Hopp til hovedinnhold

Vi feirer verdens bokdag

Vi feirer verdens bokdag

Vi tyvstarter Verdens bokdag mandag 18. april med boksalg. Her kan du gjøre et kupp!

Det blir boksalg både på Sølvberget og Madla bibliotek. Det er vår måte å feire verdens bokdag, 23. april, på. Boksalget er ikke bare på selve dagen, men hele uka. Allerede 18. april kan du gjøre et kupp, prisene er hyggelige: 10 eller 20 kr. På Sølvberget foregår det på den grønne plenen i første etasje. 

Det har blitt en tradisjon hos oss å feire Verdens bokdag med supersalg, vi vet det er mange som liker det. Noen stusser kanskje over at vi kvitter oss med bøker, filmer og CDer, men det er overskuddseksemplarer  som må ut av samlingen for å få plass til det nye som kommer. Det går ikke ut over mangfoldet av titler, selv om vi slanker samlingene litt. Det er altså mange gode bøker som er til salgs. Kom gjerne tidlig for å sikre deg de beste godbitene. Boksalget begynner klokka 10.

 

Koordinatorene på #sølvberget gjør klar til boksalg. Vi begynner kl. 10, på plenen i 1. etasje.

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

 

Dette skjer også på Sølvberget

Litterært mesterverk fra andre verdenskrig

Lørdag 23. april kl. 12.00 møtes oversetter Anne Arneberg, redaktør i Pelikanen Eirik Bø og jurymedlem og kritiker Carina Elisabeth Beddari for å presentere og diskutere ulike sider ved nyoversettelsen av Malapartes roman "Kaputt". "Kaputt" er basert på forfatterens periode som krigskorrespondent i 1941-43. Tysk-italienske Curzio Malaparte (1898-1957) var diplomat, journalist og forfatter. Han het egentlig Kurt Eric Suckert, og vi følger ham i fråtsende middagsselskaper med tyske offiserer, og blant utsultede og døde i sønderbombede landsbyer. Malaparte synes å oppsøke fare og fest med samme appetitt, og med samme litterære brodd. Boka ble raskt en klassiker innen krigslitteratur, og utkom på norsk allerede i 1948. Les mer om arrangementet.

Utstilling på barnebiblå

Barnebiblå stiller ut alle bøkene som har blitt kåret til Årets bok fra 1999 til 2014. Årets bok er en konkurranse vi på Sølvberget arrangerer, hvor elever i Stavanger leser gode bøker, og stemmer på hvilke de liker best. Lurer du på hva som har vært populært i løpet av årene? Kom innom og se selv fra mandag av. Barnebiblå har også bokbad for ungdom, for påmeldte klasser.

Bokbad

I samarbeid med forlaget Cappelen Damm får inviterte ungdomsskoleklasser møte noen av forlagets mest spennende ungdomsbokforfattere her på Sølvberget tirsdag 19. april kl 11.00. Forfatterne Tom Kristensen, Chris Tvedt, Tore Aurstad, Kristín A. Sandberg og Tina Trovik er alle aktuelle med nye bøker for ungdom denne våren. De blir bokbadet av Siri Morland, redaktør for nettstedet ubok.no. Her blir det skrekk og spøkelser, kjærlighet, spenning og beinhard realisme! Arrangementet er gratis, og åpent for alle interesserte. 

Google+