Liker du å knekke koder med William Wenton?

Likte du serien om William Wenton? På Sølvberget har vi flere spennende bøker som passer for deg!

Luridiumstyven, Kryptarlportalen og Orbulatoragenten, skrevet av Bobbie Peers, er noen av de mest populære bøkene vi har for 5.-7. klasse på Sølvberget. Vi har andre spennende bøker som ligner, spennende bøker om mysterier, koder og kampen for det gode!

AMULETTEN1Forside-presse
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amuletten-serien: Steinvokteren av Kazu Kibuishi
12 år gamle Emily bor sammen med mamma og lillebroren Navin. Faren er død etter en dramatisk bilulykke. Emily, moren og Navin må flytte inn i huset etter oldefaren for å spare penger. Blant oldefarens merkelige oppfinnelser og tegninger, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken. Det tar ikke lang tid før de oppdager at det gamle huset skjuler mange hemmeligheter. Da et monster drar moren gjennom en dør i kjelleren følger Emily og broren etter for å redde henne. De havner i en annen verden, Alledia, en underjordisk verden befolket av demoner, roboter og snakkende dyr. Amuletten som Emily bærer viser seg å kunne gi henne enorme krefter, hvis hun bare lærer seg å styre den. Amuletten er en serie om mot, om kampen mot ondskapen i både verden, og i oss selv, samt om vennskap og samhold. Fantasy for mellomtrinnet. Tegneserie med mangainspirerte illustrasjoner. (Flere bøker i serien)

 pax
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pax-serien: Nidstangen av Åsa Larsson & Ingela Korsell
Underlige ting begynner å skje i Mariefred. Overnaturlige vesener vekkes til live. Brødrene Viggo og Alrik er utvalgt til å vokte det hemmelige biblioteket under kirkehaugen. De gamle bibliotekvokterne mener at brødrene er for unge til å være krigere, og vil sette dem på prøve. Men snart blir det farlig på ordentlig, og Alrik og Viggo må være både modige og smarte for å overleve. Dessuten foregår det en kamp i skolegården, der eklingen Simon og gjengen hans tror de eier alt og alle. Serien Pax er et actionfylt utban fantasy-epos, med norrøn tilnærming. Med mangainspirerte svart/hvitt illustrasjoner.

 Vinterkrigen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vinterkrigen av Erika Fatland
Det er midt i desember og meteorologene spår at den varme hetebølgen vil fortsette en stund til. Det er ikke bare i Norge temperaturen når nye høyder. Det er varmerekorder flere steder på den nordlige halvkule, mens det er unormalt kaldt i Middelhavet og i Sørøst-Asia. For Norge er varmen kjempekrise. Tromsø skal arrangere OL, og har lovet snøgaranti. Hanna, den snusfornuftige datteren til den lokale lensmannen ruller snart opp et komplott. Noen holder vinteren som gissel og Hanna og den notoriske småtjuven Oscar, er de eneste som kan rydde opp i de onde planene som går helt opp til regjering og multinasjonale skurker. Dette er en humoristisk og harselerende historie. 

 Kepler-april-2016
 

 

 

 

 


Kepler62-serien av Bjørn Sortland og Timo Parvela
Brødrene Ari og Joni prøver å runde det populære dataspillet Kepler62, som kanskje ingen har greid før. Det går rykter om de som runder det blir hentet av en hemmelig organisasjon og tatt med til et mystisk og spennende sted. Her skal de få opplæring til å dra på en ekspedisjon ut til en planet som ligner på jorden. Kanskje. Serien «Kepler62» handler om ungdommer som blir plukket ut og sendt til planetsystemet Kepler62, et farefullt og skummelt opplegg. Bjørn Sortland og Timo Parvela skriver annenhver bok. 

 kodeknekkerne
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kodeknekkerne-serien: De tre utvalgte av H.L. Dennis
Klarer Brodie, Hunter og Tusia å knekke en kode som har drevet voksne kodeknekkere fra vettet i   årevis? Ingen vet, men de er klare for utfordringen. Brodie Hunter og Tusia kalles inn til Station X for å gi seg i kast med manuskriptet. De synes det er kjempespennende og starter ivrig på oppgaven. Men snart skjønner de at noen der ute er villige til å ta liv for å stoppe dem. Hva er det egentlig som skjuler seg i det beryktede manuskriptet?

 tidsmysteriet
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tidsmysteriet av Gareth P. Jones
Eddie Dane er overbevist om at småbyen han bor i er den kjedeligste i hele verden. Det føles som om tiden har stått stille der. Så feil kan man ta. En dag dukker Scarlett White opp på skolebussen, og Eddie skjønner raskt at hun ikke er som alle andre jenter. Hun stiller mange merkelige spørsmål og hun bryter seg inn i huset til læreren deres. Eddie begynner å lure på hvem den gale professor Maguri er og hvorfor det stadig vekk skjer mystiske ting rundt ham. Enda merkeligere blir det da han forstår at han er med på den samme bussturen om igjen og om igjen. Grøss for mellomtrinnet. 

