Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


9%Boktips for 16-19-åringer Boktips for 16-19-åringer
mere til i bøkenes verden. På denne lesetipslista finner du ikke bare bøker som er å finne i Barne- og ungdomsbiblioteket. For, tro det eller ei, barne- og ungdomsbibliotekarene på Sølvberget leser også ... Er du mellom 16 og 19 år? Her får du tips om kjekke bøker! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler. ... humor? Her er tips til artige bøker for de som har vokst fra gutter i trehus og kapteiner i supertruser. I kjølvannet av den populære boka  En pingles dagbok  har det kommet flere illustrerte humor
Artikkel
9%Utlånstoppen 2020 Utlånstoppen 2020
 av Kazu Kibuishi Steinvokteren av Kazu Kibuishi Flukten fra Lucien av Kazu Kibuishi Guttegærne Stacey av Gale Galligan   Bøker på andre språk (for voksne) Too much and never enough : how my family ... Se hvilke bøker, tegneserier og filmer som var på utlånstoppen i 2020. Her finner du lister over de ti mest utlånte titlene i elleve ulike kategorier.
Artikkel
9%Boktips fra Stavangers mektigste kvinner Boktips fra Stavangers mektigste kvinner
svært godt mottatt. - En flott måte å markere kvinnedagen på, sa ordføreren før hun startet på anbefalingene sine. Sommerjobb? Alle tre fortalte om en rekke bøker de hadde lest og hvorfor de ... Hvilke bøker anbefaler Christine Sagen Helgø, Bjørg Tysdal Moe og Cecilie Bjelland? Det fikk vi vite på den internasjonale kvinnedagen. Sjekk boklistene!
Artikkel
9%Rick Riordan, "Den røde pyramiden": Spenning og humor ved pyramidene Rick Riordan, "Den røde pyramiden": Spenning og humor ved pyramidene
Jeg hadde ikke lest noe av Riordan tidligere, men jeg har jo registrert at hans bøker om Percy Jackson har blitt en av de mest populære bokseriene for ungdom de siste årene. Der bøkene om Percy ... Rick Riordans "Den røde pyramiden" er storartet underholdning for alle som setter pris på humor, eventyr, magi og historie. Bonus: Få flere tips om lignende bøker fra bibliotekarene. 
Artikkel
9%Kjærlighet Kjærlighet
I anledning Valentinsdagen har vi samlet et utvalg bøker med kjærlighet. Her er det både klassikere og nyere litteratur. Noe med storslåtte følelser, og noe mer lavmælt. ... 1515506160 Bøker om forelskelse og kjærlighet SÆREMNE: Bøker om forelskelse, kjærlighet, kjærlighetssorg og singelliv.  Emnet forelskelse og kjærlighet er alltid aktuelt, og det kan egne seg til å
Artikkel
9%Norrøn mytologi i populærkulturen Norrøn mytologi i populærkulturen
Er det rart det dukker opp norrøn mytologi i litteraturen? Her er et knippe bøker, TV-serier, filmer og tegneserier som er inspirert av norrøn mytologi. ... skrevet omtrent hele livet. Hans mest kjente verk er storverket  The Sandman , en episk grafisk roman på ti bøker som handler om the endless - de evige. De er personifiseringer av tilstander som er evige
Artikkel
9%Verdens bokdag: Krigslitteratur Verdens bokdag: Krigslitteratur
tuberkulose i 1940, bare 33 gammel.   Noen bøker på utstilling Krigens penn (2002) av Sigrun Slapgard Fra forlagets omtale: Lise Lindbæk var eit menneske som brann sitt lys med ... Sølvberget markerer Verdens bokdag med et arrangement om Kaputt (1944) av Curzio Malaparte. I den anledning har vi funnet fram flere relaterte bøker, gjerne om- eller av krigskorrespondenter.  
