Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


6%Gjør et bokkupp på Sølvberget Gjør et bokkupp på Sølvberget
det. Noen stusser kanskje over at vi kvitter oss med bøker, filmer og CDer, men det er overskuddseksemplarer  som må ut av samlingen for å få plass til det nye som kommer. Det går ikke ut over ... Vi rydder i samlingen vår og selger bøker, CD-er og LP-er for 10 kroner per eksemplar i første etasje. Søndag er siste sjanse.
Artikkel
6%Ferien starter på biblioteket Ferien starter på biblioteket
. Reserver boka      Gjennom Europa langs landeveien  Det går faktisk an å gå gjennom store deler av Europa. Lise Foss har gjort det og vi har flere bøker der hun forteller om disse turene ... Det utgis mange bøker om reising og spennende steder å oppleve i verden. Carolyn og Eli starter alltid planleggingen på biblioteket.  
Artikkel
6%Et år uten shopping Et år uten shopping
«consious». Og jeg har blitt veldig glad i bruktbutikker.  Bøker om shoppingfri Hvordan skal man finne motivasjon til å ta shoppestopp, eller bare bli litt mer bevisst? Frilansjournalisten og forfatteren ... Er skapene fulle, lommeboka tom og samvittigheten dårlig? På biblioteket finner du bøker som kan inspirere til å ta en pause fra shoppingen. 
Artikkel
6%Bjørn Ingvaldsen Bjørn Ingvaldsen
Bjørn Ingvaldsen er en norsk forfatter. Han har gitt ut en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne, og har mottatt mange priser for sitt forfatterskap.  ... 1509022500 En viktig stemme for barn og unge Noen bøker er viktigere enn andre. Bjørn Ingvaldsen fra Sandnes ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017 for den sterke boka
Artikkel
6%Biblåkids: Jørn Lier Horst Biblåkids: Jørn Lier Horst
Hvordan rekker Jørn Lier Horst å skrive så mange bøker? Se intervjuet som elevene på Finnøy gjorde med ham i vinter. ... Kulturbiblioteket Krimforfatter og førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger, Lars Helle, har gitt ut fem bøker i krimserien sin med handling fra Stavangerområdet. På bokpraten i Kulturbiblioteket på
Artikkel
6%Sølvbergets leseutfordring 2019 Sølvbergets leseutfordring 2019
Alle har ambisjoner om å lese mer. Ofte velger vi bøker som ligner på det vi har likt før. Hvis du vil bort fra de vante sporene, kan du prøve deg på årets leseutfording. Her er tretti stikkord som ... Så mange bøker, så mange valg. Hvis du er i humør for en passe stram tvangstrøye for lesingen din, har vi noen forslag her.
Artikkel
6%Å lese "voksenbøker" Å lese "voksenbøker"
 Leselyst Litteraturprofessor Tone Selboe skriver i Leselyst: Om bøker, liv og litteratur (2018), at hun ikke kan skryte av å ha lest Dostojevski som barn. I stedet leste hun Frøken Detektiv, Fem ... Mange opplever overgangen fra å lese barne- og ungdomslitteratur til å lese skjønnlitteratur for voksne som utfordrende. Vi anbefaler noen gode bøker som kan være fine å starte med. ... 1539068160 Boktips for 16-19-åringer Er du mellom 16-19 år? Her får du tips om kjekke bøker! Bokomtalene er hentet fra Biblioteksentralen. Vi på Barne- og ungdomsbiblioteket håper du har hatt mye
Artikkel
6%Boktips for 16-19-åringer Boktips for 16-19-åringer
mere til i bøkenes verden. På denne lesetipslista finner du ikke bare bøker som er å finne i Barne- og ungdomsbiblioteket. For, tro det eller ei, barne- og ungdomsbibliotekarene på Sølvberget leser også ... Er du mellom 16 og 19 år? Her får du tips om kjekke bøker! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler. ... humor? Her er tips til artige bøker for de som har vokst fra gutter i trehus og kapteiner i supertruser. I kjølvannet av den populære boka  En pingles dagbok  har det kommet flere illustrerte humor
Artikkel
6%Utlånstoppen 2020 Utlånstoppen 2020
 av Kazu Kibuishi Steinvokteren av Kazu Kibuishi Flukten fra Lucien av Kazu Kibuishi Guttegærne Stacey av Gale Galligan   Bøker på andre språk (for voksne) Too much and never enough : how my family ... Se hvilke bøker, tegneserier og filmer som var på utlånstoppen i 2020. Her finner du lister over de ti mest utlånte titlene i elleve ulike kategorier.
