Hopp til hovedinnhold

Litteraturvåren på Sølvberget

Linn Ullmann, Abid Raja, Simon Stranger er blant de som kommer til Sølvberget våren 2022

Linn Ullmann, Abid Raja, Simon Stranger er noen av forfatterne som kommer til Sølvberget våren 2022.

Vi inviterer til gode opplevelser og spennende forfattermøter på Sølvberget og Kiellandsenteret våren 2022. Det blir bokprater, litteraturkvelder, klassikerlørdager, Kiellandsalonger, lesesirkler, filosofikafeer og foredrag. 

Begrenset antall billetter 

Vårens arrangement gjennomføres som planlagt i henhold til gjeldende smittevernregler. Fra og med 14. januar kan vi ha 200 personer per arrangement i saler med fastmonterte seter og med tilviste plasser. Dette gjelder for bokprater og andre arrangementer i kinosal 1 eller 5. For arrangementer i Møteplassen, Kjelleren og Salongen kan vi ikke ha full kapasitet siden vi fortsatt må ha 1 meters avstand. Noen av bokpratene og arrangementene som har vært utsolgt en stund, har nå flere tilgjengelige billetter. Vi tar forbehold om endringer. Les mer om smittevern på Sølvberget.

Aktuelle forfattere

Linn Ullmann står bak en av høstens mest sentrale utgivelser Jente, 1983. I denne romanen møter vi forfatteren som voksen kvinne, men også som ung jente. Handlingen utspiller seg i Oslo, New York og Paris, og boken er forfatterens forsøk på å skrive fram fortiden gjennom å utforske erindringer fra ungdomstiden. Romanen er en brutal fortelling om et møte med en eldre mann, om hukommelsens upålitelighet, og om minner som hjemsøker oss. Vi har invitert Ullmann til Kiellandsalong torsdag 7. april for å samtale med litteraturviter Brita Strand Rangnes om sin nyeste roman. NB! Arrangementet som opprinnelig skulle være i januar er nå utsatt til april. 

Simon Stranger har fått en fantastisk mottakelse for sin siste bok 304 dager. Den handler om Afghanistan-veteranen Nicholas som er klar til å ta sitt eget liv, men som lover sin mor å holde seg i live til jula, 304 dager unna. Stranger kommer til Sølvberget torsdag 24. mars.

Bokaktuelle politikere 

Mímir Kristjánsson og Abid Raja er begge politikere som er bokaktuelle. Biografen Jon Michelet: En folkets helt er ført i pennen av Kristjánsson, hvor vi følger Michelet gjennom livet på sjøen, hans arbeid som journalist, som AKP (m-l)-medlem, samfunnsdebattant og forfatter. Bokprat torsdag 6. januar kan nå høres som podcast.

Min skyld av Abid Raja, handler om hans smertefulle og turbulente klassereise fra kollektivistiske, muslimske familieverdier med ære og forpliktelser til en integrert plass i det norske, individualistiske samfunnet. Skuespiller og modell Tinashe Williamson debuterte med Håndbok for unge antirasister. Hun vil med denne boken gjøre det lettere for folk å snakke om rasisme, og boken er både ment for dem som har kjent rasisme på kroppen, men kanskje aller viktigst for dem som ikkje har opplevd det. Møt Abid Radja og Tinashe Williamson i samtale med leder for Kiellandsenteret, Stine Honoré torsdag 3. mars.

Vårens litteraturprogram og billettsalg: 

 

Google+