Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


8%Stavanger på skeivå Stavanger på skeivå
harde avstraffelsesmetoder. Bøker er forbudt, men Jeanette finner glede og trøst i å smuglese på biblioteket. Da hun som 16-åring forelsker seg i en jente fra menigheten blir hun kastet ut av hjemmet ... 1-8.september er det Stavanger på skeivå. Her har vi samlet både skjønnlitterære bøker og fagbøker som tar opp LGBT-tematikk. Her er det både nye bøker og klassikere. Les deg opp til festivalen.
Artikkel
8%Taran Lysne Bjørnstad Taran Lysne Bjørnstad
Taran Lysne Bjørnstad har studert medievitenskap i London og Oslo. Hun har arbeidet som medieanalytiker og forsker, med spesielt fokus på barn og ungdom. Hun har gitt ut flere bøker, bl ... . Den svenske bildebokskaperen Pija Lindenbaum og den norske ungdomsbokforfatteren Tyra Teodora Tronstad er også aktuelle med bøker for bar og unge som på ulike måter belyser krig og flukt, og på Nordisk
Artikkel
8%Ny skjønnlitteratur i november Ny skjønnlitteratur i november
Ønsker du deg bøker til jul?  Eller kanskje du vil gi bøker i gave og vil prøve å unngå bytteobjekter?  Her er litt av hvert, både på norsk og engelsk, vi håper de kan falle i smak.
Artikkel
8%Hør lydbøker på mobilen med Libby Hør lydbøker på mobilen med Libby
Med lånekort fra Sølvberget og appen Libby kan du låne engelske lydbøker og e-bøker til mobilen. Du vil aldri får gebyrer, og du kan foreslå titler vi bør kjøpe inn. Utvalget vårt finner du på ... Har du lånekort på Sølvberget? Da kan du låne engelskspråklige e-bøker og e-lydbøker på mobilen din. ... for "Min side" . Trykk på det røde feltet  "Bli låner" . Du vil da få en midlertidig brukerkonto du kan bruke til å logge deg inn på "Min side" med.   Før du kan låne bøker eller låse deg inn i såkalte
Artikkel
8%Hvordan finne den rette? Hvordan finne den rette?
Dette er en ny og spennende måte å orientere seg i bøkenes verden på. Ja, ikke bare bøker forresten, du finner filmer og lydbøker her også. På Ønskebok finner du ikke fram til bøker etter forfatter ... Under mottoet "Det finnes fantastiske bøker der ute, men hvordan finne den rette?" ble nettstedet ønskebok.no lansert.
Artikkel
8%Bli med på sommerles! Bli med på sommerles!
Har lest 20 000 bøker siden 1. juni Sommerles er en digital lesekampanje for 1. - 7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Kampanjen startet hos Vestfoldbibliotekene i 2012, og siden har ... I sommer kan du Iese bøker, vinne kule premier og følge med på hva vennene dine leser samtidig.  ... 1467580500 Tips til sommelesning Trenger du tips til gode bøker for ferien kan du lese anbefalinger fra deltakerne i Sommerles. Så langt er over 27 000 barn i Norge med på Sommerles og over 1600 av
Artikkel
8%Sofies Verden 2: Åtte kjappe film- og lesetips Sofies Verden 2: Åtte kjappe film- og lesetips
sesong, sommeren 2016: På dagtid studerer Sofie på UiS for å bli lektor. Kvelder og helger jobber hun på Sølvberget, stort sett i første etasje. - Er det en fellesnevner for hvilke bøker du begynner på ... BOK OG FILM: YouTube-serie fra Sølvberget: Sofie Birgitte Andersen (22) tipser om filmer og bøker du bør låne. ... 1465372500 Pocket-tips fra første etasje Hva skal du lese i sommer? Her kommer en håndfull anbefalinger fra oss. Pocket-bøker har mykere rygg enn andre, og er fine å putte i sekk og veske. Vi
Artikkel
8%Tor Bomann-Larsen Tor Bomann-Larsen
tsarfamiliens liv etter den russiske revolusjonen. Historisk stoff danner ofte grunnlaget for Bomann-Larsens bøker. Bomann-Larsen fikk Brageprisen for bok nummer to om kong Haakon og dronning Maud, i 2004 ... Tor Bomann-Larsen er mest kjent for sine bøker om den norske kongefamilien, men har et langt og variert forfatterskap.
