Hopp til hovedinnhold

Omvisning for klasser

Omvisning for klasser

Velkommen til gratis omvisning for klasser i utstillingen: Hen - flytende kjønn.

Gjennom verk av noen av våre viktigste kunstnere, problematiserer utstillingen oppfattelsen av kjønn. I kunsten – som i samfunnet ellers – har stereotyper knyttet til det mannlige og det kvinnelige blitt utfordret de siste årene. Utstillingen utforsker overskridelser av tokjønnsmodellen, som for mange oppleves som en undertrykkende mekanisme i samfunnet.

Dette kjønnsoverskridende perspektivet dreier seg også om menneskerettigheter. I mange land er det å være homofil eller transperson fortsatt ulovlig. Heller ikke vi er fri for disse holdningene når det viser seg at ordet «homo» er det mest utbredte skjellsordet i den norske skolen.

Utstillingen viser tegninger, grafikk, videoinstallasjoner, videoverk, foto, tekstilnstallasjoner og arkivmateriale av noen av våre fremste samtidskunstnere:

MARIT VICTORIA WULF ANDREASSEN, BOLETTE BERG og MARIE HØEG, DANIA BURGER, NAN GOLDIN, NARVE HOVDENAKK, ANE LAN, BJARNE MELGAARD, GEIR MOSEID, ASTRID RUNDE SAXEGAARD, FIN SERCK-HANSEN, ANDRES SERRANO, KJARTAN SLETTEMARK, LESIA VASYLCHENKO, SYNNØVE SIZOU G: WETTEN og MING WONG.

Utstillingsperiode 26. januar - 24. mars.

Aktuelle tidspunkt for klassebesøk: 

Videregående skole tirsdager  kl. 11.15 eller torsdager kl. 13.15.

Ungdomsskole onsdager og fredager.

Påmelding gjøres her.

Google+