Hopp til hovedinnhold

2020 – et friskt år på Sølvberget

Da Norge stengte og folk ikke kunne komme til Sølvberget, kom Sølvberget hjem til folk. 

Aktuelt

Utlånstoppen 2020

Se hvilke bøker, tegneserier og filmer som var på utlånstoppen i 2020. Her finner du lister over de ti mest utlånte titlene i elleve ulike kategorier.

Aktuelt

Lunsjbokprat: Tore Renberg om sitt forfatterskap

Tirsdag 19. januar kan du se intervju med Tore Renberg mens du spiser lunsj.

Hva skjer?

Bibliotekene er åpne, men alle arrangement avlyses

Stavanger kommunes nye restriksjoner og tiltak fører dessverre til at Sølvberget og bibliotekene i Stavanger avlyser alle arrangement frem til og med 22. januar. Bibliotekene vil være åpne som vanlig med ordinære åpningstider. 

Aktuelt

Søndagsbarn våren 2021

Søndagsbarn 17. januar: Torbjørn Hansen og pingle-pappa. Grunnet nye restriksjoner knyttet til smittesituasjonen blir dette arrangementet digitalt.

Hva skjer?

Smittevern på Sølvberget

30. desember ble det innført en rekke nye tiltak i kommunene på Nord-Jæren for å unngå ytterligere spredning av covid-19.  Stavanger Kommune har en samleside hvor du finner svar på hva som til enhver tid gjelder, både nasjonalt og her i distriktet. FHI har også til enhver tid en temaside om covid-19. 

Aktuelt

Utstillingsåpning 30. januar: “Landskaping”

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnerne Helene Espedal-Selvåg og Kristin Velle-George. Begge er opptatt av krefter i naturen, men fra ulike perspektiv.

Sølvberget galleri

Slik låner du norske e-bøker

Å låne e-bøker er både enkelt og gratis. 

Ebøker

Bestill og hent

Bestill via nett, så plukker vi bøker, filmer og musikk for deg.

Praktisk informasjon

Åpningstider

Her finner du åpningstidene på Sølvbergets bibliotek i Stavanger sentrum, på Madla, Rennesøy og Finnøy. NB: Odeon Kino, kafeer og kiosker har egne åpningstider. 

Praktisk informasjon

Strømming, e-bøker og podcast hjemmefra

På jakt etter filmer du kan strømme? Filmoteket har et stort og bredt utvalg kvalitetsfilm innen alle genre. Logg inn med bibliotekkortet og snurr film! Visste du også at du bare er tastetrykk unna e-bøker, e-lydbøker og Sølvbergets podcaster? 

Aktuelt

Årets beste filmer 2020

De beste filmene vi fikk inn i året 2020. Et  uvanlig år med langt færre store titler fant veien til kinoene og derav også hyllene til biblioteket. Mange gode filmer ble det nå uansett. 

Filmtips

Gratis advokathjelp på telefon

Advokatvakten tilbyr en halv time gratis juridisk rådgivning i uken over telefon. Oppstart 7. januar.

Læring

Klassikeren: 1984 av George Orwell

Mens livet ebbet ut, skrev George Orwell sitt mesterverk.

Lesetips

6 anbefalinger på Filmoteket

Bibliotekenes strømmetjeneste Filmoteket har eksistert i overkant av et halvt år. Det blir mye innetid i disse tider så her får du 6 anbefalinger fra våre ansatte hentet fra Filmotekets stadig voksende katalog.

Filmtips

Samisk kultur – musikk og film

De fleste vil huske 2020 for en viss pandemi. Men det har også vært et år hvor rasisme, diskriminering og bruk av stereotyper til bl.a. markedsføring har vært et hett tema i nyhetsbildet. Vi skal ikke gå så mye nærmere inn på disse temaene her, men vi skal i hvert fall vende blikket mot samene, ta en rask titt på historien deres, før vi gyver løs på samisk musikk, samt samisk film. 

Musikktips

Hør podcast fra Sølvberget

I Sølvbergets podcast får du boktips, høydepunkter fra våre arrangementer og mye mer.

Anbefalinger

Tema for Kapittel 21 blir Hjem

Kapittel 21 arrangeres fra 22. - 26. september, og nå er temaet klart! Over fem dager med litteratur, debatt, film og fest skal vi utforske begrepet Hjem.

Kapittel
Google+