Hopp til hovedinnhold

Velkommen til Kafé Salongen i 4. etasje

Nyt en kaffe og ei "Hillevågskjeva" i Sølvbergets kafé i 4. etasje. Når sola skinner kan du også sitte på byens luneste takterrasse med utsikt over bykjernen. Kaféen driftes av Fontenehuset i Stavanger. 

Praktisk informasjon

Sølvberget cinematek: høstprogram

Torsdag denne uken viser cinemateket den ferske islandske alternative julefilmen "Echo" og på lørdag barnefilmen "Den store stygge reven". 

Filmtips

Digital førstehjelp

Bli kjent med Sølvbergets digitale tjenester. Med noen tastetrykk kan du blant annet reservere bøker, bestille billetter, lese aviser og høre Sølvbergets podcaster.

Læring

Språkkafé og norsktrening

Vil du bli bedre til å snakke norsk? Lære andre ditt eget språk? Eller lære å snakke engelsk? Kom på Språkkafé.

Læring

Student? Velkommen til oss

Vi ønsker alle studenter velkommen til biblioteket. Vi har åpent til kl. 21.00 hver dag!

For studenter

Leksehjelp

I 3. etasje får du hjelp til leksene enten du er elev i ungdomsskolen, videregående skole, privatist eller elev ved voksenopplæring. 

Praktisk informasjon

Kurs: Ugly Christmas sweater

Liker du å lage ting? Vi tilbyr flere kurs i høst som trigger kreativiteten. Torsdag 5. desember kan du komme å lage din egen julegenser

Læring

Ytringsrommet på Kiellandsenteret

I fjerde etasje på Sølvberget finner du Ytringsrommet, Kiellandsenterets digitale talerstol. Har du noe på hjertet? Del det med oss og resten av Stavangers befolkning!

Kiellandsenteret

Umulige moderskap

Alexander Kielland og Torborg Nedreaas er begge kjente som tendensdiktere, og begge har skrevet om umulige moderskap. Litteraturen deres har imidlertid mange nyanser og sider det er verdt å se nærmere på – uten å avskrive samfunnskritikken.

Kiellandsenteret

Historiebøker fra en tenkt fremtid

En rask gjennomgang av en av de mest kjente seriene innen science fiction-sjangeren, The Foundation Series av Isaac Asimov.

Lesetips

Forfatterne og samfunnet

Forfatterne har stadig engasjert seg i samfunnsdebatten. Via litteraturen, og på andre måter.

Kiellandsenteret

Podcast: Kvinnekroppen 2019 - en kamp mot naturen

"Kvinnen er et menneske som opplever å bli pålagt strenge begrensninger i form av kropp, psyke og samfunnsmessig stilling", sa Simone de Beauvoir.

Kapittel

Farvel Europa

Sivilisasjoners død, Europas undergang og langsøkte paralleller til oldtiden. Alt dette på grunn av en nyoversettelse av Stefan Zweig, som døde for snart 80 år siden. Ok, han er en av Knausgårds favoritter, men likevel. Krisemaksimering eller?

Lesetips

Ledige stillinger som ekstrahjelp på Sølvberget

Vi søker positive og engasjerte medarbeidere til småstillinger. Vi leter etter deg som er trygg i møte med en variert kundegruppe og som setter god kundebehandling høyt. Du er engasjert som person, gjerne med interesse for samfunn, kunst og kultur.

Ledige stillinger

Podcast: Agnes Ravatn om Dei sju dørene

Agnes Ravatn flytta på landet og gjorde seg fri til å skrive dei bøkene ho ville.

Kapittel

Podcast: Latifa Anda

Latifa Andas kortforedrag var et av de sterkeste innslagene på Kapittel19.

Kapittel
Google+