Hopp til hovedinnhold

Utenriksdepartementet mer enn dobler støtten til ICORN

ICORN logo

Utenriksdepartementets seksjon for menneskerettigheter, demokrati og likestilling har denne uken bevilget kr 8,2 millioner til drift og videreutvikling av fribynettverket ICORN for perioden 2019-2021.

Støtten fra UD er dermed mer enn doblet fra forrige treårsperiode, og omtrent på nivå med det Sida (Swedish International Development Agency) pr. dato støtter ICORN med.

- Dette er en stor oppmuntring for oss alle, og en viktig anerkjennelse av det arbeidet som gjøres med å drive det internasjonale fribynettverket fra Stavanger, sier Helge Lunde, leder av ICORN. 

- Jeg vil takke ICORNs stab, som med uslitelig innsats og uslåelig kompetanse bygger ICORN-bedriften stein for stein mot den sentrale globale ytringsfrihetsorganisasjonen vi allerede ser konturene av. Og selvsagt Sølvberget bibliotek og kulturhus, som så generøst og kreativt huser ICORN og støtter opp om arbeidet, sier Lunde.

Siden 2006 har fribynettverket ICORN (International Cities of Refuge Network) arbeidet for menneskerettigheter og ytringsfrihet med Stavanger som hovedkontor. Mer enn 70 byer inngår i ICORNs nettverk, som siden 2006 har tatt imot mer enn 200 forfattere og artister som har blitt forfulgt i hjemlandet for sine meninger. ICORN har hovedsete på Sølvberget bibliotek og kulturhus.

Google+