Hopp til hovedinnhold

Ida Neverdahl

Ida Neverdahl

Ida Neverdahl er en norsk serieskaper og tegner, og kommer til Kapittel18.

Hun har vært gjestetegner i bladet Nemi, og utgitt boka Moskva sammen med Øystein Runde, samt illustrert barnebøker. I 2017 kom Hvordan kan Los Angeles knuse hjertet mitt?, som hun skrev sammen med Øystein Runde.

Neverdahl, f.1993 gjorde seg tidlig bemerket med sin nydelige internett-tegneserie Like an artist, som ble sett på som banebrytende av en av verdens ledende tegneserieteoretikere, Scott McCloud.  Like An Artist ble et viralt fenomen og det sies at den er den mest leste og oversatte norske tegneserien noensinne.

Neverdahl har illustrert bøker som Røverhistorier, Filiokus og Blåmann Klåmann. Stripene hennes har vært på trykk i Dagbladet, VG og Pondus. Hun har også hatt separatkunstutstillinger med sine malerier og tegninger.

I 2013/14 kom hennes første store tegneserieutgivelse, Moskva, ut. Boka er et samarbeidsprosjekt med serieskaper Øystein Runde og er en fabulerende, politisk kritisk, morsom og fantasifull reiseskildring fra da Ida og Øystein representerte norske serieskapere på den store Kommissia-festivalen i Moskva. Moskva har fått flotte anmeldelser i aviser og på nettsteder og er blitt oversatt til polsk og engelsk.

 
Google+