Hopp til hovedinnhold

Ungdomshøst på Sølvberget

liste over aktivitet for ungdom i høst inne i artikkelen

Er du politisk engasjert, driver med japanske kortspill, spiller i band, skal ut å reise alene i verden eller alt dette på en gang da har vi noe på programmet for deg i høst.

Prosjektet ung i sentrum har nå snart vært et år på Sølvberget. Sammen med ungdom, ungdomsarbeidere og ansatte på Sølvberget har vi testet mange ulike ungdomaktiviteter og inngått spennende samarbeid.

Så nå i høst kan vi presentere noen fine konsepter for ungdom som sprer seg fra politisk ungdomsdebatt, via HipHopkveld til å lære om japanske kortspill. Vil du være med å bidra som frivillig eller komme med forslag til andre ungdomsaktiviteter er det bare å ta kontakt.

Program 

 • 3- 11.september: Høsten starter selvfølgelig med kommune- og fylkestingsvalget som er mandag 14.september. Stavanger kommune er med i en prøveordning som gjør at 16 og 17-åringene kan stemme og på Sølvberget kan man forhåndsstemme fra 3.september.
 • 3.september: Ungdomsdebatt på Møteplassen i samarbeid med Ungdommens bystyre i Stavanger.

Kapittel-utstilling-Sea-Change-det-nye-Europa_articlemain

 • Litteraturfestivalen Kapittel 16 - 20.september: Mange spennende forfattere kommer på besøk og vi vil gjerne anbefale utstillingen Sea Change - det nye europa om hvordan det er å være ung i Europa i dag i tillegg til HipHopkveld på Metropolis med Øyvind Holen og Tore Pang. Sjekk Kapittel for mer informasjon og billetter.
 • 7.sept - 3.des: Leksehjelp for elever i ungdomskole og på videregående. Drives av over 60 dyktige, trygge, voksne, frivillige leksehjelpere som alle har høyere utdanning. 
 • 7.sept - 14.des: Åpent verksted sammen med Stavanger Makerspace hver mandag og torsdag fra kl.19.00 - 21.00 i kjelleren på Sølvberget.
 • 24.sept, 8.okt, 22.okt og 19.nov: Spillserie for ungdom. Vi har invitert ungdom som driver med forskjellige kort- og brettspill til Sølvberget for spille sammen med de som ønsker. Trykk på datoene for å se hva de ulike kveldene skal handle om.
 • Høstferie: Rollespill for ungdom på Sølvberget og på Madla.
 • UTSATT til våren: 17.oktober: Artistrådet. Bli med på bransjedag for unge musikere mellom 16 - 21år. Det blir workshops og konserter og møte med Slutface på Møteplassen. Påmeldingen er allerede i gang.
 • 9.november: Velkommen til fantasy-kveld på Sølvberget! I samarbeid med Gyldendal inviterer vi til møte med tre aktuelle fantasyforfattere. Siri Pettersen har opparbeidet seg en solid fanskare med de to første bøkene i serien Ravneringene, og i høst kommer endelig tredje og siste bok Evna. Tonje Tornes er aktuell med Forbannet, andre bok i den populære Kire-trilogien. Og Ørjan Karlsson debuterer i høst som fantasyforfatter med Tidsrosen, første bok i den planlagte Lanse-trilogien. Programleder er Nina Aalstad fra ubok.no. 
 • 12.november: Bli med på workshop i 3D-design. Du får opplæring i programvaren Autodesk 123D i tillegg til å printe ut din egen modell på 3D-printeren vår. Påmelding til ungisentrum@gmail.com
 • 21.november er det Nordisk spilldag på Sølvberget. Denne dagen kan du bl.a. spille ulike brettspill, delta på rebusløyper, spille Minecraft og FIFA på storskjerm, lære å lage eget brettspill og delta i et eventyrlig fortellerspill. I kjelleren avdukes Sølvbergets selvbygde arkademaskin med retrospill.
 • 1.desember: Vi får besøk av Janicke Hansen fra Norske reiseblogger som skal fortelle om det å reise alene på tur, reiseblogging og gi nyttige turtips. 
 • 3.desember: Hinderløype for micro quadcopter. Quad-hvaforno? Et helikopter med fire rotorer. Det styres på samme måten som et vanlig helikopter, men med flere rotorer jo mer gøy. I samarbeid med Stavanger Makerspace lager vi til en hinderløype på Sølvberget der du kan komme med ditt eget micro quadcopter eller prøve en av våre.
 

 

Prosjektet blir støttet med midler fra Barne-, ungdoms- og familiedepartementet, Sparebankstiftelsen og Rogaland Fylkeskommune.

Kontaktinfo

Tone Larssen Rogne

tone.larssen.rogne@solvberget.no eller ungisentrum@gmail.com

Mobil: 97585254

Google+