Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


14%Hør lydbøker på mobilen med Libby Hør lydbøker på mobilen med Libby
Med lånekort fra Sølvberget og appen Libby kan du låne engelske lydbøker og e-bøker til mobilen. Du vil aldri får gebyrer, og du kan foreslå titler vi bør kjøpe inn. Utvalget vårt finner du på ... Har du lånekort på Sølvberget? Da kan du låne engelskspråklige e-bøker og e-lydbøker på mobilen din. ... Lån, fornyelser, bestillinger Lånehistorikk Søke, bestille, anbefale  Lagrede søk og abonnement  Kontaktskjema og innkjøpsønsker  Innlogging For å finne innloggingen, gjør følgende:  Gå til www.sølvberget
Artikkel
14%Lån bøkene bak Oscar-filmene Lån bøkene bak Oscar-filmene
, beste klipp. Michael Lewis' bok The big short, om menneskene som forutså den amerikanske boligboblens kollaps på midten av 2000-tallet. Lån den på Sølvberget. På kino i Norge fra januar 2016 ... Flere av årets Oscar-nominerte filmer er basert på bøker, og mange av dem kan du låne på Sølvberget. ... Arquette vant.) Mer Oscar på Sølvberget: Lån filmer som er nominert til årets priser, og bøkene bak dem. Lån filmer som har fått Oscar for beste film.  
14%Fjernlån Fjernlån
og leveres på samme avdeling (Madla eller Sølvberget). Hvor mange titler?  Maks antall lån er fem. Hva koster det? Fjernlån er gratis for låneren. Artikkelkopier må betales hvis man ønsker å ... Har vi ikke det du leter etter? Med fjernlån kan vi bestille det Sølvberget ikke har fra andre bibliotek. ... 1459882980 Bibliotekkort Med et bibliotekkortkort har du nøkkelen til kunnskap og opplevelser som er helt gratis. Alle kan få kort på Sølvberget bibliotek og kulturhus. Ta med legitimasjon og du får
Artikkel
14%Kurt Johannessen. Om lag 100 bøker 1984-2019 Kurt Johannessen. Om lag 100 bøker 1984-2019
I forbindelse med Kapittel som arrangeres i perioden 18. - 22. september, åpner utstillingen KURT JOHANNESSEN - OM LAG 100 BØKER 1984-2019 i Sølvberget galleri. Utstillingsperiode er 21. september ... Utstillingen "Kurt Johannessen. Om lag 100 bøker 1984-2019" kan du se på Sølvberget til 10. november. ... 1548147480 Dette er Kiellandsenteret på Sølvberget Kiellandsenteret skal dyrke litteratur, lesing og skriving, og være en møteplass for debatt og meningsutveksling. Kiellandsenteret i kortform Hvor
Artikkel
14%Problemer med bibliotektjenester på nett Problemer med bibliotektjenester på nett
, fornying av lån og innlogging til Min side (og tilhørende databaser) fungerer ikke. Alle disse tjenestene fungerer imidlertid via webversjonen av app.solvberget.no.  Sølvberget-appen fungerer nå også på ... Vi opplever for tiden problemer med enkelte bibliotektjenester på nett. Tjenestene på app.solvberget.no fungerer imidlertid som vanlig.
Artikkel
14%@booktomas leser: Sommerens favoritter @booktomas leser: Sommerens favoritter
Et innlegg delt av Tomas Gustafsson * Sølvberget (@booktomas) torsdag 13. Juli. 2017 PDT - Unntaket er om en bok bare er tilgjengelig som e-bok, og jeg absolutt vil lese den umiddelbart. Og så ... Sølvbergets egen Tomas Gustafsson, @booktomas på Instagram, er tilbake fra ferie. Her er hans favorittbøker fra sommeren 2017. ... . Engelske e-lydbøker i Overdrive Sølvberget tilbyr utlån av engelsksrpåklige e-bøker og e-lydbøker som første bibliotek i landet. Rundt 300 lydbøker er tilgjengelige dersom du laster ned appen Overdrive. Den
Artikkel
14%Practical information Practical information
and festival passes are on sale from Wednesday 19 August online at www.stavanger-kulturhus.no/billetter and at the information desk (festival office) in the foyer at Sølvberget. Festival office: 14 ... Tickets, film passes and festival passes are available from 15 August both online and from the Information desk (festival office) at Sølvberget.
