Hopp til hovedinnhold

HEN - flytende kjønn

Denne uken er siste sjanse til å se utstillingen HEN - flytende kjønn i Sølvberget galleri. 

Sølvberget galleri

Søndagsbarn våren 2019

Søndag 24. mars inviterer vi til eventyrkonsert med brødrene Espen og Alf Terje Hana.

Arrangementer

Dette er Kiellandsenteret på Sølvberget

Kiellandsenteret åpnet 18. februar 2019, og skal dyrke litteratur, lesing og skriving, og være en møteplass for debatt og meningsutveksling.

Kiellandsenteret

Livsviktig poesi

Sølvbergets poesisamling har flyttet til nye, fine hyller, sentralt plassert i andre etasje. Men hva er egentlig poesi – og hva vil det si å være poetisk? Og hvorfor bør vi lese dikt?

Lesetips

Slik bruker du biblioteket på nett

Logg deg inn på Min side for å få full oversikt over lånene dine.

Praktisk informasjon

Nytt skolebibliotek på Kvernevik og Smiodden

Det nye skolebiblioteket på Kvernevik skole åpnet 20. mars. Vi håper tilbudet vil være til glede for hele området!

Aktuelt

Barnas cinematek: Kikis budservice (1989)

Lørdag 30. mars vises filmen Kikis budservice, - et vakkert eventyr om en ung heks på søken etter sin plass i verden. Filmen passer for alle.

Filmtips

"Man kan vel møtes i et brev såvel som på gaten"

Brevvekslinger gir oss muligheten til å følge det indre livet til virkelige personer fra ulike tidsepoker, og gir samtidig et innblikk i alt fra viktige historiske hendelser til været i den aktuelle tidsepoken.

Lesetips

Diktbøker for barn

De siste 20 årene har det kommet mange flotte diktsamlinger for barn og unge. Her er noen av våre favoritter. 

Lesetips for barn og unge

Mohammad Habeeb anbefaler syrisk poesi

Poesien har en særstilling i den arabiske, og da også syriske, litteraturen. Tidligere fribyforfatter Mohammad Habeeb skriver her om noen av sine favoritter. De omtalte tekstene er gjengitt på arabisk og gjendiktet til norsk av Habeeb. 

Lesetips

Litteraturkvelder: Tore Skeie og Jón Kálman Stefansson

Forfatterne Tore Skeie og Jón Kálman Stefansson kommer til Sølvberget i april og mai.

Arrangementer

Flytende kjønn

Her er bøker og filmer som omtaler kjønnsskifte og kjønnsidentiteter som faller utenfor den tradisjonelle tokjønnsmodellen. 

Lesetips

Boktips fra Pernille

Når jeg skal sette meg ned med en god bok varierer det litt hva jeg velger å lese. Jeg er veldig glad i actionfylte bøker, men også romantiske historier. Det jeg ser etter i en bok er at den er lett å leve seg inn i den og at det skjer noe spennende. Det har jeg helt klart funnet i disse bøkene.

Lesetips for barn og unge

Slik blir du låner

Det er gratis og enkelt å bli låner på Sølvberget bibliotek og kulturhus. Du kan selv opprette en midlertidig brukerkonto via nettet eller appen. Med denne kan du låne e-bøker og reservere medier. For å låne fysiske medier med deg hjem må den midlertidige brukerkontoen godkjennes i 1. etasje på Sølvberget. 

Aktuelt

Krim for barn som har lest Operasjon-bøkene!

Detektivbyrå nr. 2 av Jørn Lier Horst er veldig populær krimserie for barn. Men hva kan man lese når man har slukt alle bøkene i serien? Her har vi samlet noen forslag til andre kjekke krimserier å dykke inn i. Trykk på en tittel for å låne eller reservere boka hos oss.

Lesetips for barn og unge

Lån engelske lydbøker på mobilen

Nå har vi drevet med digitalt utlån av engelske e-bøker og lydbøker i appen Overdrive i halvannet år. Det er fortsatt like kjekt.

Lesetips

Leksehjelp

I 3. etasje får du hjelp til leksene enten du er elev i ungdomsskolen, videregående skole, privatist eller elev ved voksenopplæring. 

Praktisk informasjon

Sølvberget takeover!

Vil du lage dokumentar fra ekstremskituren? Utforske 3D? Lage foto utstilling? Illustrere en bok eller lage din egen tegneserie? Nå kan du ta med dine egne ideer, eller lage ditt eget kurs på Sølvberget.

Læring
Google+