Artikkel
8%Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler' Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler'
Nå lanserer Stavanger bibliotek, med biblliotekarene på Kultur- og faktabiblioteket i spissen, en biblioteksblogg. Der kommer vi på biblioteket til å skrive om bøker, nye som gamle, gode som ... Syns du det er vanskelig å velge bøker? Går du deg vill i bokjungelen? Da har vi kanskje løsningen for deg.
Artikkel
8%Bestill fra skolesamlingen Bestill fra skolesamlingen
Skolesamlingen er et tilbud til grunnskolene i Stavanger. Lærere kan bestille bøker, lydbøker og filmer til bruk i undervisningen.  ... 1479729600 Nyttig informasjon om skolesamlingen Skolesamlingen er et tilbud til grunnskolene i Stavanger. Lærere kan bestille bøker, lydbøker og filmer til bruk i undervisningen.  Send inn
Artikkel
8%Observasjonsundersøkelse i biblioteket Observasjonsundersøkelse i biblioteket
kunnskap om brukeratferden i bibliotekene, og spesielt rette oppmerksomhet mot hvordan brukerne benytter seg av biblioteket utover det å låne bøker og andre medier. Målet for ny kunnskap om brukeradferden er ... I uke 46 og 47 skal vi undersøke hvordan biblioteket brukes utover det å låne bøker og andre medier. 
Artikkel
8%Gottfred Borghammer 1909-2003 Gottfred Borghammer 1909-2003
1909-26”. Prisbelønnet siddis Han skrev i alt 17 bøker med mye lokalhistorie fra Stavanger, flere av dem er selvbiografiske. I over 40 år drev han avskrivingsbyrå, og han var en engasjert ... Stavanger biblioteket har digitalisert Stavanger-forfatteren Gottfred Borghammers bøker. Her finner du alle bøkene hans i fulltekst.
Artikkel
8%4 høydepunkter i uke 4 4 høydepunkter i uke 4
, tidligere USA-korrespondenter for NRK, gjester bokpraten på torsdag. De skal snakke om hvilke bøker de tror vil bli skrevet om det merkelige presidentvalget i 2016. Samme kveld leder Bratholm en paneldebatt ... Allsang. Framtidige USA-bøker og debatt om hva vi kan vente oss av Trumps USA. Fortellerkafé med månenatthistorier. 
Artikkel
8%Vi løfter deg gjennom januar Vi løfter deg gjennom januar
du vet ordet av det, har det blitt februar. Dette er noen av bøkene og filmene vi har samlet i første etasje: Bøker: Albom, Mitch: Fem mennesker du møter i himmelen Austen, Jane ... Januar er lang og mørk. Derfor har vi samlet Sølvbergets beste feelgood-bøker og -filmer for deg i første etasje.
Artikkel
8%Podcast: De beste bøkene om personlig økonomi Podcast: De beste bøkene om personlig økonomi
Tre av Sølvbergets pengebevisste ansatte tipser om bøker og blogger for deg som vil ta grep om økonomien din. ... eller livsfilosofi?  Vi tror du finner en del kjekke bøker i første etasje likevel. Vi har samlet nye og gamle titler innen feltet, og stilt dem ut akkurat i tide til de lange høstkveldene.  Malcolm
Artikkel
8%Lån bøkene bak Oscar-filmene Lån bøkene bak Oscar-filmene
Flere av årets Oscar-nominerte filmer er basert på bøker, og mange av dem kan du låne på Sølvberget. ... Oscar-bøker og -filmer på Sølvberget 22. februar deles Oscar-statuettene ut i Los Angeles. I første etasje på Sølvberget kan du låne flere av de nominerte filmene, og ikke minst bøkene bak dem. Uten bøker
Artikkel
8%Sjørøverbøker for barn Sjørøverbøker for barn
Philip Hauglin En dag oppdager Jack og Annie en hytte høyt oppe i et tre. Hytta er full av bøker, og når de slår opp i en bok og ønsker seg et sted - så skjer nettopp det. Jack og Annie har tidligere møtt ... Splitte mine bramseil. Er det noen sjørøverbøker i sikte utenom Kaptein Sabeltanns bøker av Formoe?  Ja, her er en liste.
