Hopp til hovedinnhold

Program våren 2016

15. januar starter Sølvberget feiringen av Sigbjørn Obstfelders 150 år. 

Jubileet går gjennom hele 2016, og vårens program byr på vandringer inn i Obstfelders verden for både små og store. Tid og sted for alle arrangement finner du i kalenderen.

15. januar kl. 13 åpner nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre jubileet med foredrag, og det blir overraskelser og lett servering. Arrangementet er støttet av ordførerens kontor, og er åpent for alle.

Samme dag har Iduns Julekomedie, skoleteateret ved Stavanger katedralskole, premiere på Obstfelders drama De røde dråber. Stykket har kun vært spilt en håndfull ganger, så la ikke denne sjansen gå fra deg. Obstfelders drama er eksistensialistisk og modernistisk, og det står respekt av at idunittene med Vegar Hoel som instruktør har gitt seg i kast med De røde dråber. Stykket spilles fram til 29. januar.

Utover våren blir det gode muligheter for å friske opp kunnskaper om litteraturhistorie. Kjente litteraturvitere tar for seg norsk litteratur fra 1866-2016 i åtte lørdagsforedrag fordelt over våren og høsten, og det blir en egen kveld viet ”Obstfelders øyne og ører” med tolkninger av kjente og ukjente Obstfelder-tekster. Elever ved kunst, design og arkitektur ved Vågen vgs. har også latt seg inspirere av Obstfelder og lager utstilling på Sølvberget i mars.  

Det er en rekke gode litteraturkvelder på Sølvberget denne våren med sterke navn som Linn Ullmann, Johan Harstad, Liv Køltzow og Øyvind Rimbereid. Rimbereid er en av våre viktigste poeter i dag, og det blir det et møte mellom poesi og juss når han møter advokat og lyriker Cathrine Grøndahl og rettshistoriker Jørn Øyrehagen Sunde til samtale.

Atlars tar Obstfelder inn i sitt univers og lager forestilling med poesilek og rapping på Søndagsbarn, og poesislam på kåkå kverulantkatedralen.

I mai ser lokalhistoriker Engwall Pahr-Iversen nærmere på Obstfelders historier i Stavanger, som for eksempel de mange rundene med hvor han egentlig skal stå i bybildet. Hvorfor fikk han ikke stå ved Domkirken? Det blir også Obstfelder i musikalsk innpakning med Kitchen Orchestra under Maijazz.

Våren avsluttes på Stavanger museum når Barne- og ungdomsteateret tar oss med tilbake til Obstfelders tid. 

 
Google+