Sjørøverbøker for barn

Splitte mine bramseil. Er det noen sjørøverbøker i sikte utenom Kaptein Sabeltanns bøker av Formoe?  Ja, her er en liste.

 

Bildebøker

Bestefaren min er sjørøver av Damon Young. Illustrert av Peter Carnavas

I denne boka blir vi bedre kjent med en sjørøverbestefar som har trebein, lapp over øyet og som seiler ute på de store hav mens stormene uler. Boka er skrevet på rim.

Bestefaren min er sjørøver av Damon Young. Illustrert av Peter Carnavas


Mia , Mons og sjørøverskatten av Camilla Unger
Mia , Mons og sjørøverskatten av Camilla Unger. Illustrert av Solveig Lid Ball

Mia og Mons er på hytta hos farmor. Der er det alltid mye morsomt å finne på. Denne gangen blir det ekstra spennende, for farmor har funnet et gammelt sjørøverkart. Mia, Mons og farmor legger ut på skattejakt - både til lands og til vanns. Klarer de å finne gullet til kaptein Kaputt?

 Malvin og Piassava av Kari Grossmann
Malvin og Piassava av Kari Grossmann. Illustrert av forfatteren.

Malvin er syk og Pappa må på jobben. Heldigvis kommer Besta og passer på ham. En ramsalt fortelling om sjørøver-Jenny, et råbarket mannskap, en tøffing av en dekksgutt, en balje med litt regnvann og kruseduller.

 Ti små sjørøvere av Mike Brownlow
Ti små sjørøvere av Mike Brownlow. Illustrert av Simon Rickerty.


Dette er en tellebok.Ti små sjørøvere seiler på bølgen blå. De skal på skattejakt, og det er ikke helt ufarlig. Her dukker det opp sultne albatrosser, blekkspruter, hvaler, haier og  skumle sjørøvere. Lynet slår ned, det kommer både virvelvind og en kjempebølge. Dette blir skummelt.
"Hei - pass på! Hva skjer nå?" og vips så er det en sjørøver mindre, helt til det bare er en stakkars ensom, liten sjørøver igjen.

 Lille pirat i full fart av Carola Wimmer
Lille pirat i full fart av Carola Wimmer. Illustrert av Sophie Scmid.

Lille pirat tusler slukøret hjemover. Han fikk ikke lov til å bli med den beryktede kaptein Trefot på sjørøvertokt. På veien finner han en flaskepost med et brev hvor det står hvor han kan finne en sjørøverskatt. Alene setter han seil mot store eventyr. Underveis plukker han opp et underlig mannskap, ei ape og en papegøye. Og det er akkurat deres hjelp han trenger når han blir grunnlurt av kaptein Snurreskjegg. Lille Pirat tusler slukøret hjemover. Han fikk ikke lov til å bli med den beryktede kaptein Trefot på sjørøvertokt. På veien finner han en flaskepost med et brev hvor det står hvor han kan finne en sjørøverskatt. Alene setter han seil mot store eventyr.

 Los-Reinert og sjørøverne av Siri E. Mohr
Los-Reinert og sjørøverne av Siri E. Mohr. Illustert av Jan -Kåre Øien

Los-Reinert gleder seg så det kribler i hele kroppen. I dag skal han og farfar dra på overnattingstur med Villmann. Farfar henter ham på skolen, og Los-Reinert løper nedover mot brygga. - Farfar, hvor har du lagt Villmann? spør Los-Reinert. - På den faste plassen, svarer farfar. Men båten er ikke der! Etterhvert forstår Los-Reinert og farfar at båten er stjålet med katten, Martini, ombord. Er det sjørøvere som har vært på ferde?

 Kaptein Sharky og skatten på sjørøverøya av Jutta Langreuter
Kaptein Sharky og skatten på sjørøverøya av Jutta Langreuter. Illustrert av Silvio Wellendorf

Storm ombord, roper Kaptein Sharky og kaprer båten hvor Michi ligger og dragdrømmer. Endelig skjer det noe, og Michi lar seg villig ta til fange. Han blir ført om bord i piratskipet som stikker til havs. Michi hjelper piratene med å lese et gammelt skattekart og dermed er skattejakten i gang. Hva de kommer til og finner, er imidlertid lagt mer spennende enn noen piratskatt. hoho, vi er havets skrekk, vi er pirater vi!

 Kaptein Sharky og fangeøya av Jutta Langreuter
Kaptein Sharky og fangeøya av Jutta Langreuter. Illustrert av Silvio Wellendorf.

