Hopp til hovedinnhold

Vi gleder oss til Girl Tech-fest på Sølvberget!

Vi gleder oss til Girl Tech-fest på Sølvberget!

Tirsdag 25. september 2018 vil Sølvberget preges av teknologi. 200 skolejenter i 4. og 5.klasse i Stavangerskolene får inspirasjon og konkrete opplevelser, knyttet til hvor gøy det er å jobbe med teknologi. Arrangementet ble fulltegnet på få dager. Men for voksne er det fremdeles mulig å melde seg som frivillig/veileder. 

 

Vi drar i gang fra morgenen, og ut skoledagen med ulike workshops og stands. Jentene får blant annet prøve seg på programmering av eget spill i kodetime, møte klasseromsroboten AV1 og teste 3D-printing.  Alle får også med seg en liten goodie bag som blant annet inneholder en Micro:bit fra Daisy. En Micro:bit er en slags mini-datamaskin, som er laget spesielt for å lære barn å programmere.

Prosjektleder Rebekka Hennum forteller at arrangementet også delvis er åpent for publikum i år. Alle som har lyst til det kan besøke våre stands og få prøve seg litt på spennende aktiviteter.

Dette har vært den morsomste dagen vi har hatt på skolen noen gang! - Sitat fra en jente som deltok på Girl Tech Fest 2015 i Oslo

Mål om å øke andelen jenter innen datateknologi og realfag

GirlTech er Sølvbergets versjon av et nasjonalt arrangement som startet i Oslo i 2015. Det er et frivillig initiativ med mål om å øke andelen jenter på datateknologi og realfag etter fullført videregående. Biblioteket på Sølvberget har hatt sin egen Girl Tech-dag siden 2016, og interessen er stor. Arrangementet blir fulltegnet på få dager.

Barn og unge er Stavangers fremtidige arbeidstakere. Sølvberget vil bidra til å dyrke frem kreativitet, teknologiforståelse og -interesse. Et overordnet mål med Girl Tech dagen er å få flere kvinner til å velge en teknologisk utdanning og yrke. Dersom interessen og mestringsfølelse vekkes før jentene er ti år, er det høyere sannsynlighet for at de velger en teknologisk retning senere i livet.

Det beste med dagen er at gutta ikke er her. Hadde de vært her, så hadde vi ikke fått prøve noe. - Sitat fra en jente som deltok på Girl Tech Fest 2015 i Oslo

I tillegg til Sølvbergets ansatte er tekno-kvinner fra arbeidslivet i Rogaland med, som work shop-ledere og veiledere. Næringslivet er naturligvis interessert i å investere i regionens teknologiutvikling, og flere bidrar med matriell, utstyr, personale, workshops og stands. Equinor er med på å dyrke frem morgendagens heltinner, og det samme er DEA Norge, Norsk olje og gass, Tekna og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering.

Vi samarbeider også med Nordic Edge og Know How EdTech 2018. En heldig deltakerklasse vil vinne besøk på konferansen.

Girl Tech Fest Sponsorer:

 

 

 

 

Girl Tech Fest samarbeidspartnere:

 

 

 

Vil du bli med som frivillig?

Se www.jenterkoder.no  for mer informasjon.

Vi trenger fremdeles flere voksne frivillige som kan være veiledere og hjelpe til under arrangementet. Det er en fordel om du kan noe om teknologi, men absolutt ikke et krav. Arrangementet holdes i skoletiden på Sølvberget og varer i en dag.

Send en mail til rebekka.hennum@solvberget.no hvis du er interessert i å stille som veileder og ønsker mer informasjon.

Google+