Artikkel
8%Ta en tur til Kina Ta en tur til Kina
.         Flere bøker: Fagbøker Kina av Marte Kjær Galtung Maos rike av Torbjørn Færøvik Kina av Torbjørn Færøvik The porcelain thief av  Huan Hsu Kinas vei av Arne Jon Isachsen Lengsel etter frihet av Chai ... Synes du Kina er litt langt borte? Ta en kulturell reise! Vi anbefaler bøker og musikk fra det fascinerende landet.
Artikkel
8%Viking og middelalder Viking og middelalder
Historiske serier og bøker fra middelalderen og vikingtiden. Romaner som både er lærerike og spennende om en fascinerende tidsepoke. ... forteller om. Han følger Sigurds rute i Middelhavet, og oppsøker stedene hvor de mest kjente slagene sto. Slike bøker står alltid i fare for å dreie seg mest om forfatteren og mindre om den historiske
Artikkel
8%8. mars 8. mars
hennes mening hadde hatt en lykkelig barndom, men hva i all verden vet foreldre om hvordan barna deres opplever barndommen?»   Her er det flere bøker: Bonnie Jo Campbell: En elv en gang ... I anledning verdens kvinnedag 8. mars har vi samlet et utvalg bøker med feministisk tematikk. Kvinnekamp, feminisme, likestilling.
Artikkel
8%Ny skjønnlitteratur (uke 37) Ny skjønnlitteratur (uke 37)
Gamle hemmeligheter. Krigsdrama. Den store kjærligheten. Her er noen av våre nyeste bøker, og de har mye spennende å by på.
Artikkel
8%#sommerlesing2016 #sommerlesing2016
I sommer kan du delta i vår instagram-konkurranse. Del bilder av din sommerlesing, og du kan vinne bøker.
Artikkel
8%Fagbøker om oljelandet Norge Fagbøker om oljelandet Norge
Det utgis stadig nye bøker om olje- og gassvirksomheten i Norge. Her er en oversikt over de nyeste fagbøkene.
Artikkel
8%Leselekse til Kapittel 09 Leselekse til Kapittel 09
Festivalsjef Eirik Bø gir deg her 15 bøker man bør lese før årets litteratur- og ytringsfrihetsfestival starter.
Artikkel
8%Åshild Irgens Åshild Irgens
Åshild Irgens har illustrert en rekke bøker for unge, og er for mange kjent for sine illustrasjoner i A-magasinet.
Artikkel
8%Geir Stian Ulstein Geir Stian Ulstein
Geir Stian Ulstein har skrevet i mange sjangre, og er særlig kjent for sine historiske fagbøker og bøker om sykkelsport.
Artikkel
8%De beste bøkene om kjærlighet De beste bøkene om kjærlighet
Det er skrevet utallige bøker om kjærlighet. I anledning Valentinsdagen har noen av våre ansatte funnet fram sine favoritter. 
Artikkel
8%Jan H. Landro Jan H. Landro
Jan H. Landro har vært journalist og redaksjonsleder i Bergens Tidende. Han har også skrevet flere bøker om norsk skjønnlitteratur.
Artikkel
8%Tor Obrestad Tor Obrestad
Tor Obrestad er en norsk forfatter som har utgitt bøker i en rekke sjangre siden debuten i 1966. 
Artikkel
8%Marta Breen Marta Breen
Marta Breen er en norsk forfatter. Hun har skrevet flere bøker om kjønnsroller, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. 
