Hopp til hovedinnhold

Verdens poesidag: Helge Torvund med venner

Verdens poesidag: Helge Torvund med venner

21. mars markeres Verdens poesidag. Helge Torvund er sentral i markeringen som finner sted kl. 12.00 her på Sølvberget.

Verdens poesidag er en FN-dag som markeres den 21. mars hvert år. Dagen ble innført av UNESCO i 1999. Formålet med dagen er å skape oppmerksomhet rundt lesing, skriving, publisering og læring av poesi over hele verden.

Torvund

Klokken 12.00 på poesidagen inviterer vi til samling i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje. Da holder Helge Torvund hoff. Torvund er en av våre beste poetiske stemmer. Han er en glimrende formidler og gjennom sitt arbeid med Diktkammeret i Dagbladet har han hjulpet fram nye norske lyriske stemmer. Torvund vil lese dikt fra sin siste samling, og noen nyskrevne dikt. Det er poesi som ofte springer spontant ut av erfaringer i hverdagen, men likevel prøver å nærme seg dupere lag i oss; stillheten, gleda og melankolien.

 

Datter

Torvund tar med seg datteren Inger Zivana M. Torvund på markeringen. Hun har lenge arbeid med tegning og dikt, både som to seperate uttrykksformer og kombinert i ei fortellende form med bildekunst og tekst. Denne visuelle erfaringen tar hun med seg i tekstene hun skal lese opp, der kroppsnære bilder går sammen og former et landskap som kan minne om en surrealistisk film.

Venn

Lars Haga-Raavand er også med på arrangementet. Han debuterte i 2012 med diktsamlinga "Hvalfall", som fikk usedvanlig mye oppmerksomhet til å være en debut, og kom i nytt opplag- Siden det har han gitt ut "Skoggangssang" i 2013. Han har og samarbeidet med en fransk komponist. Han er veldig aktiv på Diktkammeret. Han har lagt ut mye av det som ble ut diktsamlingene der først og fått kommentarer og innspill på dem.

 

21. mars kl 12 markeres Verdens poesidag med Helge Torvund her på #Sølvberget. Vi har selvsagt funnet fram bøkene hans.

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

Google+