Hopp til hovedinnhold

Hva er Internasjonalt bibliotek?

Hva er Internasjonalt bibliotek?

Internasjonalt bibliotek er en del av Stavanger bibliotek, og har en av landets største boksamlinger på morsmål.

Vi er et bibliotek for alle som for tiden befinner seg i landet og snakker et annet morsmål enn norsk. Vi tilbyr bøker på over 50 språk og er inndelt i avdeling for voksne og avdeling for barn og unge.

Mer enn 50 000 bøker

Internasjonalt bibliotek kan tilby litteratur for personer med minoritetsspråk, turister eller studenter som studerer ulike språk. Til sammen har vi over 50 000 bøker inkludert en oppdatert avdeling med engelsk litteratur. Den internasjonale avdelingen er i stadig utvikling, og vi kjøper hele tiden nye språk og nye bøker, både skjønnlitteratur og fagbøker. Biblioteket abonnerer også på en rekke tidsskrifter. Vi samarbeider med film- og musikkavdelingen på biblioteket om innkjøp av musikk og film fra alle verdensdeler.

Vårt mål er at Internasjonalt bibliotek skal være så representativt, aktuelt og spennende som mulig. Vi er avhengig av lånere og tar derfor imot alle ønsker og tips til nye bøker, magasiner, ukeblader og tidsskrifter med takk.

Helsestasjoner

Alle helsestasjoner i Stavanger får tilsendt bildebøker på mange språk. Vi ønsker å vise at biblioteket har mange barnebøker på ulike språk, i tillegg formidle hvor viktig det er å lese for barna sine.

Barnehager

Alle barnehagene og skolebibliotekene får tilbud om depoter på morsmål. Dette er samlinger av bilde- og barnebøker som de kan beholde i inntil 3 måneder.

Våre samarbeidspartnere

Finner du ikke det du leter etter i våre samlinger? Vi samarbeider med nasjonale og utenlandske folkebibliotek, fagbibliotek og en rekke offentlige og private instanser som har et spesielt fokus på flerkulturelle befolkningsgrupper og miljø.

Vi låner ut våre bøker til andre folkebibliotek i landet, dermed kan også lånere som ikke er registrert ved Stavanger bibliotek, låne våre bøker. Har du spesielle ønsker, henter vi inn bøker fra andre bibliotek. Vi kan blant annet låne materiell fra Det flerspråklige bibliotek, Deichmanske bibliotek, Oslo      

Har du spørsmål om Internasjonalt bibliotek eller ønsker å ta med en klasse på besøk, kan du ta kontakt med Aud Jorunn Aano, e-post: aud.jorunn.aano@stavanger-kulturhus.no , telefon: 51507943 / 901 28 407.

Andre samarbeidspartnere      

Google+