Artikkel
8%Sven Egil Omdal Sven Egil Omdal
Sven Egil Omdal er en norsk journalist, redaktør og organisasjonsleder. I tillegg til journalistyrket har han også skrevet flere bøker.
Artikkel
8%Liker du bøkene om Harry Hole? Liker du bøkene om Harry Hole?
Her har vi samlet flere bøker med mørk og brutal stemning, høyt tempo, mye action og sitrende spenning.
Artikkel
8%Ny skjønnlitteratur i oktober Ny skjønnlitteratur i oktober
Står du i kø for høstens mest etterspurte bøker og trenger noe mens du venter? Frykt ikke, vi har plukket ut noen bøker som har fått gode omtaler og priser. Kanskje finner du høstens favoritt her
Artikkel
8%Lena Andersson og Monica Isakstuen om raseri og kjærleik Lena Andersson og Monica Isakstuen om raseri og kjærleik
av dei viktigaste forfattarane i nabolandet. Ho har skrive populære romanar som utforskar kjærleiken. Den siste romanen hennar er Sveas sønn.   Lån bøker av Monica Isakstuen. Lån bøker av Lena ... og Isakstuen fra Kapittel17">
8%Språkkafé på nett! Språkkafé på nett!
: Kjellerverkstedet. Japansk for nybegynnere - online Mandager kl. 21.15 - 22.15, sjekk i kalender for pålogg til zoom-møte. For aktuelle dager og tidspunkt se oversikt nedenfor:      ... lære seg språket. Det finnes mange muligheter i Stavanger for å gå på kurs. Det kan du lese om her .  I 3. etasje på Sølvberget har vi nå innredet et språkrom, og tilbyr bøker og andre ressurser for å
Artikkel
8%Program onsdag 10. september Program onsdag 10. september
.00–22.00: Opplesning | Rogalandsforfatterne kommer Bøker & Børst, Øvre Holmegate 32 | Gratis Med Einar O. Risa, Finn Øglænd, Morten Bjerga og John Hollen.   Møt et knippe av regionens aktuelle forfattere til en
Artikkel
8%En ny vår på Sølvberget En ny vår på Sølvberget
en av fjorårets mest omtalte bøker - Rettsstridig forføyning. Det blir også bokprat med Ingrid Storholmen. Hun har skrevet en fantastisk roman om det tyske slagskipet Tirpitz som ble senket i 1944
Artikkel
7%Pageturner om klimakrisen (og antropocen) Pageturner om klimakrisen (og antropocen)
  Den sjette utryddelsen  "Bøker av denne typen pleier gjerne å være tørre, dystre og tunge. Men Kolbert klarer på ypperlig vis å formidle fascinasjonen, forbløffelsen og forskrekkelsen ved å stå ...   Født 1961. Amerikansk journalist og forfatter. Kolbert har skrevet følgende bøker:  The prophet of love : and other tales of power and deceit (2004) Field Notes from ... Den sjette utryddelsen av Elizabeth Kolbert blir av mange fremholdt som en av vår tids viktigste bøker fordi den klarer å formidle vår tids største problem på en lettfattelig og utrolig nok
Artikkel
7%Tor Åge Bringsværd fyller 80 år 16. november 2019 Tor Åge Bringsværd fyller 80 år 16. november 2019
den første boka om Karsten og Petra dagens lys. I løpet av de 27 årene som har gått siden da, er det kommet nærmere 40 bøker om disse vennene. Bringsværd har tatt utgangspunkt i aktuelle tema som de
Artikkel
7%Kvinnesyn og likestilling i islam og kristendom Kvinnesyn og likestilling i islam og kristendom
Wikipedia: Kvinner i islam Wikipedia: Women in Christainity Wikipedia: Women in Islam Answering Islam: Women in Christianity and Islam Religious Consultation: Rights of women E-bøker ... ). US. dep. of State: Iran kjønnsroller, islam Mer informasjon Human Rights Watch: Women Rights Amnesty: Women rights Wikipedia: Women in Islam Wikipedia: Islamic Feminism E-bøker fra Bokhylla: Den
Artikkel
7%Hva er Boko Haram? Hva er Boko Haram?
