Hopp til hovedinnhold

Søkeord

Søk etter frase

Velg seksjon

Publisert


16%Forfattere og litteratur fra Afrika Forfattere og litteratur fra Afrika
Et godt hjelpemiddel for å finne forfattere og bøker fra land i sør er den svenske siden om verdenslitteratur. Her finner du en oversikt med forfattere fra land i sør som er oversatt til svensk. En ... Jeg trenger tips om bøker og forfattere fra Afrika, helst oversatt til norsk?
Artikkel
16%Liker du å knekke koder med William Wenton? Liker du å knekke koder med William Wenton?
Luridiumstyven, Kryptarlportalen og Orbulatoragenten, skrevet av Bobbie Peers, er noen av de mest populære bøkene vi har for 5.-7. klasse på Sølvberget. Vi har andre spennende bøker som ligner ... Likte du serien om William Wenton? På Sølvberget har vi flere spennende bøker som passer for deg!
Artikkel
16%Bøkene du bør gi bort til jul Bøkene du bør gi bort til jul
Sølvbergets formidlere Mette Langeland og Siv-Merethe leser mer enn de fleste. Her kan du se deres tips til bøker som bør legges under treet i 2020: Bøker til voksne: Dette er bøkene vi snakker ... Hvilke bøker bør du gi til far, mor, søster, bror, datter og sønn? Vi hjelper deg.
Artikkel
16%Leseliste til Kapittel 16 Leseliste til Kapittel 16
, Ragnar    Bøker av og med Ragnar Hovland     Hurum, Lindis     Det finnes ingen de andre - det er bare oss (2016 ... Årets Kapittel-tema er vandring. Her er en forsøksvis komplett leseliste med over 100 aktuelle bøker!
Artikkel
16%Singelsommer Singelsommer
! Litteratur Boksingler er mye mer enn bøker som kan leses i en fei, for langsomme lesere som meg , og pene omslag. Innholdet er viktig, og det dreier seg om god litteratur i et lite og konsentrert format ... På Sølvberget kan du finne noen nydelige, små bøker; nemlig boksingler.
Artikkel
16%Endre Lund Eriksen Endre Lund Eriksen
på Marit Nicolaysens bøker. Pitbull-Terje møter vi på på ny i "Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet" (2006) - vinner av ARKs barnebokpris - i "Pitbull-Terje blir ond" (2007) - vinner av UPrisen 2008 ... Endre Lund Eriksen er en norsk forfatter. Han har skrevet bøker både for voksne og barn.  
Artikkel
16%Olav anbefaler musikkbøker Olav anbefaler musikkbøker
På Sølvberget har vi tusenvis av bøker om musikk. Her er noen av Olavs favoritter.  ... lurer på hvordan sangskrivere tenker. Og alle som synes «Take on me» høres best ut når de selv synger den høyt. Andre bøker om a-ha du kan låne på Sølvberget: Så blåser det på jorden - a-ha i nærbilder
Artikkel
16%Praktiske julegavetips Praktiske julegavetips
lokal billedkunstner og fotograf som i mange år har jobbet og virket i Stavanger og omegn og vist sine fotografier på utallige utstillinger. Her har han samlet sine fotografier i to bøker, den ene med ... Strikkebøker, kokebøker og bøker om fotografi er fine julegaver. Her er et knippe inspirerende boktips.
Artikkel
16%Verdensdagen for psykisk helse Verdensdagen for psykisk helse
typer arrangementer, for eksempel i Irland og Berlin." Noen bøker på utstilling: Mørke midt på dagen av Andrew Solomon Fra Finn Skårderuds presentasjon av boka: "Kort tid før min ... Den 10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. På Faktabiblioteket stiller vi ut aktuelle bøker
Artikkel
16%Friluftslivets år Friluftslivets år
vi bøker om, og vi vil gjerne være med og bidra til friluftslivet. Inne på biblioteket, da. Mer om Friluftslivets år Her kan du laste ned informasjonsblad om året. Se også bibliotekar Åsmunds ... 2015 er friluftslivets år, og biblioteket har bøker som passer i alle etasjer.
