Lån Glassjenta som lydbok

I samarbeid med Stavanger Aftenblad har vi nå gjort den omfattende avisartikkelen "Glassjenta" tilgjengelig som lydbok. 

Glassjenta Aftenbladet omsldag
Natt til 12. august 2014 sender ei 15 år gammel jente en epost til Aftenbladet. Ida er isolert på en institusjon, og forteller en nesten utrolig historie om sitt drøye halvår under barnevernets omsorg. Reporter Thomas Ergo begynner å undersøke påstandene. I mellomtida tar Idas liv en dramatisk vending.

Stavanger Aftenblad brukte hele 64 sider og hele første del av avisa til en historie fra innsiden av barnevernet. Reportasjen «Glassjenta», om en 17-åring fra Karmøy, tilsvarer en bok på rundt 200 sider, og er trolig den lengste noensinne i en norsk avis.

Målet var å gi innsikt i en lukket verden, men også å vekke oppsikt.

E-bøker og lydbøker på Sølvberget


Tilbudet om å låne ebøker via tjenesten eBokBib  blir stadig mer populært. eBokBib lar deg låne ebøker fra bibliotekene i Norge, og tilbudet gir deg alle funksjoner du har behov for når du vil låne og lese ebøker. Etter at vi på Sølvberget startet opp med tilbudet i slutten av mars i 2013 har mange tusen brukt tjenesten. 
- Vi lånte ut 29790 e-bøker i 2015. Det er mest i landet og en vekst på 44 prosent. 15,2 prosent av all utlånt skjønnlitteratur til voksne er e-bøker, forteller prosjektleder for digital utvikling, Bjørn Kjetil Fredriksen.   

Imponerende artikkel

I skrivende stund har vi over 5000 bøker fordelt på nesten 2000 titler, og utvalget utvides stadig. Du kan låne fem bøker om gangen, du kan gi vurderinger av bøkene og du kan reservere eksemplarer som er utlånt. Tilbudet er gratis og du slipper å tenke på gebyrer. I versjon 3.0 håndterer eBokBib også utlån av lydbøker. Tilgangen på lydbøker er begrenset, idet det ikke foreligger noen avtale om salg av lydbøker til bibliotek for videre utlån. Det jobbes på mange fronter for å få til avtaler, men det trekker ut i tid. 


- Derfor er vi på Sølvberget nå ekstra glade for å ha fått muligheten til å gjøre Aftenbladets imponerende artikkel tilgjengelig som lydbok. Vi tror den vil nå enda flere lyttere og lesere på denne måten, sier Fredriksen.  
"Glassjenta" er tilgjengelig for lånere ved alle bibliotek som er tilknyttet eBokBib.

Hvordan låne e-bøker og lydbøker via eBokBibIMG_8701
Hvordan? Hvorfor? Hvor lenge? Hvem kan bruke appen?  
 • Last ned appen eBokBib på nettbrettet ditt. Appen finnes både på iOS og for Android.


 • Logg inn med lånernummer og pinkoden din. 


 • Lån bøker! Står du fast? Trenger du hjelp? Du finner en omfattende liste over ofte stilte spørsmål på ebokbib.no

Nyttig informasjon: 
 • Alle lånere som er tilknyttet Stavanger bibliotek kan benytte seg av det. Lånere som er tilknyttet andre bibliotek kan koble sitt nasjonale kort til Stavanger bibliotek. 


 • Bøkene kan leveres inn når du er ferdige med dem – etter endt lånetid forsvinner de bare fra kontoen.


 • Lånetiden er tre uker, med mulighet for å fornye 1 gang (dersom det ikke er venteliste).


 • Man kan låne fem bøker om gangen.


 • Fungerer på iPad/iPhone/iPod touch og Android 
 • IMG_8703
  Bøkene kan leses på flere enheter. Leseposisjon vil bli synkronisert på tvers av disse dersom man er koblet på Internett.


 • Under "Anbefalinger" finner du ferske lesetips fra våre bibliotekarer.


 • Melding om reserverte bøker som er lagt av til deg vil nå komme direkte på nettbrettet/telefonen.


 • Det er tilgjengelig flere skriftstørrelser.


 • Det er tilgjengelig smaksprøver av bøkene. Smaksprøvene består av de første sidene i boka. Disse kan leses uavhengig av om boka er ledig.Les mer om appen på Ebokbib.no  Ebokbib-3.0-lydboeker-deling-og-anbefalinger_articlemain
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