Artikkel
9%Bokbloggerens Kapittel-tips Bokbloggerens Kapittel-tips
, og snapper aktivt om litteratur på snap-kanalen Snaplioteket. - Jeg har alltid minst tre bøker på gang samtidig, fordelt på lydbok, papirbok og ebok-formatet og er kanskje litt i overkant interessert ... Marianne Søiland driver bokbloggen ebokhyllami.blogspot.com og leser alltid minst tre bøker samtidig. Her er hennes utvalgte høydepunkter i årets program.
Artikkel
9%Fire fine fortellinger fra fjoråret Fire fine fortellinger fra fjoråret
liv og miste de som betyr mest. Begge hennes bøker, Tiggerne og Ritualer, finnes som e-bok i appen Allbok. Vintertonar – Anders Totland En veldig veldig fin «vende ... Lengter du etter noe bra å lese i påsken? Her er fire bøker du kan lese nå, selv om biblå er i karantene.
Artikkel
9%Pingviner i alle kanaler Pingviner i alle kanaler
På Barnebiblå finner du bøker og filmer om det meste. Noen av oss er begeistret for pingviner, og vi regner med at mange av dere som bruker biblioteket deler vår fascinasjon. Her er en liste med ... Er du glad i pingviner? Det er vi! Derfor har vi samlet en liste med anbefalte bøker og filmer om de sjarmerende dyrene. 
Artikkel
9%Perler fra Aud Jorunn Aano Perler fra Aud Jorunn Aano
John Grisham er en forfatter jeg aldri har lest før. Som så mange andre har jeg sett utallige filmer basert på hans bøker og latt meg underholde av dem, men tenkt her "dette ikke er ... Her får du boktips fra koordinator for Team Kultur. Det er fem bøker som er ganske forskjellige, men de har dette til felles:  stor leseopplevelse
Artikkel
9%Hypnose Hypnose
bibliotekets tredje etasje, og her er noe av det du kan låne.   Bøker   Hypnotisørens hemmeligheter av Fredrik Praesto Forfatteren ønsker med denne boka å gi deg metoder for å nå ditt fulle ... Rett over nyttår, den 4. januar, er det den internasjonale hypnosedagen. Vi starter 2015 med å stille ut bøker og filmer som virkelig kan åpne en annen verden.
Artikkel
9%Foreldrelitteratur Foreldrelitteratur
Her er det både dikt, personlige fortellinger, og bøker fra diverse eksperter og psykologer som skal gjøre det lettere å oppdra barn! Om du trenger trøst eller tips, humor eller alvor. Her er noen ... I andre etasje, inne blant småbarnsbøkene og bildebøkene, har vi en egen bokhylle med foreldrelitteratur - bøker for foreldre. Her har vi blandet faglitteratur og skjønnlitteratur som handler om
Artikkel
9%Bokprat på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap Bokprat på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap
Ti år er gått siden Gaute Heivolls definitive gjennombruddsroman, Før jeg brenner ned. Hvordan ser han i dag på denne og andre sentrale bøker i forfatterskapet? ... Øyby, Mattis:  Alle ting skinner fordypningsoppgave, sykdom, litteratur, lesetips, bokprat 1596007800 Bøker om barndom og oppvekst SÆREMNE: Mange forfattere har skrevet om det å være barn og å
Artikkel
9%Biblioteket har stengt i dag til kl. 12.00 Biblioteket har stengt i dag til kl. 12.00
Sølvberget bibliotek og kulturhus holder stengt mandag 20. august og halve tirsdag 21. august, når 400.000 bøker og samtlige lånere skal over i nytt biblioteksystem.
Artikkel
9%Anbefalt sakprosa Anbefalt sakprosa
Det nærmer seg sommerferie for de fleste, og mange gleder seg til å få tid til å lese, om det er én bok eller en stabel med bøker.
Artikkel
9%Happy tears Happy tears
Å lese kan bety å drømme seg helt bort fra hverdagen. Dette er bøker som varmer hjertet litt ekstra, og kanskje rører deg til å felle noen gledestårer!