Artikkel
16%Tips til sommelesning Tips til sommelesning
Trenger du tips til gode bøker for ferien kan du lese anbefalinger fra deltakerne i Sommerles. ... Pocket-tips fra første etasje Hva skal du lese i sommer? Her kommer en håndfull anbefalinger fra oss. Pocket-bøker har mykere rygg enn andre, og er fine å putte i sekk og veske. Vi utfordret staben i
Artikkel
16%Elen Betanzo Elen Betanzo
Elen Betanzo er en norsk forfatter. Hun har skrevet en rekke bøker for barn og ungdom.  ... 1515506160 Bøker om forelskelse og kjærlighet SÆREMNE: Bøker om forelskelse, kjærlighet, kjærlighetssorg og singelliv.  Emnet forelskelse og kjærlighet er alltid aktuelt, og det kan egne seg til å
Artikkel
16%Ingelin Røssland Ingelin Røssland
Ingelin Røssland har skrevet bøker for barn og voksne, og har bakgrunn som journalist. ... . Forteljing for småskole-/mellomtrinnet.   Kaaberbøl, Lene: Skammarens dotter (bok 1, 33 eks. + lydbok) Ungdomsserie. Skammaren er ein serie fantasy-bøker retta mot 9–12 år gamle jenter. Bøkene har hatt stor
Artikkel
16%De artige svenskene De artige svenskene
som kunne regne» møter vi Nombeko, og atombomber spiller en viktig rolle også her. En morsom røverhistorie, som også tar absurde vendinger.   Hvis du vil ha tips til flere artige bøker, skrevet av ... Sta, godt voksne svensker med sterke meninger. Det blir det morsomme og rørende bøker av.
Artikkel
16%Isbjørnane kjem Isbjørnane kjem
har som formål å beskytte isbjørnen og dens livsmiljø gjennom ulike tiltak. Bøker vi har om isbjørner Her er noen av fagbøkene, naturfilmene, romanene og ikke minst barnebøkene vi har ... Isbjørnene har sin egen verdensdag den 27. februar. Vi har selvsagt mange bøker om dyrene.
Artikkel
16%Elleville jenter og gutter Elleville jenter og gutter
Det har kommet mange bøker som skriver om jenter og gutter som finne på mange rare, morsomme og kanskje litt rampete ting. I alle fall synes jeg at disse hovedpersonene kunne vært søskenbarna til ... Her kommer en liste over bøker for deg som går i 1. til 4. klasse. 
Artikkel
16%Flytende kjønn Flytende kjønn
transformasjonen, som Einars egen endring.   Sarah (2003) av J.T. LeRoy ; oversatt av Øyvind Pharo  J.T. Leroys selvbiografisk fargede bøker skildrer en barndom der overgrep, stoff, alkohol ... Her er bøker og filmer som omtaler kjønnsskifte og kjønnsidentiteter som faller utenfor den tradisjonelle tokjønnsmodellen. 
Artikkel
16%Ny faglitteratur Ny faglitteratur
levekår i Europa, sitter noen få mennesker på toppen med enorm rikdom. 'Oligarkenes vekst og fall' består av to bøker der gravejournalist Serhij Lesjtsjenko avslører hvordan landets politiske elite gjennom ... Innføring i astronomi, eller i hullstrikk? Vi har nye bøker om begge deler!
Artikkel
16%Spennende nyheter fra lokale forfattere Spennende nyheter fra lokale forfattere
Arild Rein og Aslak Sira Myhre kommer begge til Kapittel 10 med rykende ferske bøker.
Artikkel
16%Gro Dahle Gro Dahle
Gro Dahle er en norsk forfatter. Hun har utgitt bøker for både barn og voksne. 
Artikkel
16%Liker du Lucinda Riley? Liker du Lucinda Riley?
Drøm deg bort med flere bøker som byr på historisk drama, kjærlighet og hemmeligheter.
Artikkel
16%Fri Flyt på Kapittel Fri Flyt på Kapittel
Hør arrangementer om bøker utgitt på Fri Flyt forlag på Kapittel19.
Artikkel
16%Lydie Salvayre Lydie Salvayre
Lydie Salvayre er en fransk forfatter. Siden debuten i 1990 har hun utgitt over 20 bøker
Artikkel
16%Se Sølvbergets anbefalinger på YouTube Se Sølvbergets anbefalinger på YouTube
Følg Sølvberget på YouTube, så får du jevnlig anbefalinger om bøker du bør lese.
Artikkel
16%Sarah Engell Sarah Engell
Danske Sarah Engell debuterte med «Hvis bare...» i 2009, og skriver bøker for ungdom og voksne.