Gamle Bill, sjørøverkaptein av verste sort, kidnapper vår venn Mikkel. Kaptein Sharky setter seil for å befri sin venn. Stor blir imidlertid overraskelsen når han border skipet til gamle Bill og finner det forlatt unntatt Bill. Hele sjørøvermannskapet er blitt tatt til fange av rødjakkene og ført til fangeøya. Følg med på det spennende eventyret for å befri fangene.

 Morfar er sjørøver av Jan Lôôf
Morfar er sjørøver av Jan Lôôf. Illustrert av forfatteren.

Morfar sier han er sjørøver. Mormor bare blåser; han har jobbet i postvesenet hele sitt liv! Men en dag når mormor sover sniker morfar seg opp på loftet og finner fram sjørøverdrakta. Nede på kroa samler han det gamle mannskapet og sammen drar de på jakt etter erkefienden Omars skatter.

 Havets skrekk av Jan-Kåre Øien
Havets skrekk av Jan-Kåre Øien. Illustrert av forfatteren.


Dette er en skikkelig sjørøverbok!
Piggsvin har funnet en flaskepost med et brev fra en som ber om hjelp. Da passer det bra at Harepus holder på å bygge en sjørøverskute. Sammen bygger de to vennene en flott skute som de døper til Havets skrekk. De kler seg ut som sjørøvere og legger ut på tokt. Piggsvin er betenkt. Ikke kan han svømme og ikke liker han vann, og da en kjempestor gjedde er i ferd med å velte båten, ser det mørkt ut. Men de de må komme seg ut til øya hvor de tror brevskriveren holder til, og de kommer helskinnet i land.

De leter og leter, men finner ingen. De føler at noen ser på dem også. til slutt bestemmer de seg for å dra hjem igjen. Men vel om bord på skuta får de seg en overraskelse.

 

 

For deg mellom 1.- 4. klasse

Piratene i gata og monstergullet av Jonny Duddle

Bli med på et nytt spennende pirateventyr med Matilda, Jim og familien Sjøsterk! I denne boka drar de på skattejakt. En gammel felespiller slutter seg til ekspedisjonen, men han advarer hele tiden om et monster som sluker alle som kommer for å finne gullet. Klarer de å lure monsteret mon tro?Piratene i gata og monstergullet av Johnny Duddle
Vilma Sjørøverdilla av Abby Hanlon

Dette er femte frittstående bok i den populære Vilma-serien. Når storesøster Olivia mister EN STOR SKATT, et vennskapsbånd på skolen, kommer Vilma til unnsetning! Hun er HELT SIKKER på at sjørøvere har stjålet skatten til søsteren. Som vanlig har fantasien en tendens til å ta overhånd i Vilmas verden, og det tar ikke lang tid før ekte sjørøvere dukker opp!

Skatten på Kokosøya av Ole Andre Sivertsen

Noras grand grand onkel ble kalt «lille Skrekk» som barn. Årsaken var at han var redd for alt og besvimte når han så blod. Han forsvant på mystisk vis i en kiste mens han lekte gjemsel og kom aldri tilbake. Nora finner den samme kista på loftet til morfar, og når hun klatrer oppi den, havner hun i sjørøververdenen. Der møter hun Skrekk som nå har blitt en fryktet sjørøverkaptein. Nora og kaptein Skrekk blir bestevenner. Kaptein Skrekk har alltid en skatt han jakter på, men han er langt fra den eneste som er glad i gull og diamanter. Nora og kaptein Skrekk må kjempe mot den ufyselige Bleiebanden og ikke minst må de passe seg for den onde kong Aubergine av Rabarbria og hans soldater. Problemet er at Skrekk slett ikke er en så fryktløs sjørøver som han later som. Han er akkurat like redd som da han var barn, og fortsatt besvimer han ved synet av blod. Heldigvis er Nora en smart og tøff jente, og alt kan skje når hun og den sprø kaptein Skrekk drar på ville eventyr. Skatten på Kokosøya er første bok i serien På eventyr med kaptein Skrekk.  Bok nummer to heter Rabrabrias perle.Skatten på Kokosøya av Ole Andre Sivertsen


Vilma Sjørøverdilla av Abby Hanlon


Sjørøvere sent på dagen av Mary Pope Osborne
Sjørøvere sent på dagen av Mary Pope Osborne. Illustrert av Philip Hauglin

En dag oppdager Jack og Annie en hytte høyt oppe i et tre. Hytta er full av bøker, og når de slår opp i en bok og ønsker seg et sted - så skjer nettopp det. Jack og Annie har tidligere møtt dinosaurer, vært i riddertiden og i det gamle Egypt. Nå kommer de til en øde øy, hvor de blir tatt til fange av sjørøvere. Greier de å hjelpe kaptein Svartskjegg med å finne skattkista til kaptein Kidd, eller blir de kastet til haiene?

