Hopp til hovedinnhold

Ivo de Figueiredo

Ivo de Figueiredo Foto: Andrea Rocha

Ivo de Figueiredo er en norsk forfatter og cand.philol. med hovedfag i historie. 

Ivo de Figueiredo fikk sitt gjennombrudd i 2002 med biografien "Fri mann. Johan Bernhard Hjort - en dannelseshistorie", som han ble tildelt Brageprisen for. Etter dette gikk de Figueiredo i gang med sin stort anlagte Ibsen-biografi som består av to bind: "Henrik Ibsen. Mennesket" (2006) og "Henrik Ibsen. Masken" (2007).

De Figueiredo er dessuten forfatter av "Slipp meg" (2006) - en prisbelønnet bok om Henrik Ibsen i tekst og bilder, skrevet for ungdom - og "Støv. En bok om Henrik Wergeland", som han har fått Kirke- og kulturdepartementets fagbokpris 2008 for. I 2010 ga han ut den kritikerroste "Mysteriet Ingeborg Køber", og I 2014 "Ord/kjøtt: Norsk scenedramatikk 1890-2000".

To år senere, i 2016, kom den kritikerroste boka "En fremmed ved mitt bord". "Med En fremmed ved mitt bord utvider Ivo de Figueiredo forståelsen av hva sakprosa kan være på norsk. Beretningen er sterkt personlig, berørende. Boka legger grunnlag for å tenke annerledes, også om ord som identitet, nasjon og folk. (...) Et av samtidas mest betydelige norske forfatterskap  ..."  skrev Tom Egil Hverven i Klassekampen.

Lån bøker av Ivo de Figueiredo på Sølvberget.

Google+