Liker du bøkene om Harry Hole?

Her har vi samlet flere bøker med mørk og brutal stemning, høyt tempo, mye action og sitrende spenning.

Utmarker av Arne Dahl

Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker. Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte: Ingen kropp, ingen forbrytelse. Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken. En historie med uhyggelige forgreininger til Sams eget liv toner frem, og plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule.

Utmarker
 

Elle melle av M.J. Arlidge 


En åpenbart forstyrret person bortfører personer i par og gir dem et forferdelig ultimatum: En av dere overlever, en av dere dør. Helen Grace og hennes kolleger ved Southampton politistasjon står med ryggen mot veggen. I tillegg til å drive klappjakt på gjerningspersonen må de beskytte de overlevende som sliter med store mentale skader etter det de har vært igjennom. Flere blir kidnappet. Men hva er forbindelsen mellom ofrene? Etterforsker Helen Grace gir alt hun har, i en sak som plutselig, og skremmende nok, begynner å nærme seg en sluttet sirkel.
M. J. Arlidge undersøker styrken i forholdet mellom mennesker, valg foretatt i mørk, dyp fortvilelse, og betydningen av å ofre seg for andre. Intensiteten øker ettersom hver av de intrikate personene drar leseren inn i sin historie. Elle melle er første bok i serien om etterforsker Helen Grace.Elle melle
 

Ildlandet av Pascal Engman

En eksklusiv urmaker i Stockholm blir ranet, men ikke noe blir stjålet. En rekke av Sveriges rikeste menn blir kidnappet og familiene presset for penger. I Sverige forsvinner 500 barn sporløst hvert år, og kriminelle bander står klar til å tjene penger. I Chile søker private sykehus etter friske organer. Førstebetjent Vanessa Frank har nylig vært gjennom en opprivende skilsmisse og er ufrivillig permittert. Hun aner en sammenheng mellom disse sakene, og starter en etterforskning på egenhånd. Tidligere er "Patrioten" av samme forfatter oversatt til norsk.Ildlandet
 

Merket for livet av Emelie Schepp

Merket for livet er Emelis Schepps første bok i serien om Jana Berzelius. Jana Berzelius er en vellykket jurist. Men hun husker ingenting fra sin barndom. Og hva betyr den tatoveringen hun har i nakken? Når fikk hun den? Sommeren 1991 våkner den ni år gamle Jana Berzelius opp på et sykehus. Hun husker ikke hvem hun er, eller hvor hun kommer fra. Tjueen år senere er Jana en vellykket jurist og arbeider som statsadvokat. Sammen med politiet skal hun etterforske drapet på avdelingslederen for Migrationsverket, Hans Juhlén. På drapsstedet finner de flere fingeravtrykk som er så små at de må tilhøre et barn. Etterforskningen tar en uventet vending da det dukker opp et nytt lik, denne gangen en ung gutt. Jo mer Jana graver i guttens bakgrunn, desto nærmere kommer hun sannheten om sin egen fortid.Merker for livet
 

Ritualer av Mo Hayder

Afrikansk overtro, rituelle lemlestelser, barneprostitusjon og narkotikamisbruk er ingredienser i denne velskrevne kriminalromanen. Dette er den tredje boken om Jack Caffery, men den første boken i serien som Mo Hayder kaller Walking Man. 

 Ritualer av Mo Hayder
På grunn av et løfte av Harlan Coben

Det som var ment som et velmenende løfte fører nok en gang til trøbbel. Alvorlig trøbbel. Nok en gang får Myron Bolitar prøvd seg i rollen som superhelt, og nok en gang mislykkes han. Nå må han finne jenta før det er for sent … Og før hun forsvinner for godt.På grunn av et løfte av Harlan Coben
To soldater av Roslund & Hellström

Leon sitter i fengsel. Han er en ung, bitter, hard og besluttsom kriminell. Han skriver et brev til Gabriel, hans venn, hans «bror» - den eneste personen Leon stoler på. Det er starten på en blodig og nådeløs jakt på penger, makt og respekt - en reise som fører de «to soldatene» til topps på politiets liste over ettersøkte i Sverige.

 To soldater av Roslund & Hellström
Rovdyret av Jan-Erik Fjell

Oscar Fiva sitter i fengsel for drapet på vennen Henrik Zahl. Fiva har alltid hevdet at han er uskyldig, og noe lik ble aldri funnet. Når Zahl så dukker opp igjen, er etterforskningsskandalen et faktum. Zahl er nemlig drept, men drapet har skjedd nylig. Samtidig kommer en fransk leiemorder til Norge, på oppdrag for en død mann. Dette er den fjerde boken med Anton Brekke i hovedrollen.

 Rovdyret av Jan-Erik Fjell
Utfor kanten av Michael Connelly

Harry Bosch har bekjempet kriminalitet i mange år, men nå nærmer det seg pensjonsalder. Han har tre år igjen i Los Angeles Police Department (LAPD) da han dras inn i en intrikat sak med forgreininger langt inn i politiet. Sønnen til Bystyrerepresentant Irving hopper fra, eller blir dyttet ut av, et vindu på det legendariske hotellet Chateau Marmont. Irving vil at Harry skal lede etterforskningen.