Artikkel
9%Leseliste til NBBK 2017 Leseliste til NBBK 2017
Temaet for konferansen i 2017 var Den visuelle vendingen. Illustrasjon, bildebøker og tegneserier sto sentralt i programmet. Her er en forsøksvis komplett leseliste med over 70 aktuelle bøker!
Artikkel
9%Ny skjønnlitteratur (februar) Ny skjønnlitteratur (februar)
Det renner inn nye og kjekke bøker i hyllene våre hver måned. Dette er februars utvalgte nyheter, og til sammen kan de gi en reise jorda rundt.
Artikkel
9%Britt Karin Larsen: Fra Finnskogen Britt Karin Larsen: Fra Finnskogen
Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen har høstet strålende kritikker. På årets Kapittel presenteres den ferske romanen "Kaldere mot natten." Les utdrag og kjøp billetter. 
Artikkel
9%Den internasjonale bamsedagen Den internasjonale bamsedagen
BARNEBOK: Hvert år feires den internasjonale bamsedagen på president Theodore Roosevelts bursdag, 27. oktober. Her er en liste med bøker om bamser. 
Artikkel
9%Fra bok til film - våre anbefalinger Fra bok til film - våre anbefalinger
I begynnelsen var ordet. Noen tusen år senere kom filmen. Sølvbergets Aud Jorunn Aano og Magnus Cappelen velger sine favoritter av bøker som har blitt film.
Artikkel
9%Arnt Birkedal Arnt Birkedal
Arnt Birkedal debuterte i 1983 med diktsamlinga Balladen om hålet i dørå, og har sidan gitt ut bøker for både barn, ungdom og vaksne. 
Artikkel
9%Maria Kjos Fonn Maria Kjos Fonn
Maria Kjos Fonn har med sine første bøker Dette har jeg aldri fortalt til noen og Kinderwhore etablert seg som en sterk stemme i det norske litterære landskapet.
Artikkel
9%Niels Christian Geelmuyden Niels Christian Geelmuyden
Niels Christian Geelmuyden ble kjent for sine portrettintervjuer på slutten av 1980-tallet, og har de siste årene særlig vært opptatt av matproduksjon og legemiddelindustrien i en rekke bøker.
Artikkel
9%Alene-serien av Gazzotti og Vehlmann Alene-serien av Gazzotti og Vehlmann
Fem barn må overleve i en verden som er øde og forlatt. Alene-serien av Fabien Vehlmann og Bruno Gazzotti er spennende bøker for mellomtrinn og ungdomsskolen.
Artikkel
9%Ny skjønnlitteratur i november Ny skjønnlitteratur i november
På jakt etter julegåver?  Sjekk denne lista hvis du vil prøva å finna bøker som ikkje endar opp som byteobjekt 3. juledag  
Artikkel
9%Digital førstehjelp Digital førstehjelp
Bli kjent med Sølvbergets digitale tjenester. Med noen tastetrykk kan du blant annet reservere bøker, bestille billetter, lese aviser og høre Sølvbergets podcaster.
Artikkel
9%Den forsvunne helten Den forsvunne helten
Sara fra Tastaveden skole hatt arbeidspraksis hos Madla bibliotek, og hun har tatt seg til til å skrive om Rick Riordans bøker.
Artikkel
9%Rainbow Rowell, "Eleanor & Park": Varmt og fint om kjærlighet Rainbow Rowell, "Eleanor & Park": Varmt og fint om kjærlighet
Noen ganger leser jeg bøker som minner meg om hvordan det var å være ung og forelska. Historien om Eleanor og Park er en slik bok.
Artikkel
9%Lesetips: Vemod og glede Lesetips: Vemod og glede
Gode bøker går ikke ut på dato. Sjekk ut fem litterære godbiter fra 2014. Christiansen, Bildøen, Smith, Linnestå og Hofstad Evjemo. 
Artikkel
9%Lån Svetlana Aleksijevitsj på Sølvberget Lån Svetlana Aleksijevitsj på Sølvberget
Vi har bøker av årets nobelprisvinner på norsk og russisk. Svetlana Aleksijevitsj har bånd til Sølvberget som tidligere ICORN-forfatter, og hun deltok på Kapittel-festivalen i 2012.
