Hopp til hovedinnhold

Bokprat 14. november: Norsk nok

Forfatter og kirurg Tina Shagufta Munir Kornmo er datter av en av de aller første innvandrerne fra Pakistan. Hun har skrevet bok om utfordringer med integreringsarbeidet.

Arrangementer

Sølvberget cinematek: høstprogram

Se Claire Denis sin nye sci-fi drama med Robert Pattinson og Juliette Binoche i rollene. Vises torsdag 14. og tirsdag 19. november.

Filmtips

Kurs: Ugly Christmas sweater

Liker du å lage ting? Vi tilbyr flere kurs i høst som trigger kreativiteten. Torsdag 5. desember kan du komme å lage din egen julegenser

Læring

Slik bruker du biblioteket på nett

Praktisk informasjon

Borrow English e-books and audiobooks

Did you know that you can borrow e-books and e-audiobooks in English with your library card? 

Information in English

Velkommen til Kafé Salongen i 4. etasje

Nyt en kaffe og ei "Hillevågskjeva" i Sølvbergets kafé i 4. etasje. Når sola skinner kan du også sitte på byens luneste takterrasse med utsikt over bykjernen. Kaféen driftes av Fontenehuset i Stavanger. 

Praktisk informasjon

Digital førstehjelp

Bli kjent med Sølvbergets digitale tjenester. Med noen tastetrykk kan du blant annet reservere bøker, bestille billetter, lese aviser og høre Sølvbergets podcaster.

Læring

Student? Velkommen til oss

Vi ønsker alle studenter velkommen til biblioteket. Vi har åpent til kl. 21.00 hver dag!

For studenter

Leksehjelp

I 3. etasje får du hjelp til leksene enten du er elev i ungdomsskolen, videregående skole, privatist eller elev ved voksenopplæring. 

Praktisk informasjon

Nobelprisen i litteratur 2018 og 2019

Nobelprisen i litteratur for 2018 og 2019 ble tildelt Olga Tokarczuk og Peter Handke. 

Lesetips

Ytringsrommet på Kiellandsenteret

I fjerde etasje på Sølvberget finner du Ytringsrommet, Kiellandsenterets digitale talerstol. Har du noe på hjertet? Del det med oss og resten av Stavangers befolkning!

Kiellandsenteret

Umulige moderskap

Alexander Kielland og Torborg Nedreaas er begge kjente som tendensdiktere, og begge har skrevet om umulige moderskap. Litteraturen deres har imidlertid mange nyanser og sider det er verdt å se nærmere på – uten å avskrive samfunnskritikken.

Kiellandsenteret

Eirik Faret Sakariassen blir ny styreleder i Sølvberget KF

Eirik Faret Sakariassen, gruppeleder for Stavanger SV, blir ny styreleder i Sølvberget KF.

Aktuelt

Anbefalinger fra Alberthe og Frøya

Alberthe og Frøya fra Kristianlyst har laget bokutstilling med sine anbefalinger for voksne og ungdom i arbeidsuken på Sølvberget.

Lesetips for barn og unge

Bøker om Einar Gerhardsen og Arbeiderpartiets historie

Arbeiderpartiet har overtatt ordførerkjedet i Stavanger. NRK har sendt dokumentarserien om landsfader Einar Gerhardsen. Den nye biografien om Reiulf Steen får mye skryt. Her er et knippe andre anbefalte bøker om Ap's historie.

Lesetips

Historiebøker fra en tenkt fremtid

En rask gjennomgang av en av de mest kjente seriene innen science fiction-sjangeren. Og med det en rekke romaner som fortjener å bli lest av langt flere. Bare for å oppdage hvor langt fremover de klarte å tenke de som så for seg fremtiden for 50 til 70 år siden.

Lesetips
Google+