 mumiens mysterium
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mumiens mysterium av Tom Egeland
Robert og moren drar til et nytt arkeologisk felt i Kongenes dal i Egypt. Robert hjelper moren sin med et større utviklingsprosjekt. Et gammelt gravkammer skjuler hittil ukjente slektninger av en farao. Men gravkammeret er forseglet med en forbannelse. Og Robert viser seg å være den eneste som kan oppheve forbannelsen. (Flere bøker i serien)

 image_large
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arvingene av Gareth P. Jones
Tvillingene Lorelli og Ovid er ikke som 13-åringer flest. De er foreldreløse og enearvinger til et kjempestort, mørkt slott med merkelige tjenere. De går ikke på skolen og tilbringer dagene på slottet. Men det som virkelig gjør dem annerledes er deres stadige forsøk på å drepe hverandre. Det å prøve å ta livet av hverandre har rett og slett blitt en vane, noe som tvillingene gjør like selvfølgelig som andre søsken leker med hverandre. Barna bestemmer seg etter hvert for å slutte å drepe hverandre, men drapsforsøkene fortsetter likevel. Dette er en humoristisk, spennende og vridd fortelling om lureri og trusler, med ingredienser som drapsbier, ville bjørner, en vannvittig sykkel, og en grøssende hemmelighet. (Flere bøker i serien)

 VisBildeServlet (1)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Archie Greene og det magiske museet av  D. D. Everest
Archie Greene mottar en mystisk pakke på bursdagen sin. Pakken inneholder en trekasse med en gammel bok, på et språk han ikke forstår. Det følger en instruksjon med boken. Archie må returnere boken til Museum for Magiske Bøker i Oxford. Archie vil snart komme til å møte familien han ikke visste han hadde, og oppdage en forening som jobber med å finne og bevare magiske bøker. Men Archies magiske bok er farlig, og mørke ånder er på jakt etter den. Med hjelp fra søskenbarna sine må Archie gjøre alt for å avdekke bokens skjulte krefter. Archie kommer inn i en verden der bokhyllene er forhekset, bibliotekarene er trollmenn og magien kommer til live. Fantasy for mellomtrinnet. (Flere bøker i serien)

 

 9788251626316
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Percy Jackson og Lyntyven av Rick Riordan
Percy Jackson er 12 år, har dysleksi og AD/HD, og problemer med virkelighetsoppfatningen. Han er i ferd med å bli sparket ut av skolen, igjen. Men det er ikke det største problemet hans. Det er når det dukker opp monstre i livet hans at han får problemer med hva han skal tro. Det viser seg at de mytologiske monstrene og de greske gudene fortsatt tar aktiv del i menneskenes liv, og en av dem er Percys pappa. Percy har ertet på seg noen av gudene. Ett av Zevs våpen har blitt stjålet og nå er Percy hovedmistenkt. Percy har bare ti dager på seg til å finne våpenet og levere det tilbake. Men først må Percy rydde opp i forholdet til faren, som forlot ham som barn. Han må løse Oraklets gåte, som advarer ham om at en venn vil bedra ham. (Flere bøker i serien)

 9788203262104
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ishavspirater av Frida Nilsson

Den fryktede piraten Hvithode bortfører barn og tvinger dem til å hakke frem diamanter i en mørk og farlig gruve. Så fryktet er Hvithode at ingen tør å lete etter barna, og alle vet at ingen kan overleve lenge i hans gruve. Men den dagen han tar Siris lillesøster Miki, får han en motstander han ikke hadde regnet med. Siri gjør det som ingen andre tør, begir seg ut på leting etter Hvithodes øy, selv om hun er livredd. For hun vet hvor redd lillesøster Miki må være i piratens vold, alene i gruvens mørke ganger. Dette er en eventyrhistorie om søsterskap, vennskap, frykt og mot, rikt illustrert i svart og hvitt. Fortelling for mellomtrinnet. (Flere bøker i serien)

 9788202371371 (1)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stuarts mirakuløse mysterium av Lissa Evans
Stuart Horton, 10 år og liten for alderen, flytter til den gudsjammerlig kjedelige byen Beeton, langt unna alle vennene sine. Der møter han April, May og June, de uutholdelige trillingene i nabohuset – og alt blir enda verre! Men i Beeton begynner også det merkeligste eventyret i Stuarts liv.En blikkboks med gamle mynter fører ham ut i jakten på den forsvunne grandonkelen og hans verksted – et verksted fullt av tryllerier og magi! Stuart finner spor han kan følge og oppgaver han må løse, men det som i starten ser ut til å være en morsom liten gåte, blir etter hvert til et farlig oppdrag, og Stuart skjønner snart at han ikke vil være i stand til å avslutte oppdraget alene. Lissa Evans roman er en fantastisk blanding av humor, fantasi og intelligente gåter, og er allerede blitt belønnet med gode kritikker og prisnominasjoner.(Flere bøker i serien)

 image_large (1)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ruby Redfort-serien: Se meg inn i Øynene Lauren Child
Ruby Redfort er bare tretten år gammel, men er allerede en dristig detektiv og spesialist på å løse hemmelige koder. Ruby og den glattslikkede butler Hitch løser forbrytelser på løpende bånd. Denne gangen må hun hjelpe det hemmeligste selskapet av alle, byrået SPECTRUM, med å knekke en kode. Og det varer ikke lenge før skrivebordsjobben går over i langt mer spennende oppgaver. Spenning for mellom-/ungdomstrinnet. 

 9788203262012
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zombiefeber av Kristina Ohlsson
Herbert har ikke opplevd en så varm sommer noen gang, og så kryr det av veps over alt. I byen begynner dessuten mange mennesker å bli syke. De får feber og røde øyne, og Herbert og Sally får mistanke om at noe forferdelig er i ferd med å skje. Sammen søker de tilflukt på det hemmelige gjemmestedet sitt, en nedlagt mølle, der ingen levende, eller døde, kan nå dem. Spenning for mellomtrinnet.(Flere bøker i serien.)

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