Hopp til hovedinnhold

Carsten Jensen

Carsten Jensen

Den danske kritikeren, forfatteren og samfunnsdebattanten Carsten Jensen startet sin karriere i den danske avisen Politiken. 

Siden romandebuten i 1975, har Jensen gitt ut reiseskildringer, historiske romaner og essayistiske dannelsesreisersom i tillegg til samfunnskritiske bidrag og analyser. 
I sin omtalen av Jensens nyeste bok Kjellermennesker (2018), som handler om populisme og vanskeligheten med å være menneske i en kaotisk samtid, oppsummerer NRKs Leif Ekle boken som: "kortfattet, spissformulert og demagogisk om populisme og en ugjenkjennelig verden."

Debattbøker og romaner til tross, det var Jensen sine reiseskildringer som ble hans store publikumsgjennombrudd. Jeg har sett verden begynne (1996) og Jeg har hørt et stjerneskudd (1997) tar for seg henholdsvis reiser til Russland, Kina, Kambodsja og Vietnam og Sør-Amerika. 

Jensen har mottatt en rekke nominasjoner og priser for sine utgivelser, av de nyeste er Bjørnsonprisen i 2019. Leder i Bjørnsonakademiet, Kristenn Einarsson kommenterer: 
«Det er krevende både å videreutvikle et omfattende og spennende forfatterskap og samtidig stå i samfunnsdebatten om viktige spørsmål. Årets vinner av Bjønsonprisen makter dette». 

 

Her kommer det snart mer info om hvilke arrangement Carsten Jensen deltar i under årets Kapittel.

Lån bøker av Carsten Jensen på Sølvberget.

Google+