Hopp til hovedinnhold

Alle kurs i Verkstedet i mars er avlyst!

Redesign, strikking, pimping av russedress og festivalantrekk, og utforsking av fyllepennteknikker. Alt dette står på programmet i Verkstedet våren 2020.

Hva skjer?

Barnas cinematek 28. mars : Ailos reise- et nordnorsk eventyr UTSATT

En gang i måneden presenterer Sølvberget cinematek et knippe utvalgte barnefilmer av høy kvalitet på kino i programserien Barnas cinematek. Sjekk vårens program.

Filmtips

Barn og voksne i Stavanger låner mer

I 2019 økte utlånet på Sølvberget med 8,36%, som tilsvarer 35 583 flere lån. Utlånet til barn har steget jevnt siden 2012. Spesielt gledelig i år er det at utlånet til voksne øker. Utlånsveksten er fordelt mellom faglitteratur, skjønnlitteratur og e-bøker.

Aktuelt

Vårens program 2020

Vårprogrammet byr blant annet på kjente navn som Dag Solstad, Suzanne Brøgger og Roy Jacobsen. Også i år blir det fokus på bærekraft og klima. Og som vanlig har vi et solid tilbud til barna, med blant annet Søndagsbarn, Barnas verdensdag og et rikholdig program i vinterferien.

Hva skjer?

Snakk om bøker i en lesesirkel

Hvis du liker å lese, men mangler noen å diskutere bøkene med, kan en lesesirkel være løsningen. Torsdag 16. januar får du hjelp til å komme i gang.

Læring

AVLYST MEN STREAMES Allsang: Marte Opstad Aarseth

Mandag 16. mars blir det allsang med Marte Opstad Aarseth som har lang erfaring som både musiker og skuespiller. Pga. koronaviruset og kommunens råd om å stenge alle arrangement med flere enn 50 deltakere som er rettet mot grupper som er risikoutsatte. Arrangementet vil bli streamet. 

Hva skjer?

Bytt bøker i en lesekiosk

Rakk du ikke innom biblioteket før vi stengte? Ikke fortvil! I Stavanger sentrum er det tre ulike lesekiosker hvor du kan bytte til deg bøker.

Aktuelt

Poesi for unge

Er du ung, og interessert i poesi? En gang i måneden samles vi på Sølvberget, for å lese dikt, og for å snakke om poesi med Sølvbergets litteraturformidler, Hild Bakka. Vi møtes igjen tirsdag 10. mars – ta gjerne med et favorittdikt, eller noe du har skrevet selv.

Læring

Sammen om en kjekkere vinterferie

1470 personer deltok i år på vinterferie-programmet til Sølvberget, Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum og Stavanger maritime museum. 

Aktuelt

Felles biblioteksystem i Nye Stavanger

Fra og med 4. mars 2020 har Finnøy, Rennesøy, Madla og Stavanger bibliotek felles biblioteksystem. 

Aktuelt

8. mars

I anledning verdens kvinnedag 8. mars har vi samlet et utvalg bøker med feministisk tematikk.Kvinnekamp, feminisme, likestilling.

Lesetips

Lesesirkelen diskuterer Naomi Aldermans roman Kraften

Naomi Aldermans roman Kraften er en dystopi om en verden hvor kvinner er brutale herskere over mennene. Hvor vellykket er den? Hør lesesirkelens meninger.

Lesetips

Ha en kreativ påske med symaskin, saks og papir

Trenger du inspirasjon til aktiviteter du kan gjøre hjemme i påsken? Vi gir deg veiledning i hvordan du enkelt kan lage hårstrikker, påskepynt, gymbag, forkle og bokomslag. 

Læring
Google+