Hopp til hovedinnhold

Gratis og stressfri julekalender

På biblioteket kan du prøve VR, låne bøker, delta på juleverksted og mye annet kjekt i førjulstida.

Vi gir deg tips til hvordan du kan lage en julekalender som er helt gratis, stressfri og full av gode opplevelser.

Er du en av dem som blir stressa og lei bare av å høre ordet jule- eller pakkekalender? Ikke fortvil, vi gir deg flere gode forslag til hva du kan fylle årets kalender med. Førjulstida trenger ikke å være synonymt med stress og mas, og heller ikke en tid som bare dreier seg om penger. På Sølvberget har vi aktiviteter som er helt gratis, som gir deg muligheten til å stresse ned og gjøre noe hyggelig sammen med familie og gode venner. 

Bøker til julekalender 

Trenger du tips til hva du kan legge i kalenderen til de små, uten at det blir masse arbeid og koster skjorta? Du kan lage en julekalender med bøker som du låner gratis på biblioteket. Det å lese sammen er koselig for både store og små. Trenger du hjelp til å velge bøker som passer til ulike aldersgrupper? Vi kan sette sammen forundringsposer med bøker tilpasset aldersgruppen 0-3 år, 3-6 år og 6-9 år.

Det er begrenset antall poser så ikke vent med å bestille.

Ønsker du å velge bøker selv? Vi har lesetips til ulike aldersgrupper. Hvis du ikke allerede har bibliotekkort kan du enkelt opprette et digitalt via "Min side" på sølvberget.no.

Besøk biblioteket

Å gå på biblioteket sammen er en hyggelig og fin aktivitet. I 2. etasje har vi bøker som passer for alle og lesehus og områder som passer perfekt for de små barna. Hvis dere har lyst til å tegne når dere er på biblioteket, har vi tegneblyanter, ark og et fint tegnebord. Sjekk våre åpningstider. 

Jul med Sølve

Lesestund med Eli-Gull og Sølve

Snøugla Sølve bor inne i Sølvberget, og nå gleder både han og Eli-Gull seg til jul. Kanskje dere kan hjelpe Sølve med å forstå hvorfor vi tar et grantre inn i stua?

Velkommen til Lesestund i Valbergtårnet lørdag 11. desember kl.12.00 og kl.14.00. Gratis plassbilletter til lesestund kan bestilles fra 1.desember i arrangementskalender nedenfor.

Søndag 12. desember er det Søndagsbarn: Julestund med Eli-Gull og Sølve kl. 14.00.

Verkstedet i 3. etasje

I verkstedet vårt i 3. etasje har vi juleverksted i hele desember. Her kan dere lage personlige pepperkakeformer, buttons, julepynt og julegaver. Hvis du vil lage trykk til t-skjorter, handlenett eller liknende, så tar dere med dette selv. Gjelder også hvis dere vi sy noe på våre symaksiner. Torsdag 9. og lørdag 11. desember kan du lage dine egne pepperkakeformer! Vi stiller med metallstenger som kan formes til pepperkakeformer med eget design.

Tirsdag 14. desember inviterer vi til Strikkeverksted i samarbeid med Stavanger Strikk og drikk hvor du kan lære å strikke julepynt. 

Synes du det er spennende med ny teknologi og er nysgjerrig på VR? I bibliotekets 2. etasje har vi VR-briller som kan lånes og prøves på stedet.

Sy eller lag en julegave 

Hvis du har symaskin hjemme kan du lage julegaver eller julepynt selv, og hvis du ikke har symaskin er det mulig å låne symaskiner i verkstedet vårt. Sjekk åpningtider og utstyrsliste for verkstedet. Personer som er over 18 år kan få egen tilgang. De får en opplæring når verkstedet er bemannet for så å skrive under en kontrakt som gir de tilgang til verkstedet i hele bibliotekets åpningstid.

Ønsker du tips til gaver og pynt du kan lage selv? Vi har samlet flere enkle oppskrifter og veiledning på syprosjekter som ikke trenger så mye forkunnskaper. 

Hvis du ønker å ha juleverksted sammen med barna så finner du mange gode tips til juledekorasjoner og andre enkle ting du kan lage på Pinterest. Der kan du f.eks søke på følgende: - Julepynt hjemmelaget barn, - Christmas decorations diy for kids eller - Christmas decorations diy for kids toilet paper rolls.

Lån en film eller gå på kino

På bibliotekenes strømmetjeneste Filmoteket kan du enkelt opprette en bruker med bibliotekkortet ditt og få tilgang på nye og gamle filmer som du låner gratis, og i biblioteket kan du fortsatt låne filmer på DVD og Blu-Ray.

Løvetannbarna film

Hvis du kan bruke litt penger på en førjulsopplevelse så anbefaler vi et kinobesøk. Odeon kino viser flere filmer for hele familien i november og desember. Den nye norske filmen "Tre Nøtter til Askepott" med Astrid Smeplass i hovedrollen vises daglig. Sølvberget cinematek har ukentlige visninger av kvalitetsfilm for voksne og en gang i måneden for barn.

Den klassiske julefilmen "It's a Wonderful Life" fra 1946, vises tradisjonen tro på Cinemateket rett før juleferien. I år kan du se filmen torsdag 16. og tirsdag 21. desember på kino. 

Lørdag 4. desember kl. 12.00 viser Barnas cinematek filmen "Løvetannbarn" (2016), som passer best for barn fra 6 år og oppover. Kjøp billetter her. 

Førjulsprogram og aktiviteter:

 

Google+