Artikkel
9%Tour de France på Sølvberget Tour de France på Sølvberget
Tour de France er i gang, og på Sølvberget finner du bøker om Frankrike, sykkelferie og toppsykling. Vi viser rittet på skjermene våre i første etasje.
Artikkel
9%Barnet og døden - boktips om død og sorg Barnet og døden - boktips om død og sorg
Under finner dere tips til noen bøker om død og sorg. Ved å trykke på linkene, ser du om bøkene er inne og kan lånes ved Sølvberget.
Artikkel
9%Favoritter fra leseåret 2020 Favoritter fra leseåret 2020
I 2020 har jeg lest 72 bøker. Det ble en god blanding av barnebøker, ungdomsbøker, dikt, romaner, personlige beretninger, selvhjelpsbøker og sakprosa. Her er mine beste leseopplevelser 2020!
Artikkel
9%Kapittelsjefens sommerlesetips Kapittelsjefens sommerlesetips
Bruk sommeren på å lese deg opp til Kapittel! Her er Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals anbefalte bøker av forfattere som kommer til festivalen 16. - 20. september.
Artikkel
9%Koloniseringen av Afrika Koloniseringen av Afrika
issues: The Legacy of European Colonialism Wikipedia: Colonisation of Africa Bøker fra bokhylla Aschehougs verdenshistorie 12: Afrika i svart og hvit Aschehougs verdenshistorie 11: Afrikas ... de nye statene i Afrika og konsekvensene av koloniseringen i dette svaret:  Koloniseringen av Afrika Les mer E-bøker Geir Lundestad: Øst,vest,nord,sør - Avkolonisering Henning Poulsen: Fra krig til
Artikkel
9%Imperialisme og kolonialisme Imperialisme og kolonialisme
E-bøker fra bokhylla Aschehougs verdenshistorie 11 - Det sterke Europa 1815-1870 Aschehougs verdenshistorie 12 - Vesten erobrer verden 1870-1914 Jul Myhrvold: Tiden 1850 - 1920 ... avsnitt og kapittel i e-bøker om drivkrefter og forutsetninger for den europeiske imperialismen på sluttet av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Aschehougs Verdenshistorie: Vesten erobrer verden
Artikkel
9%Hvorfor og hvordan ble Sør-Afrika kolonisert? Hvorfor og hvordan ble Sør-Afrika kolonisert?
  South African History Online: Timeline 1800s E-bøker Leesland, Aslak: Sør-Afrikas historie, 1979 Simensen, Jarle: Afrika, 1970 Simensen, Jarle: Vesten erobrer verden 1986 Poulsen ... asienhandelen 1616-1807 A short Chronology og Tharangampadi up to 1845 Mer informasjon på norsk finner du i e-bøkene fra bokhylla i margen til høyre. E-bøker om Tranquebar Verdensmarked og kulturmøter
Artikkel
9%Hva skjer med kloden vår? Hva skjer med kloden vår?
Navn på lenke Adresse til lenke Mark Lynas sin klima blogg http://www.marklynas.org/ Bøker av Mark Lynas http
Artikkel
9%Opprettelsen av Israel og FNs delingsplan for Palestina? Opprettelsen av Israel og FNs delingsplan for Palestina?