Artikkel
6%Boktips fra Stavangers mektigste kvinner Boktips fra Stavangers mektigste kvinner
svært godt mottatt. - En flott måte å markere kvinnedagen på, sa ordføreren før hun startet på anbefalingene sine. Sommerjobb? Alle tre fortalte om en rekke bøker de hadde lest og hvorfor de ... Hvilke bøker anbefaler Christine Sagen Helgø, Bjørg Tysdal Moe og Cecilie Bjelland? Det fikk vi vite på den internasjonale kvinnedagen. Sjekk boklistene!
Artikkel
6%Rick Riordan, "Den røde pyramiden": Spenning og humor ved pyramidene Rick Riordan, "Den røde pyramiden": Spenning og humor ved pyramidene
Jeg hadde ikke lest noe av Riordan tidligere, men jeg har jo registrert at hans bøker om Percy Jackson har blitt en av de mest populære bokseriene for ungdom de siste årene. Der bøkene om Percy ... Rick Riordans "Den røde pyramiden" er storartet underholdning for alle som setter pris på humor, eventyr, magi og historie. Bonus: Få flere tips om lignende bøker fra bibliotekarene. 
Artikkel
6%Norrøn mytologi i populærkulturen Norrøn mytologi i populærkulturen
Er det rart det dukker opp norrøn mytologi i litteraturen? Her er et knippe bøker, TV-serier, filmer og tegneserier som er inspirert av norrøn mytologi. ... skrevet omtrent hele livet. Hans mest kjente verk er storverket  The Sandman , en episk grafisk roman på ti bøker som handler om the endless - de evige. De er personifiseringer av tilstander som er evige
Artikkel
6%Verdens bokdag: Krigslitteratur Verdens bokdag: Krigslitteratur
tuberkulose i 1940, bare 33 gammel.   Noen bøker på utstilling Krigens penn (2002) av Sigrun Slapgard Fra forlagets omtale: Lise Lindbæk var eit menneske som brann sitt lys med ... Sølvberget markerer Verdens bokdag med et arrangement om Kaputt (1944) av Curzio Malaparte. I den anledning har vi funnet fram flere relaterte bøker, gjerne om- eller av krigskorrespondenter.  
Artikkel
6%Bokbloggerens Kapittel-tips Bokbloggerens Kapittel-tips
, og snapper aktivt om litteratur på snap-kanalen Snaplioteket. - Jeg har alltid minst tre bøker på gang samtidig, fordelt på lydbok, papirbok og ebok-formatet og er kanskje litt i overkant interessert ... Marianne Søiland driver bokbloggen ebokhyllami.blogspot.com og leser alltid minst tre bøker samtidig. Her er hennes utvalgte høydepunkter i årets program.
Artikkel
6%Fire fine fortellinger fra fjoråret Fire fine fortellinger fra fjoråret
liv og miste de som betyr mest. Begge hennes bøker, Tiggerne og Ritualer, finnes som e-bok i appen Allbok. Vintertonar – Anders Totland En veldig veldig fin «vende ... Lengter du etter noe bra å lese i påsken? Her er fire bøker du kan lese nå, selv om biblå er i karantene.
Artikkel
6%Pingviner i alle kanaler Pingviner i alle kanaler
På Barnebiblå finner du bøker og filmer om det meste. Noen av oss er begeistret for pingviner, og vi regner med at mange av dere som bruker biblioteket deler vår fascinasjon. Her er en liste med ... Er du glad i pingviner? Det er vi! Derfor har vi samlet en liste med anbefalte bøker og filmer om de sjarmerende dyrene. 
Artikkel
6%Perler fra Aud Jorunn Aano Perler fra Aud Jorunn Aano
John Grisham er en forfatter jeg aldri har lest før. Som så mange andre har jeg sett utallige filmer basert på hans bøker og latt meg underholde av dem, men tenkt her "dette ikke er ... Her får du boktips fra koordinator for Team Kultur. Det er fem bøker som er ganske forskjellige, men de har dette til felles:  stor leseopplevelse
Artikkel
6%Hypnose Hypnose
bibliotekets tredje etasje, og her er noe av det du kan låne.   Bøker   Hypnotisørens hemmeligheter av Fredrik Praesto Forfatteren ønsker med denne boka å gi deg metoder for å nå ditt fulle ... Rett over nyttår, den 4. januar, er det den internasjonale hypnosedagen. Vi starter 2015 med å stille ut bøker og filmer som virkelig kan åpne en annen verden.