 Familien Sjøsterk og spøkelsesskipet
Familien Sjøsterk og spøkelsesskipet av Johnny Duddle


Den fredelige badebyen Kjedestrand blir plyndret av gammeldagse pirater! Kan Matilda, med hjelp fra sin piratvenn Jim Sjøsterk, stoppe sjørøverne og få byttet tilbake?
Ved fullmåne kommer mystisk skip til syne i havet utenfor Kjedestrand, og så blir byen plyndret. Panikken brer seg, og politiet står maktesløse. Men Matilda sender en flaskepost til vennen Jim Sjøsterk. Kan Jim og familien, som selv er pirater, hjelpe Kjedestrand?

 Piratene i gata - med familien Sjøsterk av Johnny Duddle
Piratene i gata: med familien Sjøsterk av Johnny Duddle

Møt familien Sjøsterk som flytter inn i et fraflyttet hus i det søvnige småstedet Kjedestrand. Ryktene om sjokkerende oppførsel sprer seg i nabolaget. Den eneste som gleder seg til å møte den fascinerende nye familien i nabohuset er lille Matilda. Hun blir venn med sønnen Jim, men mange av de andre naboene er mer skeptiske. Piratlivet medfører en god del uvante ting, som når frøken Rosa blir fratatt utsikten fordi mamma og pappa Sjøsterk snekrer på den digre skuta i hagen. Teksten er på rim.

 Barnas store sjørøverbok
Barnas store sjørøverbok

Dette er en antologi . Inneholder 12 fortellinger, dikt og sanger om sjørøvere.

 Barnas første røverbok
Barnas første: røverbok

Boka inneholder en rekke fortellinger om røvere. Her møter leserne både kaptein Kaliber og kaptein Sorte Bill.

 Pirathåndboka av Cressida Cowell
Pirathåndboka av Cressida Cowell

Pirathåndboka" er den andre boken i serien om Hikken Horriblus Haiflabb III, som begynte med "Dragetreneren". Hikken er en skikkelig vikinghelt - dristig og modig. Men selv vikinghelter har begynt et sted. I dette løsslupne eventyret tenker han tilbake på sine yngre dager - da han fremdeles hadde masse å lære om sverdfekting, skipsvrak og livsfarlige drager.

 Rein og piratene av Jon Sveinbjørn Jonsson
Rein og piratene av Jon Sveinbjørn Jonsson

Den dagen Rein fylte 9 år, kom tre fremmede skuter til Island. Dagen etter våknet Rein av skudd og skrik og ropene: "Pirater! Piratene kommer"! Handlingen i boken bygger på en historisk hendelse. I 1627 herjet tre algerske skuter langs den islandske kysten. Over 400 islendinger ble røvet og solgt som slaver i Alger. Rein er en av dem blir røvet, og dette er fortellingen om den lange sjøreisen

 Den store sjørøverjubalongfesten av Margaret Mahy
Den store sjørøverjubalongfesten av Margaret Mahy

I denne lettlestboka kan du lese om rastløse gamle sjørøvere i byen. Det var nemlig flere måneder siden de hadde vært på en sjørøverjubalongfest. De kjente på eggen på sverdene sine. Var de skarpe nok?

 Operasjon sjørøver av Jørn Lier Horst
Operasjon sjørøver av Jørn Lier Horst

Under et detektivoppdrag på stranden, finner Tiril og Oliver tilfeldigvis en underlig, gammel tallerken begravd langt under sanden. Det viser seg at tallerkenen har tilhørt den beryktede sjørøveren Timian Blest, og da den blir stjålet noen dager senere, forstår detektivene at de er på sporet av noe stort. Kan tyven vite hvor Timian Blests skatt befinner seg? Og hva har tallerkenen med dette å gjøre? Dette er en ny sak for Detektivbyrå nr. 2!

