Hopp til hovedinnhold

John S. Jamtli

John S. Jamtli. Foto: Thanee Rene Andino.

John S. Jamtli er en norsk illustratør, tegneserieskaper og konseptdesigner som i april i år ga ut Sabotør, en tegneseriebok med handling fra andre verdenskrig.  

Sabotør har undertittelen "En røverhistorie fra krigsårene". Fokuset ligger på Osvald-gruppen og deres aksjoner, men er også innom Falstad fangeleir, slaget om Narvik og Victoria terrasse. Osvald-gruppen, ledet av motstandsmannen Asbjørn Sunde. I årene 1941 til 1944 var Osvald-gruppen de mest effektive sabotørene i den norske motstandsbevegelsen, og anslås å ha stått bak nærmere 200 aksjoner. Selv om boken ikke alltid er historisk korrekt makter den allikevel å stille spørsmål ved følgene av krigføring gjennom hovedpersonen.

Egon Låstad på tegneseriekritikk og -nyhetssiden Empirix skriver i sin omtale at "Sabotør er genuint morsom, godt tegnet og flott fortalt. Som sjangerfortelling er den stilrent gjennomført, samtidig som Jamtli makter å tilføre sjangeren nye grep."
Tegneserien er tegnet i fransk/belgisk tegnestil. 

Jamtli debuterte som tegneserieillustratør med science-fiction-tegneserien Anunnaki (2009), skrevet av Håvard S. Johansen. I 2016 bidro han i tegneserien DASS, som skildrer Petter Dass i den rollen som svartebokprest som mange sagn legger opp til.

Google+