Hopp til hovedinnhold

Filmoteket - ny strømmetjeneste for film

Filmoteket gjør det enkelt låne film med bibliotekkortet ditt

Med bibliotekkortet ditt får du tilgang til Filmoteket, bibliotekenes nye strømmetjeneste for film.

Ønsker du å låne en god film når biblioteket er stengt? Nå kan du enkelt låne film med bibliotekkortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Så lenge du har et nasjonalt bibliotekkort som er knyttet til Sølvberget kan du låne film på Filmoteket. Merk at du må ha Sølvberget som ditt hovedbibliotek.

"Vi er veldig fornøyde med å kunne lansere Filmoteket i disse tider før påske. Det er viktig for oss å formidle film. En slik tjeneste gjør at vi kan henge med i utviklingen og fortsatt treffe det filminteresserte publikummet vårt." sier Anne Torill Stensberg, bibliotek- og kulturhussjef ved Sølvberget. 

Filmtjenesten leveres og driftes av Norgesfilm AS og ble lanserert mandag 6. april 2020.

Sølvberget filmformidler Magnus Cappelen har stor tro på tjenesten:
"Sølvberget var det første biblioteket i Norge som knyttet seg til denne nye strømmetjenesten. Vi har ofte vært i forkant i med digitale løsninger. Vi har opp gjennom årene bygget opp en fabelaktig fysisk filmsamling. Den er vi stolte av, men med den sterke digitale utviklingen i de siste 10 årene er Filmoteket et etterlengtet steg videre i bibliotekenes filmformidling."
 

Slik gjør du:

  • Opprett en bruker på Filmoteket. Registrer din e-postadresse, ditt nasjonale lånenummer og tilhørende pinkode. Ditt nasjonale lånekort må være registrert med Sølvberget som ditt hovedbibliotek.
  • Har du ikke nasjonalt bibliotekskort kan du opprette et her. 

Utlånstid og antall lån

  • Utlånstid. Filmene er tilgjengelige i 48 timer etter du har lånt dem. 
  • Hvor mange filmer kan du låne? Du kan foreløpig låne 4 filmer pr. måned.
  • Sjekk også Filmoteket for flere spørsmål og svar om strømmetjenesten.

Her er noen av filmene du kan se:

 

Filmoteket

Vil du å se norsk kortfilm?

Gjennom strømmetjenesten Filmbib, kan du se flere gode norske kortfilmer. Du trenger bare å logge deg inn med ditt nasjonale bibliotekkort.

Google+