vi tok opp flere av arrangementene på NBBK 2017. Du kan høre dem her.
Artikkel
10%Låneren: Karen L. Wathnes favoritter Låneren: Karen L. Wathnes favoritter
.) Bitch / Wurtzel, Elizabeth Prozac nation / Wurtzel, Elizabeth     Karen L. Wathne er en ivrig låner som har fått låne en bokøy hvor hun kommer med sine anbefalinger. Vi gir dere "Fra en ... formidlere anbefaler bøker hver dag. Nå vil vi vite hvilke bøker og filmer dere lånere elsker. Derfor setter vi av en utstillingsøy i første etasje til én enkeltlåner om gangen. Har du lyst å stille ut dine
Artikkel
10%Hvordan blir man profesjonell Fortnite-spiller? Hvordan blir man profesjonell Fortnite-spiller?
inspirasjon og skrivelyst og ønsker enda flere tips, anbefaler vi også disse bøkene: En faktahest om å skrive historier av Anan Singh, Natalie Normann og Marius Renberg (ill.) I denne lettleste fagboka får du
Artikkel
10%Lyden av presidentvalgkamp Lyden av presidentvalgkamp
, nemlig Black Debbath (lån på Sølvberget). Vil du låne bøker om musikk og politikk, kan vi anbefale disse, som du finner på Sølvberget: 33 revolutions per minute - a history of songs (Dorian Lynskey
Artikkel
10%DJ Lottes favorittsanger fra 2019 DJ Lottes favorittsanger fra 2019
produsert to musikkfilmer i år som jeg vil anbefale: Anima er en musikk-kortfilm regissert av Paul Thomas Anderson. Thom Yorke fra Radiohead har produsert musikken og spiller også i filmen ... favorittkjørelåter. Da jeg var liten dro vi ofte på biltur i feriene. På autobahnen gjennom Tyskland på vei til Italia, England på tvers eller norgesferie på vei til slektninger på Øst- eller Vestlandet. Min storebror
Artikkel
9%Biografiske romaner Biografiske romaner
formidlingsevne viser de deg spennende og gåtefulle mennesker, ukjente miljøer og historiske fakta.  Vi har lett gjennom samlingen og funnet noen titler. De som er stjernemerkede anbefales spesielt av en eller
Artikkel
9%Bokprat: Ei satans bok! Bokprat: Ei satans bok!
betydde for sin samtid og om hans popularitet i dag. 11. oktober  Amnesty Stavanger anbefaler Vi varmer opp til årets TV-aksjon og lar regionsleder i Amnesty, Camilla Andersson og hennes kollegaer
Artikkel
9%Bruk vinylkutteren vår! Bruk vinylkutteren vår!
biblioteket har vi to vinylkuttere av merket Silhouette Cameo 3. Det er mulig å bruke vinylkutteren i Verkstedets åpningstider. De er: Torsdager kl. 15.00 - 19.00 Er du over 18 år og har kontrakt på
Artikkel
9%Bøker til deg som venter på Amuletten 9 Bøker til deg som venter på Amuletten 9
Hver dag får vi på Sølvberget spørsmål om når neste (og siste?) bok i serien kommer. Svar: Den er varslet utgitt sommeren 2022. Mange begynner å lese på grunn av Amuletten, og vi har mange bøker ... 1507027740 Mens vi venter på Amuletten Trenger du noe å lese mens du venter på de to siste bøkene i tegneserien Amuletten ? Her finner du tips til nyere tegneserier som kan gi noe av den
Artikkel
9%Den internasjonale holocaustdagen Den internasjonale holocaustdagen
Hvorfor skal vi minnes holocaust?  Fordi vi aldri må glemme at millioner av mennesker ble myrdet på de grusomste måter. Det ble sendt 772 norske jøder til konsentrasjonsleirer, bare 34 av dem ...  er finansiert og utviklet  av Stiftelsen Arkivet og supplert med litteratur fra Stiftelsen Arkivets fagbibliotek. Relevante boktips fra Sølvbergets ansatte: Vi anbefaler  temalisten om krig på våre særemnesider
Artikkel
9%Har du spørsmål om gitar? Har du spørsmål om gitar?
svare på spørsmål om alt fra teknikk og teori, gode øvingsrutiner, spørsmål om lyd og utstyr, og kan anbefale bøker og læringsmateriell fra bibliotekets store samling. Han kan også vise deg hvordan du kan
Artikkel
9%Erlend Egeberg Aasland Erlend Egeberg Aasland
, janitsjarkorps, brassband og mindre ensembler. Vi kan bare anbefale alle til å sjekke ut hans siste prosjekt med sin kone Tale Egeberg Aasland. Bluebird's Ghost - Miniature Scenes of Sorrow er en liten perle av
Artikkel
9%Yrke: Jordmor Yrke: Jordmor
Kjærligheten av Birger Emanuelsen.  Her er vi i vår egen tid.  Bibliotekar Siri har lest boka og anbefaler den varmt: "Bokas hovedperson er den trygge og erfarne jordmoren Anna, som i siste fase av arbeidslivet
Artikkel
9%Rick Riordan, "Den røde pyramiden": Spenning og humor ved pyramidene Rick Riordan, "Den røde pyramiden": Spenning og humor ved pyramidene
den. Se alle bøkene vi har av Rick Riordan på biblioteket.  På jakt etter mer spenning og eventy? Sjekk disse bøkene:  Jeg spurte bibliotekarene på Barne- og ungdomsbiblioteket om hvilke bøker de
Artikkel
9%Lykken er en firbent venn Lykken er en firbent venn
datteren min Ragnhild skal vi gå på valpetrening og vi har planer om å gå på utstilling sammen." Anne Torill anbefaler boka Hundetrening - trinn for trinn-instruksjoner. Susanne Borg er en
Artikkel
9%Håkon Bleken m.fl. En visuell reise i indre landskap - fire norske kunstnere møter Henrik Ibsen Håkon Bleken m.fl. En visuell reise i indre landskap - fire norske kunstnere møter Henrik Ibsen
sammen som skapte verdensberømte og dagsaktuelle drama. Akkurat nå anbefaler vi imidlertid at du går til Sølvberget for å gjøre deg opp din egen mening. I 2. etasje finner du Kulturtorget
Artikkel
9%Juleunderholdning som fortjener oppmerksomhet Juleunderholdning som fortjener oppmerksomhet
-tankegangen). Om alt blir like livlig i dag, kan vi diskuteres om. Vil nok satse på noen glis fra glade julegriser. Scrooged (1988) Regissør: Richard Donner Skuespillere: Bill Murray, Karen Allen ... alle lagt til jul. Av klassisk julekrim kan vi anbefale L.A. Konfidensielt av James Ellroy (som også er en drivende god film) eller Agatha Christies Den mystiske plumpuddingen . Og visste du at James
Artikkel
9%Skolebesøk på utstilling Skolebesøk på utstilling
. Utstillingen fikk så mye omtale at interessen har eksplodert. Det betyr at vi enkelte ganger er fullbooket. Enkelte ganger kan utstillingen være lukket på grunn av utleie av lokalet eller interne arrangementer ... Pågangen fra skoleklasser til utstillingen "Ytringsfrihet og avistegning" er veldig stor. Vi oppfordrer distriktets skoler om å bestille omvisning på forhånd slik at vi får mulighet til å gi alle et
Artikkel
Google+