SNL: Boko Haram Globalis: Konflikt i Nigeria BBC: Who are Nigeria`s Boko Haram Verdensmagasinet X: Under beleiring E-bøker John Campbell: U.S. Policy to Counter Boko Haram ... , men du kan kanskje finne noen interessante resultat ved å bruke databasen og tabellene over. Mer informasjon E-bøker fra bokhylla Jan Oscar Engene: Politiske terrorisme i Europa Tore Bjørgo og
Artikkel
7%Urbanisering i verden Urbanisering i verden
Ted ed: Urbanization and the future of cities - En kort introduksjon til urbaniseringens historie og byenes framtid.øker på engelsk Bøker Global Urbanization Urbanization and growth ... -biblioteket: Befolkningsutvikling Film Hans Rosling Showing the facts about Population E-bøker fra bokhylla Knut Vilby: Den globale reisen - Kapittel 10, Befolkning Se også svar på Urbanisering i India? Urbanisering i Norge
Artikkel
7%Holst om sterke kvinner Holst om sterke kvinner
bak seg. Hun har blitt tildelt flere priser for sine bøker og utnevnelser for sitt samfunnsengasjement.
Artikkel
7%Oktober på Kapittel 15 Oktober på Kapittel 15
Forlaget Oktober er et skjønnlitterært forlag som utgir romaner, noveller og lyrikk. I tillegg utgir vi enkelte politiske bøker og biografier, samt oversatt skjønnlitteratur. Forlaget utgir rundt 50
Artikkel
7%Sara Shepard, "Små søte løgnere": Utrolig spennende Sara Shepard, "Små søte løgnere": Utrolig spennende
kommet til nr 13 og forfattetren planlegger tre bøker til.  Bokserien har også resultert i en populær TV-serie.
Artikkel
7%Menneskehandel og slaveri Menneskehandel og slaveri
E-bibliotek: Menneskehandel og slaveri E-bibliotek: Brasil E-bibliotek: Gatebarn  ILO: Forced labour US dep of state: Trafficking report E-bøker Kevin Bales:  Det nye
Artikkel
7%Kvinner og rettigheter i muslimske samfunn Kvinner og rettigheter i muslimske samfunn
Human Rights Watch: Women Rights Amnesty: Women rights Wikipedia: Women in Islam Wikipedia: Islamic Feminism E-bøker fra Bokhylla.no: Den muslimske famile - en undersøkelse av
Artikkel
7%Søndagsbarn 23. mai: Ka då for? Søndagsbarn 23. mai: Ka då for?
Eide. Anbefalt fra 4 år. Gratisbilletter til Søndagsbarn legges ut en uke i forkant av selve arrangementet, og kan bestilles ved å trykke på den aktuelle tittelen i programoversikten under. Vi ber om ... hvor aktiviteter, opplevelser og læring står sentralt På biblioteket kan dere låne bøker som gir kunnskap og forteller mer.  Biblioteket og museet er begge institusjoner hvor læring og kunnskap står
Artikkel
7%Wohin fährst du in den Ferien? À qui voulez-vous parler? Wohin fährst du in den Ferien? À qui voulez-vous parler?
vi også hjelpe til med å finne filmer fra det aktuelle språket du kan se på.  For å komme enda videre på veien til å lære seg et nytt språk er det lurt å utsette seg masse for språket. Her kan
Artikkel
7%Frivillig på Kapittel Frivillig på Kapittel
tillegg til å være gode ambassadører for festivalen, kan dette være noen av de aktuelle oppgavene som frivillig: Arbeidsoppgaver FESTIVALKONTOR.  Festivalkontoret passer på at gjestene ... et rikholdig arkiv, med blant annet bokprat med Lars Mytting, Gaute Heivoll og Tore Renberg.  Okkupasjonen i Rogaland Gjennom til nå syv bøker med stort billedmateriale, forteller Militærhistorisk
Artikkel
Google+