Artikkel
14%Bli med som frivillig Bli med som frivillig
Nordisk barnebokkonferanse er en fagkonferanse om nordisk barneliteratur, som annet hvert år samler 400 bransjefolk fra alle de nordiske landene i Sølvbergets egne lokaler.  Vi trenger blide ... 1. - 3. februar 2021 arrangeres fjerde utgave av Nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget. Har du lyst å være med bak kulissene? 
Artikkel
14%Kult med kollasjverksted Kult med kollasjverksted
Utstillingen Into the Wind vises i Sølvberget galleri i 2. etasje fram til 15. april. En av illustratørene som er representert i utstillingen er bildebokskaper Stian Hole, som har vunnet en rekke ... Utstillingen Into the Wind i Sølvberget galleri viser bildebokillustrasjoner fra Norden, og i vinterferien fikk barn lære kollasjteknikk av illustratør Stian Hole.
Artikkel
14%Se hurtigfilm fra pepperkakebyen Se hurtigfilm fra pepperkakebyen
Mer enn 30.000 har besøkt Aftenbladets pepperkakeby på Sølvberget i løpet av de første tre ukene. ... 1446668040 Pepperkakebyen til Sølvberget Aftenbladets populære pepperkakeby har flyttet til Sølvberget i år. Åpent mandag - fredag 09-19, lørdag 10-18 og søndag 12-18. Siden 2004 har pepperkakebyen
Artikkel
14%Åtte veier til det britiske valget Åtte veier til det britiske valget
Hvordan kan du på Sølvberget forberede deg til det britiske valget? Let me count the ways, som en fyr der borte skrev for noen år siden: 1. Britiske filmer. Filmøya i første etasje har et sterkt ... Sølvberget gleder seg til det britiske valget 7. mai, som ser ut til å bli det mest spennende på lenge.
Artikkel
14%Hodetelefoner fra DONG Energy Hodetelefoner fra DONG Energy
  - Mange av våre brukere spør om de kan låne hodetelefoner. Og nå kan de altså endelig det!, sier en fornøyd Roar Houen (leder Sølvberget møteplass). - Vi ser at disse hodetelefonene kommer til å ... Nå kan du endelig låne hodetelefoner på biblioteket! Onsdag 17. desember får Sølvberget 85 hodetelefoner i gave fra DONG Energy.
Artikkel
14%Podcast: Mitt franske hjerte Podcast: Mitt franske hjerte
. Jostein er programleder i NRK P2, Yngve er leder for team arena og produksjon på Sølvberget. Hør podcasten her:   Her er listen over bøker, filmer, regissører og forfattere de nevner (pluss noen de glemte ... Sølvbergets Yngve Bergersen Anda og NRK P2s Jostein Gjertsen guider deg til det beste innen fransk litteratur. ... 1463133720 Podcast: De beste fotballbøkene Det har aldri vært skrevet flere bøker om fotball enn i dag. Sølvbergets Helge Risvand og Pelikanen-redaktør Eirik Bø velger sine favoritter før EM sparkes
Artikkel
14%Utstilling: Norge sett med greske øyne Utstilling: Norge sett med greske øyne
. Utstillingen består av 70 bilder og vises for første gang på Sølvberget.  Den er laget av GRFs Fototeam. De er seks fotografer fra Hellas bosatt i Norge som gjennom bildene sine ønsker å vise sider ved den ... Mellom 19. mars og 1. april inviterer Gresk forening i Rogaland til fotoutstilling i Sølvbergets 1. etasje. 
Artikkel
14%Maciek Nabrdalik: De overlevende Maciek Nabrdalik: De overlevende
og i verden for øvrig. Stavanger I Stavanger vil han presentere prosjektet og vise portrettene. Arrangementet finner sted i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje kl. 19.00 og er gratis.  Les mer om ... Onsdag 12. november kl. 19.00 kan du møte den internasjonalt anerkjente polske dokumentarfotografen Maciek Nabrdalik i Møteplassen på Sølvberget
Artikkel
14%Litteraturkveld: Karsten Alnæs om 1814 - miraklenes år Litteraturkveld: Karsten Alnæs om 1814 - miraklenes år
frigjøring og grunnlovsarbeid, men også krig og død. Torsdag 27. februar klokken 20.00 Møteplass i 1. etasje på Sølvberget Pris kr 130 (kr 100 for Aftenbladkort/student) ... Karsten Alnæs har skrevet boka 1814. Miraklenes år. I kveld klokken 20 kan du høre han på Sølvberget.
