Hopp til hovedinnhold

Sølvberget og bibliotekene i Stavanger er åpne

Sølvberget og bibliotekene i Stavanger er åpne

Vi følger myndighetenes råd om smittevern. De nye restriksjonene fører ikke til store endringer for Sølvberget. Vi holder fortsatt åpent til 21 hver dag.

Torsdag 5. november strammet Erna Solberg korona-grepet igjen og det ble lagt frem en rekke nye koronatiltak nasjonalt. Hovedfokus nå er å ha færre nærkontakter for å begrense smitten! Vi følger utviklingen nøye og tar fortløpende vurderinger, basert på nasjonale og lokale retningslinjer. 

De nye restriksjonene fører ikke til store endringer for Sølvberget. Vi holder fortsatt åpent til 21 hver dag. Du kan låne bøker, hente bestillinger og bruke leseplassene. Også bibliotekene på Madla, Rennesøy og Finnøy har vanlige åpningstider. 

Det kan fremdeles være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter med god avstand. På arrangement uten fastmonterte stoler, er grensen satt til maks 50 personer. Det skal være trygt å gå på arrangement hos oss.

Det kan kanskje føles litt motstridene når vi blir bedt om å holde oss hjemme og begrense nærkontaktene. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad begrunner dette på følgende måte: 

"Det viktigste nå er at alle menneskene som bor i Norge begrenser hvem man er i kontakt med hele tiden. Og det er det som betyr noe. Men så er det åpnet opp for at operaen og andre store teatre kan være åpne, men da må de ha minst et sete mellom hver gjest og det må være fastmonterte seter. Man må bruke ulike innganger og har strenge smittevernsrutiner, og man sitter med de samme menneskene rundt seg hele tiden. Det er veldig annerledes enn om man er på fest eller i sosiale sammenkomster, for da mingler man mye mer rundt og er i kontakt med andre. Det er lettere å holde avstand til de man ikke kjenner enn de man kjenner". 

Ta vare på deg selv og dine nærmeste: Vask hender og hold avstand, og hold deg hjemme dersom du er syk. 

Google+