Artikkel
6%Foreldrelitteratur Foreldrelitteratur
Her er det både dikt, personlige fortellinger, og bøker fra diverse eksperter og psykologer som skal gjøre det lettere å oppdra barn! Om du trenger trøst eller tips, humor eller alvor. Her er noen ... I andre etasje, inne blant småbarnsbøkene og bildebøkene, har vi en egen bokhylle med foreldrelitteratur - bøker for foreldre. Her har vi blandet faglitteratur og skjønnlitteratur som handler om
Artikkel
6%Bokprat på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap Bokprat på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap
Ti år er gått siden Gaute Heivolls definitive gjennombruddsroman, Før jeg brenner ned. Hvordan ser han i dag på denne og andre sentrale bøker i forfatterskapet? ... Øyby, Mattis:  Alle ting skinner fordypningsoppgave, sykdom, litteratur, lesetips, bokprat 1596007800 Bøker om barndom og oppvekst SÆREMNE: Mange forfattere har skrevet om det å være barn og å
Artikkel
6%Biblioteket har stengt i dag til kl. 12.00 Biblioteket har stengt i dag til kl. 12.00
Sølvberget bibliotek og kulturhus holder stengt mandag 20. august og halve tirsdag 21. august, når 400.000 bøker og samtlige lånere skal over i nytt biblioteksystem.
Artikkel
6%Anbefalt sakprosa Anbefalt sakprosa
Det nærmer seg sommerferie for de fleste, og mange gleder seg til å få tid til å lese, om det er én bok eller en stabel med bøker.
Artikkel
6%Happy tears Happy tears
Å lese kan bety å drømme seg helt bort fra hverdagen. Dette er bøker som varmer hjertet litt ekstra, og kanskje rører deg til å felle noen gledestårer!
Artikkel
6%Leseliste til NBBK 2017 Leseliste til NBBK 2017
Temaet for konferansen i 2017 var Den visuelle vendingen. Illustrasjon, bildebøker og tegneserier sto sentralt i programmet. Her er en forsøksvis komplett leseliste med over 70 aktuelle bøker!
Artikkel
6%Ny skjønnlitteratur (februar) Ny skjønnlitteratur (februar)
Det renner inn nye og kjekke bøker i hyllene våre hver måned. Dette er februars utvalgte nyheter, og til sammen kan de gi en reise jorda rundt.
Artikkel
6%Britt Karin Larsen: Fra Finnskogen Britt Karin Larsen: Fra Finnskogen
Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen har høstet strålende kritikker. På årets Kapittel presenteres den ferske romanen "Kaldere mot natten." Les utdrag og kjøp billetter. 
Artikkel
6%Den internasjonale bamsedagen Den internasjonale bamsedagen
BARNEBOK: Hvert år feires den internasjonale bamsedagen på president Theodore Roosevelts bursdag, 27. oktober. Her er en liste med bøker om bamser. 
Artikkel
6%Arnt Birkedal Arnt Birkedal
Arnt Birkedal debuterte i 1983 med diktsamlinga Balladen om hålet i dørå, og har sidan gitt ut bøker for både barn, ungdom og vaksne. 
Artikkel
6%Maria Kjos Fonn Maria Kjos Fonn
Maria Kjos Fonn har med sine første bøker Dette har jeg aldri fortalt til noen og Kinderwhore etablert seg som en sterk stemme i det norske litterære landskapet.
Artikkel
6%Niels Christian Geelmuyden Niels Christian Geelmuyden
Niels Christian Geelmuyden ble kjent for sine portrettintervjuer på slutten av 1980-tallet, og har de siste årene særlig vært opptatt av matproduksjon og legemiddelindustrien i en rekke bøker.
Artikkel
6%Alene-serien av Gazzotti og Vehlmann Alene-serien av Gazzotti og Vehlmann
Fem barn må overleve i en verden som er øde og forlatt. Alene-serien av Fabien Vehlmann og Bruno Gazzotti er spennende bøker for mellomtrinn og ungdomsskolen.
Artikkel
6%Digital førstehjelp Digital førstehjelp
Bli kjent med Sølvbergets digitale tjenester. Med noen tastetrykk kan du blant annet reservere bøker, bestille billetter, lese aviser og høre Sølvbergets podcaster.
Artikkel
6%Den forsvunne helten Den forsvunne helten
Sara fra Tastaveden skole hatt arbeidspraksis hos Madla bibliotek, og hun har tatt seg til til å skrive om Rick Riordans bøker.
Artikkel
6%Rainbow Rowell, "Eleanor & Park": Varmt og fint om kjærlighet Rainbow Rowell, "Eleanor & Park": Varmt og fint om kjærlighet
Noen ganger leser jeg bøker som minner meg om hvordan det var å være ung og forelska. Historien om Eleanor og Park er en slik bok.