Artikkel
14%Kodeklubb i Minecraft for viderekomne Kodeklubb i Minecraft for viderekomne
Med hjelp fra våre gode venner i kodeklubben Lær Kidsa Koding Ryfylke kan vi i vår starte opp med kurs i programmering i Minecraft! Dere som tidligere har deltatt på kodeklubb her på Sølvberget kan ... I april og mai arrangerer kodeklubben på Sølvberget kurs i programmering i Minecraft for barn i alderen 11-14 år.
Artikkel
14%Krim-bonanza på biblå Krim-bonanza på biblå
Sølvberget kl. 12.00 kan du høre ham anbefale egne og andres krimbøker til påsken. Arrangementet er gratis.  Les mer på www.lars-helle.com Jørn Lier Horst på Madla  Lier Horst er en av Nordens fremste ... Torsdag 10. april kan du møte krimforfatterne Lars Helle og Jørn Lier Horst på Sølvberget og på Madla bibliotek. 
Artikkel
14%Biblioteket i Sven Egil Omdals liv Biblioteket i Sven Egil Omdals liv
. Jeg bodde på Sølvberget, og fant fort veien dit. Hvordan har bruken din av bibliotek endret seg gjennom livet? - Fra å være en fortumlet spontanleser, som stadig kom ut fra biblioteket med bøker jeg ... Spaltist Sven Egil Omdal kommer til Sølvbergets 30-årsdag for å kåsere om hvordan bibliotek har preget hans liv. ... ="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true">
Artikkel
14%Anbefalinger fra Alberthe og Frøya Anbefalinger fra Alberthe og Frøya
en overraskende slutt. Hvis du heller foretrekker å se filmen, finnes den også på Sølvberget. Alberthe anbefaler: I Hunt Killers - Barry Lyga I denne boken følger vi 17 år gamle Jazz ... Alberthe og Frøya fra Kristianlyst har laget bokutstilling med sine anbefalinger for voksne og ungdom i arbeidsuken på Sølvberget. ... påvirket av menneskene rundt seg er overbevisende og troverdig. Denne boken har blitt en serie på Netflix.
14%Spørsmål og svar om biblioteket på nett Spørsmål og svar om biblioteket på nett
Å skifte biblioteksystem er som å skifte vitale indre organer: Utenpå ser Sølvberget ut som før, men alle dataene våre om lånere, bøker, filmer osv. har flyttet fra ett system til et annet. Mye ser ... I august gikk Sølvberget over til nytt biblioteksystem. Dette er de vanligste spørsmålene vi får - og svarene på dem.
Artikkel
14%Sofies Verden 2: Åtte kjappe film- og lesetips Sofies Verden 2: Åtte kjappe film- og lesetips
Da noen av Sølvbergets ansatte var på kurs en stund tilbake, ble vi imponert av Kristiansand folkebiblioteks formidling på YouTube. Hvem kan gjøre noe lignende hos oss, spurte vi oss. Svaret ga seg ... BOK OG FILM: YouTube-serie fra Sølvberget: Sofie Birgitte Andersen (22) tipser om filmer og bøker du bør låne. ... utfordret staben i første etasje på Sølvberget til å velge ut et knippe pocketbøker til deg som skal på ferie. Klikk på titlene for å reservere. Eirik Hernar: Natten drømmer om dagen (2012) av Ingvar
Artikkel
14%Gulliksen og Gran: Når kjærligheten tar slutt Gulliksen og Gran: Når kjærligheten tar slutt
Møteplassen på Sølvberget 3. mars kl. 19.00. De to intervjues av Sølvbergets Åsmund Ådnøy. Ådnøy er for øvrig begeistret for Gulliksen bok: "Gulliksen klarer med neddempede virkemidler å gjøre Historie om et ... 3. mars er det duket for et spennende møte mellom Sissel Gran og Geir Gulliksen her på Sølvberget. Billettsalget har startet. 
Artikkel
14%Valgdebatt 31. august Valgdebatt 31. august
31. august har du anledning til å se regionens nye politikertalenter kjøre debatt på Sølvberget. Prøveordningen med stemmerett for 16- og 17-åringer blir ikke videreført, men det stopper ikke ... Klima, skole og innvandring blir hovedtema når byens mest aktive ungdomspolitikere skal kjøre debatt 31. august på Sølvberget
Artikkel
14%Arkitekt for en dag! Arkitekt for en dag!
prat med byplanleggerne. Idéverkstedet holdes lørdag 14. november på møteplassen, Sølvberget. Kom innom når det passer deg i tidsrommet kl. 11.00 - 14.00. Idéverkstedet passer supert for deg som er ... 14. november inviterer Stavanger kommune alle barn til dugnad på Sølvberget: Kom og bygg eller tegn din drømmelekeplass!