 Wilfred og sjørøveren av Georgia Pritchett
Wilfred og sjørøveren av Georgia Pritchett

 Alan er ikke bare den ondeste mannen i verden, han er også naboen til Wilfred. Når Alan bestemmer seg for å bli sjørøver og ødelegge verden, må Wilfred komme over sin egen frykt for snakkende papegøyer og gå planken for å stoppe ham ... Ting Wilfred bekymret seg for før: 1. Løve-tannleger 2. Kravlekryp som bruker parykk 3. Leverpostei Ting Wilfred bekymrer seg for nå: 1. Den ondeste mannen i verden. 2. Alle som heter Alan. 3. At Alan bestemmer seg for å bli sjørøver og ødelegge verden. ke nok med at verdens ondeste mann, Alan, har flyttet inn i nabohuset til Wilfred, nå har han  til

lgg bestemt seg for å bli sjørøver og ødelegge verden. Wilfred må overvinne sin egen frykt for sn akkende papegøyer og gå planken for å overvinne Alan. Dessuten har Wilfred fått en ny liste med ting han engster seg for, blant annet den ondeste mannen i verden og alle som heter Alan. humistisk historie med lite tekst og mange illustrasjoner om en ganske engstelig gutt.

ke ok med at verdens ondeste mann, Alan, har flyttet inn i nabohuset til Wilfred, nå har han i tillegg bestemt seg for å bli sjørøver og ødelegge verden. Wilfred må overvinne sin egen frykt for snakkende d lite tekst og mange illustrasjoner om en ganske engstelig gutt.

 Hombabo og jeg møter sjørøverne av Thore Hansen
Hombabo og jeg møter sjørøverne av Thore Hansen

Inga og Hombabo drar på tidsreiser, og denne gangen er det absolutt nødvendig for Inga at de reiser tilbake til piratenes tid, for pappa påstår nemlig at han er av sjørøverslekt. Dermed er det bare å hive seg rundt og håpe Hombabo ikke kræsjlander i feil århundre.

 

 

For deg mellom 5.-7. klasseSkatten på Sjørøverøya av Robert Louis Stevenson
Skatten på Sjørøverøya av Robert Louis Stevenson


Skatten på sjørøverøya er tidenes mest berømte sjørøverroman. Det er en veldig
spennende fortelling om unge Jim som finner et kart over øya der den beryktede sjørøveren kaptein Flint har gjemt de utrolige skattene sine. Men det er flere enn Jim som ønsker en del av kaka og dermed blir det en seig kamp på liv og død

 Ishavspirater av Frida Nilsson
Ishavspirater av Frida Nilsson


En liten jente står opp mot de fryktede Ishavspiratene for å redde søsteren sin. 
Den dagen piraten Hvithode kidnapper lillesøsteren til Siri, får han en fiende han ikke hadde regnet med. Siri gjør det som ingen andre har turt før henne. Hun legger ut på tur for å finne øya til Hvithode, til tross for at hun er livredd. For hvor redd er vel ikke lillesøsteren, ensom og alene med ishavpiratene?

 Jack Sparrow 1 Stille før stormen av Robb Kidd
Jack Sparrow  1: Stille før stormen av Robb Kidd


Møt den legendariske sjørøverkapteinen Jack Sparrow som tenåring!

Det var en gang en ung blindpassasjer som het Jack Sparrow... og den eventyrlystne tenåringen samlet sammen et merkelig mannskap for å dra ut på sitt livs tokt.

Målet deres er å finne et sverd som kan gi dem utrolige krefter og makt. Men klarer denne gjengen å overleve sitt første oppdrag, eller taper de for grusomme pirater ute på det nådeløse havet?
Basert på hovedpersonen fra filmen 'Pirates of the Caribbean'.  Det er 7 bøker i serien.

 Vampirater 1 Havets demoner av Justin Somper
Vampirater 1 : Havets demoner av Justin Somper


Året er 2505. Havene har steget. Sjørøveriet står foran en ny gullalder.
Tvillingene Connor og Grace Storm blir revet bort fra hverandre da et fryktelig uvær senker båten deres. De må begge kjempe for livet i de nådeløse, kalde vannmassene. Connor blir plukket opp av et beryktet sjørøverskip. Snart blir han satt til å slåss med en huggert i hånden. Men har han det som trengs for å bli sjørøver? Grace våkner om bord på et mystisk skip. Hun blir holdt innesperret, men får høre at intet vondt vil skje henne, bare hun adlyder den gåtefulle kapteinen... Vil tvillingene overleve - og finne sammen igjen? Bli med på denne ferden inn i ukjente farvann. Vampiratene har kastet loss... Sølvberget har tre bøker i denne serien.

 

 

FagbøkerPirater - havets røvere
Pirater: havets røvere

I denne boka blir du kjent med noen av historiens mest beryktede sjørøvere og deres herjinger til sjøs.

 Pirater av Denise Ryan
Pirater av Denise Ryan

En lettlestbok for deg i 1.-2. klasse. Visste du at det fantes pirater på alle verdenshav og at hvert sjørøverskip hadde sitt eget flagg? Eller at det også fantes damepirater? I denne boka kan du lese mer om dem.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