Artikkel
16%Evgenia Vorobyeva Evgenia Vorobyeva
Evgenia Vorobyeva er oversetter, og har oversatt en rekke norske bøker til russisk.  
Artikkel
16%Kortreist: Lokale forfattere på Kapittel Kortreist: Lokale forfattere på Kapittel
Opplev kortreist litteratur på Kapittel når forfattere fra Rogaland leser fra sine nye bøker
Artikkel
15%Hvor finner jeg sekundærlitteratur? Hvor finner jeg sekundærlitteratur?
sider som kan hjelpe deg å skrive fordypningsoppgaven din. Litteratur og litteraturhistorie Bøker om litteraturanalyse og litteratur Jan H. Landro: Frå Nora til Karl Ove : og 84 andre ... Biblioteket har en stor samling med litteraturhistorie, oppslagsverk, biografier og tekstanalyser. Søk etter bøker eller ta deg en tur på biblioteket og få hjelp av en bibliotekar. Kanskje oppdager ... norskeksamen (Powerpoint-fil) 15 tips til norskeksamen 1488063120 Podcast: Det norske bokåret 2016 Linn Tønnessen og Mette Langeland har til sammen lest omtrent 150 bøker fra det norske bokåret 2016.  Hva
Artikkel
15%Stavanger på skeivå Stavanger på skeivå
harde avstraffelsesmetoder. Bøker er forbudt, men Jeanette finner glede og trøst i å smuglese på biblioteket. Da hun som 16-åring forelsker seg i en jente fra menigheten blir hun kastet ut av hjemmet ... 1-8.september er det Stavanger på skeivå. Her har vi samlet både skjønnlitterære bøker og fagbøker som tar opp LGBT-tematikk. Her er det både nye bøker og klassikere. Les deg opp til festivalen.
Artikkel
15%Ny skjønnlitteratur i november Ny skjønnlitteratur i november
Ønsker du deg bøker til jul?  Eller kanskje du vil gi bøker i gave og vil prøve å unngå bytteobjekter?  Her er litt av hvert, både på norsk og engelsk, vi håper de kan falle i smak.
Artikkel
15%Podcast: Tore Renberg om Skada gods Podcast: Tore Renberg om Skada gods
Renberg https://www.dn.no/magasinet/2017/09/29/1046/Boker/fornoyelig-proff-renberg NRK.no: Ellevilt gjensyn med Hillevågsgjengen https://www.nrk.no/kultur/bokmelding-av-_skada-gods_-1.13715174 Bokblogg ... riss av norsk litteratur i etterkrigstida, og ser også nærmere på tiårene 1946-1966. Møteplassen, Sølvberget kl. 12.00. Bøker: Georg Johannesen: Ars moriendi, 1965 - lån på Sølvberget  (Georg Johannesen
Artikkel
15%Hør lydbøker på mobilen med Libby Hør lydbøker på mobilen med Libby
Med lånekort fra Sølvberget og appen Libby kan du låne engelske lydbøker og e-bøker til mobilen. Du vil aldri får gebyrer, og du kan foreslå titler vi bør kjøpe inn. Utvalget vårt finner du på ... Har du lånekort på Sølvberget? Da kan du låne engelskspråklige e-bøker og e-lydbøker på mobilen din. ... for "Min side" . Trykk på det røde feltet  "Bli låner" . Du vil da få en midlertidig brukerkonto du kan bruke til å logge deg inn på "Min side" med.   Før du kan låne bøker eller låse deg inn i såkalte
Artikkel
15%Adrian og Marius sine favoritter Adrian og Marius sine favoritter
De to 15-åringene hadde arbeidsuke hos oss denne uka, og leverte fra seg disse listene: Adrians topp fem bøker Jeg liker veldig godt å lese dystopier og fantasy. Dette er fordi de ofte handler om ... Alle som har arbeidsuke på Sølvberget må anbefale bøker. Her er Adrian og Marius fra Riska ungdomsskole sine favoritter. ... , vakter i biblioteket og pynting til Barnas verdensdag. Før de slutta ga de oss noen anbefalinger om bøker, tv-serier og musikk.  Astrid anbefaler: Neptuns sønn av Rick Riordan Denne boken er en
Artikkel
15%Hvordan finne den rette? Hvordan finne den rette?
Dette er en ny og spennende måte å orientere seg i bøkenes verden på. Ja, ikke bare bøker forresten, du finner filmer og lydbøker her også. På Ønskebok finner du ikke fram til bøker etter forfatter ... Under mottoet "Det finnes fantastiske bøker der ute, men hvordan finne den rette?" ble nettstedet ønskebok.no lansert.