 Utfor kanten av Michael Connelly
Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk

En seks år gammel jente blir funnet hengt i et tre i Maridalen utenfor Oslo. Politietterforsker Holger Munch blir satt på saken. Han får i oppdrag å lokalisere den unge politikvinnen Mia Krüger. Hun har brutt all kontakt med omverdenen. Den lille jenta i treet blir en slags forløsning for dem begge. De returnerer til den spesielle etterforskningsenheten i Oslo de tidligere har vært en del av, fast bestemt på å løse dette mysteriet. Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk
Stalker av Lars Kepler

For ni år siden ble presten Rocky Kyrklund dømt til psykiatrisk behandling for et brutalt mord. Selv han husker ingenting av hendelsen. Etter en alvorlig bilulykke lider han av regelmessige blackouter. Sommeren han skal tilbakeføres til samfunnet mottar politiet en filmsekvens av en kvinne i et vindu. Neste dag blir kvinnen funnet død i sitt hjem. Så dukker en ny film opp hos politiet. 

 Stalker av Lars Kepler
Slakteren av Øystein Wiik

"Slakteren" skildrer et dekadent kunstmiljø og er en internasjonal røverhistorie om dårskap og forfengelighet, grusomhet og hevn. Boken gnistrer av språklig overskudd, spenning og overraskende vrier. Tom Hartmann roter seg lett borti høyspente kriminelle miljøer. Nå reiser han til Sør-Frankrike, til sin venn Eddie Jones. Problemet er at Eddie har liket av en vakker kvinne i bilen..

 Slakteren av Øystein Wiik
En hemmelig affære av Lee Child

Mars 1997. En kvinne blir funnet med halsen skåret over bak en bar i Carter Crossing, Mississippi. Rett nede i veien ligger en stor militærbase. Er morderen en lokal fyr, eller er han en soldat? Jack Reacher, major i militærpolitiet, sender ut i sivil for å etterforske saken. Den lokale sheriffen er tidligere marineoffiser og en svært vakker kvinne, men hennes etterforskning fører ingen steder. Blir hun hindret av Pentagon? Eller ønsker hun ikke å finne morderen?

 En hemmelig affære av Lee Child
Mørke menn av Jen Henrik Jensen

Nils Oxen skjuler seg på en avsides fiskefarm på Jylland. Han slåss med tidligere krigstraumer og lever i konstant alarmberedskap. Han har en hemmelighet som holder han i live, men som også kan ta livet av han. Når en museumsdirektør blir drept, må han ta et valg: gå til grunne - eller gå til angrep.

 Mørke menn av Jen Henrik Jensen
Motiv X av Ahnhem

Fabian Risk våker over datteren Matilda som ligger i koma på sykehuset i Helsingborg, mens et brutalt drap på en ung syrisk flyktning kaster byens kriminalpoliti ut i en komplisert sak med rasistiske fortegn. Men ingenting er fullt så enkelt som det virker i første omgang, og når flere nye drap skjer, havner etterforskergruppen i en stadig mer hektisk jakt på flere gjerningsmenn. Til slutt må Fabian gå i tjeneste igjen, selv om han helst ville viet seg til familien.

 Motiv X av Ahnhem
Alex av Pierre Lemaitre

Den unge kvinnen Alex Prévost kidnappes, utsettes for grov vold og plasseres i en liten trekasse flere meter over bakken i et forlatt lagerlokale. Politietterforsker Camille Verhoeven og kollegene hans har ikke annet enn en vag vitnebeskrivelse å gå etter. Etter hvert som Verhoeven steg avdekker brokker av Alex` historie, går det opp for ham at personen de leter etter er alt annet enn et vanlig offer. Og snart er det å redde den unge kvinnens liv den minste av etterforskerens bekymringer.

 Alex av Pierre Lemaitre
Hun takket gudene av Jussi Adler-Olsen

Forretningsmannen Peter de Boer er født i Indonesia, men oppvokst i Amsterdam i skyggen av en despotisk far. Nicky Landsaaat bor i en av Amsterdams ghettoer, med en voldelig far og en mor som har opprinnelse fra Indonesia. Til tross for vanskelige familieforhold, går hun ut fra studiene med toppkarakterer, og får seg jobb som trainee i Boers firma. Irakisk etterretningstjeneste ber Peter knuse et stort vestlig konsern. Om han ikke tar oppdraget, vil de avsløre hemmeligheter fra fortiden hans. Snart er han og Nicky virvlet inn i et dødelig spill om en hittil ukjent form for terrorisme.

 Hun takket gudene av Jussi Adler-Olsen
Sankta psyko av Johan Theorin

Førskolen Glenna er ikke som andre førskoler. Den ligger på utsiden av muren til Sankta Patricia, med kallenavn Sankta Psyko, et sikkerhetsklarert sykehus der blant andre psykisk syke kriminelle blir behandlet. Glenna er Sankta Patricias egen førskole, der barn av pasienter går, slik at de innimellom kan få treffe foreldrene sine. Jan er en dyktig pedagog, men han har også hemmeligheter. Som hvorfor han ville arbeide akkurat ved Sankta Psyko. Og hva som egentlig hendte ni år tidligere, da lille William forsvant.Sankta psyko av Johan Theorin
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