Hopp til hovedinnhold

Velkommen til sakprosafest!

Lørdag 23. november er det igjen klart for Stavanger sakprosafestival. Årets festival handler om å gå inn i sin tid, gjennom tema som skilsmisse, rus, falske nyheter, trygdetilværelse og natur og teknologi. Mímir Kristjánsson, Thomas Hylland Eriksen og Espen Hana er noen av gjestene.

Arrangementer

Folkemøte: Klimaskam i oljehovedstaden

Torsdag 21. november inviterer vi til folkemøte om klimaskam i oljehovedstaden. Har Stavangerfolk et spesielt ansvar for klimaet?

Arrangementer

Allsang: Vi synger ABBA!

Mandag 18. november vil Ingrid Kjosavik, Idar Hauge og Merete Ø. Espedal hylle ABBA.

Arrangementer

Visuelle nabolag åpner 6. desember

Nasjonalmuseets vandreutstilling "Visuelle nabolag" vises i Sølvberget galleri fra 6. desember 2019 til 2. februar 2020. Velkommen til utstillingsåpning! 

Sølvberget galleri

Bokprat 21. november: Pappa Runer

Forfatter Marte Spurkland har skrevet en sterk historie om farens sykdom, og om hans livslange lidenskap for runenes betydning.

Arrangementer

Søndagsbarn høsten 2019

Velkommen til Søndagsbarn 24. november: Boller og brus - jazz og blues!

Arrangementer

Forfatterne og samfunnet

Forfatterne har stadig engasjert seg i samfunnsdebatten. Via litteraturen, og på andre måter.

Kiellandsenteret

Gobi av Tor Åge Bringsværd

Gobi-serien og Bringsværds forfatterskap har hatt stor innflytelse på mitt liv. En av de aller første bøkene jeg fikk var hans billedbok om T-banetrollet Gundersen. Hans noveller, spesielt de samlet i Karavane, har gjort et uutslettelig inntrykk. Sammen med Jon Bing introduserte han meg også for science fiction og fantasy. Men nå over til Gobi...

Lesetips

Tor Åge Bringsværd fyller 80 år 16. november 2019

Siv-Merethe og Eli-Gunn har jobbet med barne- og ungdomslitteratur siden 1988, og de siste 20 årene har de vært kollegaer på Sølvberget. Her deler de gleden over noen av Bringsværd perler i forfatterskapet med dere.

Lesetips for barn og unge

Fra bok til film

Fantastiske bøker blir til fantastiske filmer og serier. Her er et utvalg av nyere filmer og serier for ungdom som er basert på bøker. 

Lesetips for barn og unge

Meråpent

Med bibliotekkort og pinkode kan du bruke alle etasjene i biblioteket fra kl. 08 på hverdager, og helt frem til kl. 21 alle kvelder! 

Praktisk informasjon

Mamma eller pappa? Her er familiemappa

Familiemappa gjør det mulig å dele lån og bestillinger med andre i familien. Denne kan være praktisk for foreldre som ønsker å ha oversikt over barnas lån. 

Aktuelt

Slik blir du låner

Det er gratis og enkelt å bli låner på Sølvberget bibliotek og kulturhus. Du kan selv opprette en midlertidig brukerkonto via nettet eller appen. Med denne kan du låne e-bøker og reservere medier. For å låne fysiske medier med deg hjem må den midlertidige brukerkontoen godkjennes i 1. etasje på Sølvberget. 

Aktuelt

Åpningstider

Dette er åpningstidene for Sølvberget, Madla bibliotek og skolebiblioteket på Kvernevik.

Åpningstider

Språkkafé og norsktrening

Vil du bli bedre til å snakke norsk? Lære andre ditt eget språk? Eller lære å snakke engelsk? Kom på Språkkafé.

Læring

Poesi for unge

Er du ung, og interessert i poesi? I høst samles vi den første tirsdagen i måneden på Sølvberget, for å lese dikt, og for å snakke om poesi.

Læring

Arrangementsmedarbeider og tekstansvarlig

Vi søker en skrivefør, engasjert og allsidig person som kan bidra til å utvikle Sølvberget videre som en aktiv formidler av kultur, samfunnsspørsmål og litteratur.

Ledige stillinger

Høsten på Kiellandsenteret

Lurer du på hva som skjer på Kiellandsenteret i høst? I november kan du få med deg Filsofisk salong, Kiellandsalong om sorg i litteraturen og Klassikerlørdag om Stefan Zweig

Kiellandsenteret
Google+