Artikkel
15%Les en bok fra året du ble født Les en bok fra året du ble født
både på norsk og engelsk.  Hva slags bøker kan jeg finne på Sølvberget fra 1976 eller andre årstall?  Gå inn på Min side på sølvberget.no  Trykk på Vis filter/sortering Fra år, skriv inn ... Hva slags bøker ble utgitt det året du ble født? Har du lest en bok fra det året?  ... Nedenfor har vi samlet lesetips til de 15 ulike leseutfordringene. Dette gjør det letter for deg å finne bøker som passer. Du står selvfølgelig fritt til å lese bøker som ikke er anbefalt her men som passer
Artikkel
15%Bli med på sommerles! Bli med på sommerles!
Har lest 20 000 bøker siden 1. juni Sommerles er en digital lesekampanje for 1. - 7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Kampanjen startet hos Vestfoldbibliotekene i 2012, og siden har ... I sommer kan du Iese bøker, vinne kule premier og følge med på hva vennene dine leser samtidig.  ... 1467580500 Tips til sommelesning Trenger du tips til gode bøker for ferien kan du lese anbefalinger fra deltakerne i Sommerles. Så langt er over 27 000 barn i Norge med på Sommerles og over 1600 av
Artikkel
15%Dagens tungvekter: Vergils død Dagens tungvekter: Vergils død
Hvem har sagt at du bare skal lese lett litteratur om sommeren? Vi fant fram kjøkkenvekten for å veie noen av våre tyngste og beste bøker, som gjør godt for (sommer)kropp og -sjel. Du finner dem ... Mange prakker på deg "bøker du må lese før du dør". I dette tilfellet er koblingen høyst reell. ... .l., osv., o.l., osv. F.eks. James - en sjarmør og tidligere con man - som ofte kan sees med en bok: Jeg har ikke oversikt over hvor mange bøker James har i besittelse. Men uansett er det aldri tilfeldig hva
Artikkel
15%Sofies Verden 2: Åtte kjappe film- og lesetips Sofies Verden 2: Åtte kjappe film- og lesetips
sesong, sommeren 2016: På dagtid studerer Sofie på UiS for å bli lektor. Kvelder og helger jobber hun på Sølvberget, stort sett i første etasje. - Er det en fellesnevner for hvilke bøker du begynner på ... BOK OG FILM: YouTube-serie fra Sølvberget: Sofie Birgitte Andersen (22) tipser om filmer og bøker du bør låne. ... 1465372500 Pocket-tips fra første etasje Hva skal du lese i sommer? Her kommer en håndfull anbefalinger fra oss. Pocket-bøker har mykere rygg enn andre, og er fine å putte i sekk og veske. Vi
Artikkel
15%Tor Bomann-Larsen Tor Bomann-Larsen
tsarfamiliens liv etter den russiske revolusjonen. Historisk stoff danner ofte grunnlaget for Bomann-Larsens bøker. Bomann-Larsen fikk Brageprisen for bok nummer to om kong Haakon og dronning Maud, i 2004 ... Tor Bomann-Larsen er mest kjent for sine bøker om den norske kongefamilien, men har et langt og variert forfatterskap.
Artikkel
15%Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler' Bokbloggen 'Bibliotekarene anbefaler'
Nå lanserer Stavanger bibliotek, med biblliotekarene på Kultur- og faktabiblioteket i spissen, en biblioteksblogg. Der kommer vi på biblioteket til å skrive om bøker, nye som gamle, gode som ... Syns du det er vanskelig å velge bøker? Går du deg vill i bokjungelen? Da har vi kanskje løsningen for deg.
