Hopp til hovedinnhold

Litteraturprogram våren 2021

Litteraturprogram våren 2021

Velkommen til Veronica Simoné Fjeld om sin kvinnekamp på selveste kvinnedagen.

Veronica Simoné Fjeld, også kjent som yummymummy, er et kjent ansikt fra TvVest og har gjort seg svært bemerket gjennom sin kroppsaktivisme og sitt engasjement for kvinner på sosiale medier. Hun er også forfatter av boka Du er fantastisk. Møt Veronica i en ufiltrert og ærlig samtale om kvinner, kropp, influenseres makt og skam og overgrep. Samtalen ledes av Stine Honoré, leder for Kiellandsenteret.  Billettsalg.

Klassikerlørdag

Lørdag 20. mars: Tor Ulvens univers. Ulven regnes som en av våre viktigste og mest originale lyrikere. Han var en svært produktiv forfatter, han rakk å publisere en rekke diktsamlinger og essays fra debuten i 1977 og fram til han tok sitt eget liv bare 41 år gammel. Anemari Neple har fordypet seg i Ulvens diktning, hennes doktorgrad fra 2016 er utgangspunktet for boken En annen verden. Ro og refleksjon i Tor Ulvens forfatterskap, som gir et innblikk i et av de mest sentrale forfatterskapene i nyere norsk litteratur.

Litteraturkveld 25. februar

Vi gleder oss stort til å ta imot Lars Mytting til bokprat og litteraturkveld torsdag 25. februar. Mytting er tilbake med ny storslått roman, Hekneveven, som er oppfølgeren til Søsterklokkene,  i en planlagt romantrilogi. Med Hekneveven befester Mytting sin posisjon som mesteren av den store fortellingen i norsk litteratur.  Billettsalg til litteraturkveld med Lars Mytting.

Bokprat hver torsdag

Bokpratene på Sølvberget holdes torsdager klokken 12.00 i Odeon Kino, sal 1. Oppdatert program for vårens bokprater finner du her.

Kiellandsalong

På Kiellandsalong 25. mars tar Alf Ketil Walgermo oss med på en reise gjennom bibelhistorien fra et kvinneperspektiv. Praktverket «Bibelens kvinner, historiane som forma verda» viser hvordan kjente og ukjente kvinneskikkelser formidles i bibelteksten, samt i billedkunsten, litteraturen, film og musikk.  Torsdag 22. april får vi besøk av Ruth Lillegraven og Torild Wardenær, som begge er aktuelle med nye utgivelser. De skriver om hverdagsliv og hjemmeskole, om å oppsøke naturen, om kunst og mytologi, og om kråkene ved Mosvatnet. Gjennom poesien berører de noen av de sentrale temaene som preger vår tid.

Feministisk lesesirkel på Kiellandsenteret

Dette er et tilbud til de som ønsker å lese og diskutere bøker i felleskap med andre, og som er nysgjerrig på feministisk litteratur. Lesesirkelen samles en tirsdag i måneden i Salongen i fjerde etasje. Aktuelle datoer og klokkeslett for samlingene, samt månedens bok publiseres på Sølvbergets Facebookside og i oversikten nedenfor.

Den internasjonale kvinnedagen

Allsidige Veronica Simoné Fjeld er komiker, journalist og engasjert reporter i TV Vest. Hun er også kjent som «yummymummy», og har gjort seg bemerket gjennom sin kroppsaktivisme og sitt engasjement for kvinner på sosiale medier. Hun har skrevet boken «Du er fantastisk», som hun omtaler som en «virkelighetssjekk» og et oppgjør med skjønnhetsbransjen. Møt henne på selveste kvinnedagen i ufiltrert og ærlig samtale om kropp, influenseres makt, skam og overgrep. Billetter og arrangementsinfo

Stavanger sakprosafestival

8. mai arrangeres Stavanger sakprosafestival. Hit kommer blant annet Tone Ingebrigtsen som er aktuell med boken «Alltid mamma!». Tidligere landslagstrener og fotballprofessor Egil Drillo Olsen og Alfred Fidjestøl samtaler om boken «Mine kamper». Festivalen arrangeres i samarbeid Kåkå og NFFO. Følg med i våre kanaler for lansering av fullstendig program. 

Billettsalg- og bestilling: 

 

 

Sølvberget  følger  Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer

På grunn av covid-19-pandemien må Sølvberget, som ansvarlig arrangør, vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangementer. Du må forhåndsbestille gratisbilletter i eventene nedenfor. For å sikre rask smittesporing, må alle billetter være registrert med navn på den enkelte deltaker. Dette innebærer at det kun er mulig å bestille én billett om gangen. 

Publikum fra andre kommuner

Regjeringen råder publikum til ikke å krysse kommunegrensene for å delta på kulturarrangement. Ved spørsmål rundt billetter kontakt oss på program@solvberget.no

Mer informasjon finner du på Helsedirektoratets nettsider.

Google+