Artikkel
14%Lesetips på Verdens bokdag Lesetips på Verdens bokdag
Vega døde. Her på Sølvberget utfordret vi våre ansatte til å sende ut lesetips i valgfrie digitale kanaler. Nedenfor finner du noen av tipsene som kom inn. (Husk å følge Sølvberget på Facebook og ... I anledning Verdens bokdag utfordret vi Sølvbergets ansatte til å dele sine beste lesetips i sosiale medier. 
Artikkel
14%Sammen om en kjekkere vinterferie Sammen om en kjekkere vinterferie
  Utvidet samarbeid Sølvberget startet i 2019 et samarbeid med Stavanger museum, samt Kvernevik bibliotek og Kvernevik fritidssenter, om program og aktiviteter i vinterferien.   I 2020 ble ... 1470 personer deltok i år på vinterferie-programmet til Sølvberget, Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum og Stavanger maritime museum. 
Artikkel
14%HEN - flytende kjønn HEN - flytende kjønn
Hen, hun og han Utstillingen HEN - flytende kjønn som skal vises i Sølvberget galleri fra 26. januar til 24. mars 2019 handler ikke om barnelitteratur. Men problemstillingene den iscenesetter ... Hvor går grensen mellom kjønnene? Under NBBK 2019 kan du oppleve utstillingen HEN - flytende kjønn i Sølvberget galleri. 
Artikkel
14%Strikking ved høylys dag Strikking ved høylys dag
internasjonale Knit in public day. Da gjør strikkerne seg synlige både på biblioteket og andre steder i byen. Program ser du her. På Sølvberget kan du delta på tre arrangementer.  Strikkekafé ... Lørdag 10. juni er den internasjonale Knit in public day. På Sølvberget blir det både foredrag og strikkekaféer.
Artikkel
14%18 tips for bedre privatøkonomi i 2020 18 tips for bedre privatøkonomi i 2020
Vi ba Sølvbergets Annamaria Gutierrez plukke sine favorittbøker om personlig økonomi. Hva er en god bok om emnet? - Det skal være en pedagogisk og oversiktlig bok med forståelig språk for folk ... Tomt på kontoen, men sterk i troen på bedre pengekontroll i året som kommer? Sølvbergets økonomirådgiver hjelper deg. ... freistingar i huset. Fleire freistingar betyr fleire nederlag. Nysgjerrig på resten? Lån boka på Sølvberget . Agnes Ravatn: Operasjon sjølvdisiplin Samlaget 2014   Agnes Ravatn, selvhjelpsbøker, lesetips
Artikkel
14%Verdens poesidag: Helge Torvund med venner Verdens poesidag: Helge Torvund med venner
poesi over hele verden. Torvund Klokken 12.00 på poesidagen inviterer vi til samling i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje. Da holder Helge Torvund hoff. Torvund er en av våre beste poetiske stemmer ... 21. mars markeres Verdens poesidag. Helge Torvund er sentral i markeringen som finner sted kl. 12.00 her på Sølvberget.
Artikkel
14%Se #NBBK2015 live på nett Se #NBBK2015 live på nett
blir også synlig på infoskjermene i Sølvbergets 1. etasje.     ... 350 konferansedeltakere fikk med seg mye spennende på Sølvberget 2.- 4. februar. En stor del av programmet ble også streamet.
Artikkel
14%Flu på veggen Flu på veggen
under Kapittel 08 tok Flu utfordringen fra Kapittel-sjef Eirik Bø på strak arm, og gjenskapte sitt ”Misantropolis” fra boken over fire og en halv kvadratmeter på veggen i Sølvbergets foajé i løpet av ... Flu Hartberg tok utfordringen fra Kapittel 08: Illustratøren tok tusjen i hånd og tegnet muren på veggen i Sølvberget.
Artikkel
14%Pepperkakebyen 2016 har åpnet Pepperkakebyen 2016 har åpnet
Mer enn 30.000 besøkende var innom utstillingen i 2015. Etter mange år i Aftenbladets lokaler flyttet pepperkakebyen til Sølvberget i fjor. Vi gjentar suksessen, og gleder oss til å se hva byens ... Aftenbladets pepperkakeby åpnet søndag 27. november kl. 16.00 her på Sølvberget. NB: Pepperkakebyen 2017 holder til på Oljemuseet!