Artikkel
15%Gode engelske ebøker du kan laste ned Gode engelske ebøker du kan laste ned
litteraturhistories mest filmatiserte og leste bøker. Det er fordi den bare er skikkelig bra. Det er nesten ikke til å tro at denne boken er over 200 år gammel. Selv om de har mye rart for seg som føles fremmed i dag ... Visste du at du kan låne flere tusen engelske e-bøker og e-lydbøker fra Sølvberget? Her er et lite utvalg.  ... 1585556940 Slik låner du norske ebøker Å låne e-bøker er både enkelt og gratis.  Hvordan kan jeg låne e-bøker og e-lydbøker i Allbok? Allbok fra Bokbasen finnes som  app for både iOS og Android  og
Artikkel
15%Bestill fra skolesamlingen Bestill fra skolesamlingen
Skolesamlingen er et tilbud til grunnskolene i Stavanger. Lærere kan bestille bøker, lydbøker og filmer til bruk i undervisningen.  ... 1479729600 Nyttig informasjon om skolesamlingen Skolesamlingen er et tilbud til grunnskolene i Stavanger. Lærere kan bestille bøker, lydbøker og filmer til bruk i undervisningen.  Send inn
Artikkel
15%Observasjonsundersøkelse i biblioteket Observasjonsundersøkelse i biblioteket
kunnskap om brukeratferden i bibliotekene, og spesielt rette oppmerksomhet mot hvordan brukerne benytter seg av biblioteket utover det å låne bøker og andre medier. Målet for ny kunnskap om brukeradferden er ... I uke 46 og 47 skal vi undersøke hvordan biblioteket brukes utover det å låne bøker og andre medier. 
Artikkel
15%Gottfred Borghammer 1909-2003 Gottfred Borghammer 1909-2003
1909-26”. Prisbelønnet siddis Han skrev i alt 17 bøker med mye lokalhistorie fra Stavanger, flere av dem er selvbiografiske. I over 40 år drev han avskrivingsbyrå, og han var en engasjert ... Stavanger biblioteket har digitalisert Stavanger-forfatteren Gottfred Borghammers bøker. Her finner du alle bøkene hans i fulltekst.
Artikkel
15%4 høydepunkter i uke 4 4 høydepunkter i uke 4
, tidligere USA-korrespondenter for NRK, gjester bokpraten på torsdag. De skal snakke om hvilke bøker de tror vil bli skrevet om det merkelige presidentvalget i 2016. Samme kveld leder Bratholm en paneldebatt ... Allsang. Framtidige USA-bøker og debatt om hva vi kan vente oss av Trumps USA. Fortellerkafé med månenatthistorier. 
Artikkel
15%Les deg opp til NBBK 2019 Les deg opp til NBBK 2019
– Det norske biblioteket   Line Hansen Hjellup – Skolebiblioteket   Kristin Ørjasæter – Barne- og ungdomslitteratur. Møtet med lesaren   Bøker på svensk og ... Her finner du en oversikt over hvilke bøker og filmer som er aktuelle på Nordisk barnebokkonferanse 2019. 
Artikkel
15%Vi løfter deg gjennom januar Vi løfter deg gjennom januar
du vet ordet av det, har det blitt februar. Dette er noen av bøkene og filmene vi har samlet i første etasje: Bøker: Albom, Mitch: Fem mennesker du møter i himmelen Austen, Jane ... Januar er lang og mørk. Derfor har vi samlet Sølvbergets beste feelgood-bøker og -filmer for deg i første etasje.
Artikkel
15%Podcast: De beste bøkene om personlig økonomi Podcast: De beste bøkene om personlig økonomi
Tre av Sølvbergets pengebevisste ansatte tipser om bøker og blogger for deg som vil ta grep om økonomien din. ... eller livsfilosofi?  Vi tror du finner en del kjekke bøker i første etasje likevel. Vi har samlet nye og gamle titler innen feltet, og stilt dem ut akkurat i tide til de lange høstkveldene.  Malcolm
Artikkel
15%Hør debatten om barnebøker på TV Hør debatten om barnebøker på TV
Det ble god temperatur da NBBK 2017 ble avsluttet med en debatt om formidling av bøker til barn på TV. ... . Utstillingen presenteres fram til 15.april. 1481620140 Stille bøker Går det an å fortelle en historie uten ord? Eller å lese en bok uten bokstaver?  Gyldendal Norsk forlag lanserte i år det de kaller
Artikkel
15%Boktips fra 4. klasse på Kvaleberg skole Boktips fra 4. klasse på Kvaleberg skole
Hvilke bøker liker 4. klassinger i Stavanger? Vi fikk lesetips fra Kvaleberg skole etter at de hadde leseuke høsten 2017. ... ! 1514466840 Boktips fra 7. klasse på Kvaleberg skole Hvilke bøker har 7. klasse ved Kvaleberg skole i Stavanger likt i høst? Vi har filmet anbefalinger fra elevene i 7A og 7B. En ting er hva voksne anbefaler
Artikkel
Google+