Hopp til hovedinnhold

Utskrift og kopi

Utskrift og kopi

Med utskriftsløsningen Princh kan du nå skrive ut oppgaver, billetter, eksamensoppgaver og alt mulig annet på biblioteket - fra din egen PC, smarttelefon eller nettbrett. Vi har òg kopimaskiner hvor du kan scanne og kopiere både i A4- og A3-format.  

Print-with-Princh_foto-640x550

Printerne på hovedbiblioteket på Sølvberget og på Madla bibliotek har alltid vært populære. Tilbudet har imidlertid alltid ført til en hel del ekstraarbeid for bibliotekarene.'

 - Vi på biblioteket vil heller bruke tiden på å formidle innholdet og tilbudene våre enn på administrasjon og betaling av utskrifter. Derfor er vi glade for at Princh er på plass, sier Helge Risvand ved biblioteket.  At meråpent (ubemannet) bilbliotek er rett rundt hjørnet stiller også andre krav til de praktiske tjenestene. 

- Princh er en løsning som gjør publikum i stand til å administrere og betale for utskriftsjobben - uten å involvere de ansatte på biblioteket. At våre gjester nå ikke bare kan skrive ut fra bibliotekets PC-er, men også sine egne PC-er, nettbrett og mobiler er også en etterlengtet nyhet, sier Risvand. 

Slik virker det: 

Fra bibliotekets PCer: 
For å skrive ut fra publikumsmaskinene trykker man Skriv ut som vanlig, og det dukker opp en dialogboks der man kan velge om man skal skrive ut i farge, antall eksemplarer osv. Prisen man må betale står også der. Deretter må man betale med kort (VISA, Mastercard) eller bestille utskrift (betale med kontanter). Betaler man med kort kommer utskriften ut med én gang, skal man betale med kontanter må man gå i skranken, betale og så løser vi i skranken utskriften som da kommer ut på printeren.

Fra egen PC:
Gå til nettsiden print.princh.com, taste inn printerens nummer (100286 for printeren i første etasje, 100288 for printeren på Madla bibliotek) og så laste opp det du skal skrive ut. Det vil si at hvis du skal skrive ut en nettside må du enten lagre nettsiden (på PC-en eller som PDF) eller ta skjermbilde. Deretter betaler man som over.

Fra nettbrett og mobil:
Utskrift fra nettbrett og mobiltelefoner krever at man installerer en app (Princh, gratis, for iOS og Android). Det er noen flere begrensninger på hva du kan skrive ut fra iOS enn fra Android. Det går fint an å skrive ut vedlegg uansett. Deretter betaler man som over. MobilePay er lagt til som betalingsmulighet. Foreløpig er ikke mCash eller Vipps på plass.

 

 

Scanning og kopiering

Skanning og kopiering fungerer som før, bare at det er en egen printer for det i første etasje (den innerste for publikum). 

 

Priser

  • Svart/hvitt (både A3 og A4): 3 kr. pr. side (ikke pr. ark) 
  • Farge (både A3 og A4): 5 kr. pr. side (ikke pr. ark) 
  • Attestert kopi: 5 kr. pr. side. Kopiering må utføres av bibliotekets personale.
  • Scanning er gratis. 
Google+