Hopp til hovedinnhold

Lars Lillo-Stenberg

Lars Lillo-Stenberg. Foto: Andrea Rocha

Lars Lillo-Stenberg er en norsk musiker og låtskriver. Han er mest kjent som frontfigur i deLillos. I 2018 har han også vært aktuell med boka Nini, om barndomsvenninnen Nini Stoltenberg.

Siden 1984 har Lars Lillo-Stenberg spilt seg inn i norsk musikkhistorie med deLillos. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne, blir deLillos referert til som en av de fire store. De naive, ironiske og humoristiske sangtekstene representerte noe nytt, og som låtskriver har han hatt stor innflytelse innen norsk pop og rock. Flere av sangtekstene ble i 2001 utgitt i bokform i Så lenge det er tvil er det håp.

Lillo-Stenberg har også utgitt soloalbumene Å, var jeg en sangfugl (1996), The Freak (1999), Oslo (2000) og Synger Prøysen (2006). Han har også arbeidet med film- og teatermusikk. I 1997 ble han tildelt Oslo bys kunstnerpris. 

I 2018 ga han ut boka Nini, om barndomsvenninnen Nini Stoltenberg (søsteren til Jens Stoltenberg). I 2001 stod hun frem som rusmisbruker, og med sin åpenhet var hun med på å endre holdninger knyttet til rus og rusmisbruk.

Google+