Hopp til hovedinnhold

Ledig stilling: Bibliotekar, 1-årig vikariat

Vi søker etter en allsidig og engasjert formidler i 100% stilling som kan dekke mange av bibliotekets fagområder, særlig faglitteratur og området demokrati og samfunn. Til stillingen ligger også oppgaver og prosjekt knyttet opp til litteratur og leselyst blant barn og unge med særlig fokus på ungdomslitteraturen. 

Ledige stillinger

Ledig stilling: Er du framtidens bibliotekar?

Vil du jobbe på Sølvberget og bli en del av laget på et bibliotek der ting skjer? Vi søker en samfunnsengasjert bibliotekar som brenner for formidling.

Ledige stillinger

Bibliotekene er åpne, men de fleste arrangement avlyses

Alle arrangement på Sølvberget og bibliotekene i Stavanger, med unntak av Cinemateket, er avlyst frem til 30. april. Bibliotekene er åpne som vanlig med ordinære åpningstider.

Aktuelt

Smittevern på Sølvberget

Stavanger kommune har en samleside hvor du finner svar på hva som til enhver tid gjelder, både nasjonalt og her i distriktet. FHI har også til enhver tid en temaside om covid-19. 

Aktuelt

Global podcast: Flyktningsituasjonen i Europa - hva skjer?

Generalsekretær, Pål Nesse, i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) gir oss et innblikk i dagens flyktningsituasjon i Europa. 

Hva skjer?

Kunstnere om kunstbøker #1

Kunstnerne Helene Espedal-Selvåg og Kristin Velle-George, fra Tou Atelierhus, anbefaler kunstbøker.

Lesetips

Nyttevekster

9. februar 2021 lanserte regjeringen en ny nasjonal strategi for urbant landbruk. Utviklingstrender viser at interessen for dyrking og selvplukk er økende og folk går mann av huse for å sikre seg årets ramsløk. I norsk natur har vi mange spiselige arter som grønnsaker, salater, urter, skudd fra trær, blomster, busker, bær, røtter og tang - alt sammen både sunt, velsmakende og gratis.

Lesetips

Sølvberget cinematek: vår 2021

Cinemateket holder åpent! Neste visning torsdag 15. april: Masaki Kobayashi "Harakiri".

Filmtips

Strømming, e-bøker og podcast hjemmefra

På jakt etter filmer du kan strømme? Filmoteket har et stort og bredt utvalg kvalitetsfilm innen alle genre. Logg inn med bibliotekkortet og snurr film! Visste du også at du bare er tastetrykk unna e-bøker, e-lydbøker og Sølvbergets podcaster? 

Aktuelt

Her er de første navnene til Kapittel 21

De populære forfatterne Zeshan Shakar, Olaug Nilssen, Monica Isakstuen og Lars Amund Vaage er noen av forfatterne som er klare til årets Kapittel. 

Kapittel

Arrangementer på nett

Tune inn på Sølvbergets YouTube-kanal og få med deg skjulte perler fra bokåret 2020, bokprat med Lars Mytting, lesetund med Eli-Gull og Sølve og mye mer. 

Hva skjer?

Spillanbefaling: Dorfromantik

Et fint dataspill-alternativ til puslespillentusiaster.

Anbefalinger

Visningsperiode for Landskaping forlenges ut april

Utstillingen “Landskaping” er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnerne Helene Espedal-Selvåg og Kristin Velle-George. Begge er opptatt av krefter i naturen, men fra ulike perspektiv. 

Sølvberget galleri

Lykken er en firbent venn

For mange er koronatiden en perfekt tid for å få et nytt kjæledyr, eller være mer sammen med dyret man allerede har. Det gjelder også oss her på Sølvberget.

Anbefalinger

Vi svarer på dine spørsmål om fordypningsoppgaven

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven i norsk?

Fordypningsoppgave

Søndagsbarn våren 2021

Søndagsbarn er avlyst fram til 14. april.

Hva skjer?

Syloftet avlyst 17. april grunnet lokale koronarestriksjoner

Hver tredje lørdag i måneden forvandles Verkstedet i 3. etasje til et syloft. Her kan du lære å reparere favorittplagg, få veiledning for syprosjektene dine, og møte andre syentusiaster. 

Læring

Språkkafé på nett!

Nye restriksjoner og tiltak for å hindre smittespredning fører dessverre til at Sølvberget og bibliotekene i Stavanger avlyser alle fysiske arrangementer og aktiviteter. I samarbeid med SAPS tilbyr vi språkopplæring og trening på nett.

Læring
Google+