Wikipedia: UN Partition plan for Palestine, Resolution 181 UN: Question of Palestine E-Bibliotek: Palestina BBC: UN Partition plan E-bøker, artikler Aschehoughs
Artikkel
9%Slavehandel i Afrika Slavehandel i Afrika
E-bøker fra Bokhylla: Aschehougs verdenshistorie 9:  Slavehandel og slaveri Knud Vilby: Det Svarte Afrika, 1996 Terje Myklebust: Den atlantiske slavehandel, 1977. Slaveskipet ... informasjon E-bibliotek: Menneskehandel og slaveri E-bibliotek: Brasil E-bibliotek: Gatebarn   ILO: Forced labour US dep of state: Trafficking repport 2013 E-bøker Kevin Bales:  Det nye slaveriet, 2002 Louise
Artikkel
9%Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller Podcast: Hamsun og Skram sett med 2016-briller
samfunnet, i bøker som Forrådt og Constance Ring.  ... hvert som historien tok form og personene ble levende, gikk det an å leve med dette.  Et av medlemmene uttalte:  «jeg tenkte slik som når jeg leser bøker på engelsk, det går fint an å få med seg stemning
Artikkel
9%Russland og USAs imperialisme Russland og USAs imperialisme
_in_Asia_and_the_Russo-Japanese_War Wikipedia: Russian_colonization_of_the_Americas E-bøker Ikke alle sider er tilgjengelige i disse bøkene på engelsk: Richard H. Immerman: Emire for Liberty  Edwars S. Kaplan: U.S. Imperialism ... avsnitt og kapittel i e-bøker om drivkrefter og forutsetninger for den europeiske imperialismen på sluttet av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Aschehougs Verdenshistorie: Vesten erobrer verden
Artikkel
9%Arenakart Arenakart
Sølvberget, Stavanger kulturhus Sølvberggata 2 Breitorget Vis à vis Sølvberget MS Sandnes Skagenkaien Bøker & Børst Øvre Holmegate 32 St. Petri kirke
Artikkel
9%Forfattere som også er kjent for noe annet Forfattere som også er kjent for noe annet
  David Walliams David Walliams er en av de best selgende og mest lånte barnebokforfatterne i verden. Siden debuten hans i 2008 har han solgt mer enn 35 millioner bøker, og bøkene har blitt ... Visste du at mange forfattere også driver med, eller har drevet med noe annet? Eller hva med at kjente musikere og skuespillere gjerne også har skrevet noen bøker, eller startet karrieren som
Artikkel
9%Høytlesing Høytlesing
, aller minst Isa og Bea. Men en dag forandrer alt seg.  Det er ni bøker i serien om Isa og Bea.   Ruffen: Sjøormen som ikke kunne svømme av Tor Åge Bringsværd. Illustrert av Thore Hansen ... Å lese sammen er en veldig hyggelig felles aktivitet for foreldre og barn. I tillegg er det bra for språkutvikling. Her har vi samlet fine og morsomme bøker med illustrasjoner som passer godt å lese ... lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med lærere og foreldre. Ønsker dere oppdateringer om nye barnebøker, finner dere et utvalg av kjekke bøker her: Do
Artikkel
9%Den første setningen Den første setningen
spørsmål enn svar. I dagens samfunn, med et nesten uendelig antall bøker tilgjengelig, i tillegg til tv-serier, filmer og podkaster, har de første setningene i en bok kanskje aldri vært viktigere. Noen ... Folk som ikke leser har kanskje en ide om at bøker er traurige og kjedelige ting? Da har de bare ikke funnet den rette boken, vil jeg si. Her er tips til bøker som fanger leserens, eller i hvert
Artikkel
9%Liker du Jojo Moyes? Liker du Jojo Moyes?
Her har vi samlet noen bøker som kan gi litt av den samme leseropplevelsen som Jojo Moyes. Ingrediensene er gjerne både romantikk, humor og forviklinger. Og så må det føles inderlig, ekte og rørende ... hun gitt ut fem bøker: Følge meg alle mine dager ,  Jerusalemsyndromet ,  Tyrkisk frokost ,  Sanger fra Merkur og romanen Herfra til Hiroshima . Ensomhet, avhengighet og mørke preger historiene, men
Artikkel
9%Norske steder i litteraturen Norske steder i litteraturen
Skal du på Norgesferie? Her har vi laget en oversikt over skjønnlitterære bøker der steder i Norge spiller en sentral rolle, eller blir beskrevet utførlig eller godt. Trykk på de blå pilene på
Artikkel
Google+