Hopp til hovedinnhold

Litteraturlørdag og familieteater

Litteraturlørdag og familieteater

I dag er det klart for vårens siste litteraturlørdag, hvor Janneken Øverland snakker om perioden 1926-1946. I dag skal også Barne- og ungdomsteateret ved Rogaland Teater markere Sigbjørn Obstfelders 150 år på Stavanger Museum.

Musikk var en sentral del av Obstfelders liv, og mai blir en måned der både Obstfelders liv og tekster får musikalsk følge.

 Jubileet går gjennom hele 2016, og vårens program byr på vandringer inn i Obstfelders verden for både små og store. Tid og sted for alle arrangement finner du i kalenderen.

Arrangement i mai

Søndag 8. mai kl. 18.00 var et musikalsk høydepunkt i Obstfelder-feiringen da Geir Lysne og Kitchen Orchestra tok med seg Obstfelders tekster på scenen sammen med skuespiller Christian Eriksen. Les anmeldelse av konserten her.

Torsdag 12. mai kl. 12.00 var det bokprat med Engwall Pahr-Iversen. Han kåserte om Obstfelder under tittelen "Den vandrende poet - og kvinnene som fulgte med", og kåseriet kan du høre på podcast.

Lørdag 21. mai kl. 12 er det klart for vårens siste litteraturlørdag. Den handler om perioden 1926-1946. Janneken Øverland, litteraturhistoriker og tidligere redaktør i Gyldendal, forteller om mellomkrigstid og brytningstid i norsk litteratur. Inger Hagerup, Tarjei Vesaas, Cora Sandel, Nordahl Grieg og Halldis Moren Vesaas hører til navnene som i disse tiårene skriver seg inn i norske hjerter. Sølvbergets formidlere leser norske klassikere knyttet til litteraturlørdagene, les mer om det her!

Samme lørdag, 21. mai, skal også Barne- og ungdomsteateret ved Rogaland teater markere Obstfelders 150 år på Stavanger Museum. 40 medlemmer fra Barne- og Ungdomsteatret inviterer publikum med på en leken happening inn i Obstfelders verden. Det hele starter i Museumsparken, utenfor inngangen til Stavanger museum, og de unge skuespillere tar publikum med inn i museet og opp i Kielland- rommet, som i dagens anledning er omgjort til et Obstfelder-rom. Her får man oppleve morsomme smakebiter fra den store dikterens mange fortellinger, dikt og samlinger. 
Den første happening starter kl 11:30, neste kl 12:00 og siste utkall er 13:00.

Stort velkommen!

ObstfelderSLAM på Kåkå

Fredag 27. mai kl. 20.00 blir det ObstfelderSLAM med fine premier på Kåkå kverulantkatedralen med Atlars som programleder. 

Enten stiller du som deltaker med tekster laget av deg selv og/eller Sigbjørn Obstfelder, eller du blir med og kårer kveldens vinner. Atlars er kveldens konferansier og publikum er jury.
1. premie: 5000 kr og betalt oppdrag under Kapittel 2016
2. premie: Betalt oppdrag på Kåkå kverulantkatedralen
3. premie: To festivalpass til Kapittel 2016
Regler:
3 minutter per framføring x 2 runder per deltaker.
Teksten skal være på norsk.

Vil du delta i konkurransen? Påmelding til atlars@gmail.com. 

 

 
Google+