Hopp til hovedinnhold

Mamma eller pappa? Her er familiemappa

Familiemappa gjør det mulig å dele lån og bestillinger med andre i familien. Denne kan være praktisk for foreldre som ønsker å ha oversikt over barnas lån. 

Aktuelt

Bokprat: Tro på tvers

Hvordan arter hverdagstroen seg for en muslim og en kristen? Det kan du høre mer om torsdag 28. mars når Bushra Ishaq og Sunniva Gylver utforsker hverandres og egen tro.

Arrangementer

Meråpent

Med lånekort og pinkode kan du bruke alle etasjene i biblioteket fra kl. 08 på hverdager, og helt frem til kl. 21 alle kvelder! Nå har vi meråpent også i hele andre etasje. Lørdag og søndag er det meråpent fra henholdsvis kl. 10 og 12, til kl. 21.

Praktisk informasjon

Slik låner du norske ebøker

Å låne e-bøker er gratis. Slik kommer du i gang.  

Ebøker

Språkkafé og norsktrening

Vil du bli bedre til å snakke norsk? Da kan du delta på språkkafé, som arrangeres flere ganger i uka. 

Læring

Sølvberget cinematek

Program våren 2019. 

Filmtips

Klassikerlørdag om leselyst

Hvorfor leser vi? Hvordan blir man en bedre leser? Tone Selboe, professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, snakker om hvordan bøker berører og beveger, og om leserens kjærlighet til litteraturen. Det skjer lørdag kl. 12.00 på Sølvberget.

Anbefalinger

Musikkblader på Sølvberget

I musikkavdelingen i 3. etasje finner du et stort utvalg musikkblader, fanziner og fagtidsskrifter. Kom innom og ta en kikk på vårt gode utvalg. Lån med deg eller bruk vår digitale tjeneste Pressreader. Her er en oversikt over de musikktidsskriftene vi abonnerer på.

Musikktips

Årets beste bøker 2018

Rase, Dyret og Min kamp. Det høres ganske dramatisk ut når man begynner å ramse opp titlene til de beste bøkene jeg leste i fjor, og i noen fall er det jo dramatisk.

Lesetips

Har du sett disse TV-seriene?

Jeg har alltid sett mye film, men i løpet av de siste årene har jeg utforsket serieverdenen litt. Her er noen av de som har falt i smak.

Filmtips

Bruk vett på nett

Vi har samlet bøker, nettsider og tips om god nettbruk.

Lesetips

Vi døgnet med Kielland - se filmene

Vi varmet opp til åpningen av Kiellandsenteret med et streamet lesemaraton fra torsdag 14. februar kl. 08.00 til 08.00 fredag morgen. Her er alle filmene samlet.

Kiellandsenteret

Eaten Fish stiller ut på Sølvberget

Ali Dorani er en prisvinnende iransk satiretegner som er kjent under pseudonymet Eaten Fish. Han ankom Stavanger gjennom ICORNs program for forfattere og kunstnere, etter å ha levd de fire siste årene i flyktningleiren på Manus Island. Noen av Alis tegninger er utstilt i 1. etasje.

Kiellandsenteret

Les disse bøkene av og om Alexander Kielland

Dikteren regnes som en av «De fire store» i norsk litteraturhistorie, og de fleste har nok lest ham mens de gikk på skolen. Hva bør man egentlig lese av eller om Kielland for å få et innblikk i forfatterskapet? 

Lesetips

Velkommen til Barnas verdensdag

Lørdag 16. mars kl. 11.00-15.30 inviterer vi til familiefestival med verksteder, aktiviteter, dans, utstillinger og mat for barn i alle aldre.

Aktuelt

#metoo og musikken

Hvorfor klarer ikke #metoo-kampanjen og likestilling å få fotfeste innen populærmusikken? XXXTentacion var den artisten som ble mest strømmet i 2018, selv om han var tiltalt for å ha banket opp og truet sin gravide kjæreste.

Musikktips
Google+