Hopp til hovedinnhold

Litteraturvåren på Sølvberget

Guzel Jakhina, Geir Pollen og Bergsveinn Birgisson er blant de som kommer til Sølvberget denne våren.

Geir Pollen, Bergsveinn Birgisson og Guzel Jakhina er noen av forfatterne som besøker Sølvberget i vår.

Vi inviterer til gode opplevelser og spennende forfattermøter på Sølvberget og Kiellandsenteret. Det blir bokprater, litteraturkvelder, klassikerlørdager, Kiellandsalonger, lesesirkler, filosofikafeer og foredrag.

Stavanger sakprosafestival  lørdag 21. mai

I samarbeid med NFFO, Kåkå kverulantkatedralen og Bokhuset inviterer vi nok en gang til en hel dag der vi feirer den gode sakprosaen. Audun Myskja kommer for å snakke om de tibetanske ritene, pust og ungdomskilden. Catrin Sagen forteller om boka Fra ligging til legging - en overlevelsesguide til paret, som hun har skrevet sammen med ektemannen, Steinar Sagen. Dessuten kommer kommer professor og forfatter Jan Grue for å samtale med forfatter og politiker, Mímir Kristjánsson, om sin nye bok Hvis jeg faller. 

Sjekk ut hele programmet og bestill billetter til Stavanger sakprosafestival her.

Feirer Riksamlingsjubileet

Omkring år 872 beseiret Harald Hårfagre sine motstandere og ble Norges første rikskonge. I 2022 er det 1150 år siden. Det skal feires! På Sølvberget markerer vi dette med Klassikerlørdag om sagadiktningen som virkelighetslitteratur. Den prisbelønte islandske forfatteren Bergsveinn Birgisson kommer for å fortelle om hvordan han som forsker og forfatter klarer å levendegjøre vår felles vikinghistorie. Og sist men ikke minst; velkommen til Spørretime om vikingtid og rikssamling der publikum stiller spørsmålene og ekspertene svarer. 

Aktuelle forfattere

Den russiske forfatteren Guzel Jakhina kommer forhåpentligvis til Sølvberget 28. mai. Hun har tatt verden med storm med debutromanen Zulejkha åpner øynene (2015). Jakhina har kommet med krass kritikk av Putins krig, og befinner seg per i dag i Moskva uten å vite om hun kan forlate landet. Når hun nå kommer til Sølvberget kan vi vise vår støtte til modige russiske forfattere som tør å vise sin avsky mot invasjonen av Ukraina. 

Linn Ullmann står bak en av høstens mest sentrale utgivelser Jente, 1983. I denne romanen møter vi forfatteren som voksen kvinne, men også som ung jente. Handlingen utspiller seg i Oslo, New York og Paris, og boken er forfatterens forsøk på å skrive fram fortiden gjennom å utforske erindringer fra ungdomstiden. Romanen er en brutal fortelling om et møte med en eldre mann, om hukommelsens upålitelighet, og om minner som hjemsøker oss. Vi har invitert Ullmann til Kiellandsalong torsdag 7. april for å samtale med litteraturviter Brita Strand Rangnes om sin nyeste roman. NB! Arrangementet som opprinnelig skulle være i januar er nå utsatt til april. 

Simon Stranger har fått en fantastisk mottakelse for sin siste bok 304 dager. Den handler om Afghanistan-veteranen Nicholas som er klar til å ta sitt eget liv, men som lover sin mor å holde seg i live til jula, 304 dager unna. Stranger kommer til Sølvberget torsdag 24. mars.

Abid Raja til Rennesøy og Finnøy bibliotek 

Min skyld av Abid Raja, handler om hans smertefulle og turbulente klassereise fra kollektivistiske, muslimske familieverdier med ære og forpliktelser til en integrert plass i det norske, individualistiske samfunnet. Møt Abid Radja i samtale med leder for Kiellandsenteret, Stine Honoré 4. april.

Vårens litteraturprogram og billettsalg: 

Google+