Artikkel
14%Kapittels julefest: Min kamp på 90 minutter, NyNorsk Messingkvartett og kritisk kvartett Kapittels julefest: Min kamp på 90 minutter, NyNorsk Messingkvartett og kritisk kvartett
før den verste julestria setter inn. Vi innreder første etasje i Sølvberget til fest og byr på underholdende, god, kritisk litteraturformidling både fra Kritisk kvartett og Liv Gulbrandsen – og nye ... Fredag 2. desember kl. 18.30 inviterer vi vårt trofaste publikum og nye bekjente til litterær førjulsfest på Sølvberget
Artikkel
14%Cookies/informasjonskapsler Cookies/informasjonskapsler
som samles inn av interne analyseverktøy, lagres hos Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, mens informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er ... Denne personvernerklæringen handler om hvordan Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. 
Artikkel
14%Europeisk Ungdomsuke i Stavanger Europeisk Ungdomsuke i Stavanger
for årets ungdomsuke er "Young people's participation in working life and in society in general".  Derfor har vi valgt sammen med Ungdommens bystyre i Stavanger å lage debatt på Sølvberget. Medbestemmelse og ... Lørdag 25. april markeres Fritidsklubbenes dag ute på Arneageren. Samtidig sparkes Europeisk Ungdomsuke i gang med flere arrangementer på Sølvberget.
Artikkel
14%Damer du skulle ha møtt Damer du skulle ha møtt
storhetstid for dagen. 1976 var året med flest deltakere i tog, hovedparolen var retten til selvbetjent abort. I 2014 engasjerte abortsaken igjen, og deltakelsen i tog fikk en ny topp. På Sølvberget har vi en ... Hvorfor markere kvinnedagen? Hva er feminisme? Og hvilke utfordringer møter kvinner i dag? Få svar i 3. etasje på Sølvberget.  ... på kvinners plass i samfunnet.  
Artikkel
14%Gerd Tinglum Gerd Tinglum
Fram til 2. september kan du se utstillingen Gerd Tinglum i Sølvberget galleri, som viser ulike verker av kunstneren. ... 1517225340 Utstillinger i 2018 på Sølvberget galleri Her er oversikten over utstillingene i Sølvberget galleri i 2018. Dysthe Design. Vær så god, sitt! 4. november 2017– 28. januar 2018 Les mer om
Artikkel
14%Julemusikken daler ned i skjul Julemusikken daler ned i skjul
.  Det finnes bra julemusikk Noen av Sølvbergets musikkformidlere ble intervjuet av NRK Rogaland om julemusikk tilbake i 2013, og da mente musikkbibliotekets Olav Nilsen at det er mye følelser rundt ... MUSIKK: Julemusikk er mer enn «Little drummer boy», Hanne Krogh og «Do They Know It's Christmas?». Sølvberget har julemusikken du trenger.
Artikkel
14%Bøker på 55 språk Bøker på 55 språk
Aviser, tidsskrifter, magasiner og ukeblader Sølvberget abonnerer på aviser, tidsskrifter, magasiner og ukeblader fra hele verden, les om det her.  Lesekroken På lesekroken kan eventyrene ... Sølvberget tilbyr bøker på 55 språk, i tillegg til musikk og filmer, aviser, tidsskrifter og magasiner på en rekke språk.  
Artikkel
14%Kapittel får Målblomen for 2018 Kapittel får Målblomen for 2018
meir enn ein gimmick. Å skriva på nynorsk tvingar oss på Sølvberget til å bli meir kreative i språket, når det for mange ikkje er den naturlege målforma, seier Røsbak. Tidlegare vinnarar av Målblomen ... Stavanger Mållag tildeler språkprisen Målblomen til Kapittel og Sølvberget. Festivalsjef Espen Røsbak er stolt og glad for tildelinga.
Artikkel
14%Adrian og Marius sine favoritter Adrian og Marius sine favoritter
Alle som har arbeidsuke på Sølvberget må anbefale bøker. Her er Adrian og Marius fra Riska ungdomsskole sine favoritter. ... 1520603580 Anbefalinger fra Astrid, Aurora og Petra Ungdomsskoleelevene Astrid, Aurora og Petra hadde nettopp arbeidsuke på Sølvberget. I løpet av tre dager fikk de bl.a. være med på klassebesøk
Artikkel
14%Framtidsbøker i første etasje Framtidsbøker i første etasje
Ingen vet hvordan framtiden blir, men noen av de mest kvalifiserte tipsene finner du i første etasje på Sølvberget. ... fremstiller."   Jordkloden har god tid på seg, i motsetning til oss. Du kan låne "Verden uten oss" på Sølvberget.