Artikkel
6%Lesetips: Vemod og glede Lesetips: Vemod og glede
Gode bøker går ikke ut på dato. Sjekk ut fem litterære godbiter fra 2014. Christiansen, Bildøen, Smith, Linnestå og Hofstad Evjemo. 
Artikkel
6%Lån Svetlana Aleksijevitsj på Sølvberget Lån Svetlana Aleksijevitsj på Sølvberget
Vi har bøker av årets nobelprisvinner på norsk og russisk. Svetlana Aleksijevitsj har bånd til Sølvberget som tidligere ICORN-forfatter, og hun deltok på Kapittel-festivalen i 2012.
Artikkel
6%Tour de France på Sølvberget Tour de France på Sølvberget
Tour de France er i gang, og på Sølvberget finner du bøker om Frankrike, sykkelferie og toppsykling. Vi viser rittet på skjermene våre i første etasje.
Artikkel
6%Barnet og døden - boktips om død og sorg Barnet og døden - boktips om død og sorg
Under finner dere tips til noen bøker om død og sorg. Ved å trykke på linkene, ser du om bøkene er inne og kan lånes ved Sølvberget.
Artikkel
6%Favoritter fra leseåret 2020 Favoritter fra leseåret 2020
I 2020 har jeg lest 72 bøker. Det ble en god blanding av barnebøker, ungdomsbøker, dikt, romaner, personlige beretninger, selvhjelpsbøker og sakprosa. Her er mine beste leseopplevelser 2020!
Artikkel
6%Kapittelsjefens sommerlesetips Kapittelsjefens sommerlesetips
Bruk sommeren på å lese deg opp til Kapittel! Her er Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals anbefalte bøker av forfattere som kommer til festivalen 16. - 20. september.
Artikkel
6%Fra bok til film - våre anbefalinger Fra bok til film - våre anbefalinger
I begynnelsen var ordet. Noen tusen år senere kom filmen. Sølvbergets Aud Jorunn Aano og Magnus Cappelen velger sine favoritter av bøker som har blitt film.
Artikkel
6%Psykologiske thrillere som har blitt film eller tv-serie Psykologiske thrillere som har blitt film eller tv-serie
Les boka - se filmen!  Krim, thiller, suspense, drama med uhyggelig stemning. Her har du et utvalg grøssende gode bøker som også har blitt gode filmer eller serier.
Artikkel
6%Velkommen til sakprosafest! Velkommen til sakprosafest!
I ni innholdsrike timer byr vi på bøker og forfattere som bl.a. spør: Har vi blitt gjennomteknologiserte nikkedukker i et digitalt kollektiv? Er det best å holde kjeft, eller vil kampen mot ... hans bøker forbudt og han måtte, i likhet med mange andre av Europas ledende vitenskapsmenn og intellektuelle, forlate Tyskland for å aldri mer vende tilbake. Zweig skrev det første utkastet til Verden
Artikkel
6%Hør klassikerlørdagen om Marcel Proust Hør klassikerlørdagen om Marcel Proust
Få diktverk kan måle seg med På sporet av den tapte tid (À la recherche du temps perdu) i lengde, ambisjon og kvalitet. Franskmannen Marcel Prousts bøker ble utgitt mellom 1913 og 1927, og er ... egen liten verden. Bøker er jo ofte som steder. Man har likesom vært der. Noen tekster passerer jeg i 80 km i timen, mens jeg stirrer dødt ut gjennom vinduet. Andre ganger sykler jeg, og får kanskje lyst
Artikkel
6%Hva skjer med kloden vår? Hva skjer med kloden vår?
Navn på lenke Adresse til lenke Mark Lynas sin klima blogg http://www.marklynas.org/ Bøker av Mark Lynas http
Artikkel
6%Podcast: Kva er ein klassikar? Podcast: Kva er ein klassikar?
tilgjengeleg som podcast og heiter Kjente bøker på 4 minutter. Her kan du høyra våre opptak frå Kapittel frå 2016 og framover:   ... ;auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false"> Lån bøker av Janne Stigen Drangsholt og Bjørn Arild Ersland på Sølvberget. Flere av bøkene deres er også tilgjengelig digitalt i eBokBib . Flere podcaster fra Sølvberget:   Lån bøker av Janne Stigen Drangsholt og Bjørn Arild Ersland på Sølvberget. Flere av bøkene deres er også tilgjengelig digitalt i eBokBib . Flere podcaster fra Sølvberget: