Hopp til hovedinnhold

Gratis wifi og internett på Sølvberget

PC internett Sølvberget

Stavanger bibliotek tilbyr gratis bruk av PC-er og trådløst nettverk.

Stavanger bibliotek har PC-er med internett til bruk for publikum i 1. etasje og i Faktabiblioteket i 3. etasje. Det er helt gratis å bruke PC-ene biblioteket, men skal du ta utskrifter, koster det kr 3 pr ark for sort/hvitt-utskrift og kr 5 for fargeutskrift. Alle utskrifter kommer til printeren i 1. etasje. 

Netloan

Stavanger bibliotek bruker Netloan, et system for bruk av Internett-PC-er på biblioteket. Man logger seg på PC med lånekort og PIN-kode.

Det er mulig å bruke PC-ene i inntil tre timer per dag. Du velger selv hvordan du vil fordele denne tida, men du kan bruke PC-ene i 1. etasje maks én time per dag. Vi har også gjeste-PCer i 1. etasje som kan brukes i 20 minutter.

Trådløst nettverk

På Stavanger bibliotek har du trådløs tilgang til internett. 

Alle besøkende til biblioteket er velkomne til å bruke det trådløse nettverket. Det heter SK Public, og er ikke passordbeskyttet. Personalet har ikke mulighet til å veilede i bruk av PC eller internett utenom til fastsatte tider .

Regler for bruk av bibliotekets trådløse nettverk:

  • Norsk lov gjelder også på biblioteket. Misbruk av bibliotekets trådløse tilbud kan medføre politianmeldelse og straffeansvar.
  • Bibliotekets trådløse nettverk tilbyr ingen filtrering av innhold, spam eller virus. Brukere av det trådløse nettet må derfor selv sørge for å ha tilstrekkelig beskyttelse av egen maskin i form av brannmur, antivirus-program o.l.
  • Bibliotekets trådløse nettverk brukes av mange samtidige brukere. Vær derfor varsom med deling av privat / sensitiv informasjon over bibliotekets trådløse nett. Benytt ikke personlige nett-tjenester som nettbank og passordbelagte tjenester ukryptert over den trådløse sonen.
  • Biblioteket er ikke ansvarlig for tap eller misbruk av data som overføres over den trådløse sonen.
Google+