Hopp til hovedinnhold

Terje Torkildsen har skrevet ungdomsbok på Sølvberget

Terje Torkildsen

Forfatter Terje Torkildsen har låst seg inn og ut på Sølvberget de siste ukene. Neste år kommer resultatet i form av ungdomsboka Isla bonita. Forfattere kan låne kontorer gratis for kortere og lengre perioder.

Kiellandsenteret åpner i fjerde etasje på Sølvberget til høsten. Det skal ta utgangspunkt i Alexander Kiellands liv og forfatterskap, men skal også fungere som en møteplass for samtidslitteraturen. Stavanger har et levende og aktivt litteraturmiljø, og Sølvberget ønsker å gi lokale forfattere og skribenter muligheten til å benytte seg av husets forfatterkontorer dersom de har behov for en «skrivestue».

- Kontorene kan brukes av alle som jobber med å produsere tekst i en eller annen form, enten det er romaner, fagbøker, tegneserier, filmmanus eller sangtekster – her har vi plass til alle, sier prosjektleder Stine Honoré.

Les mer om utlån av forfatterkontorene.

Stavanger - Berlin

Som forfatter risikerer man jo å gå uker uten å snakke med folk. Det er effektivt for skrivingen, men også litt stusslig. Mange kunstnere er litt for mye alene.
Terje Torkildsen
Terje Torkildsen har hatt tilholdssted på Sølvberget i vinter. Snart reiser han videre til Berlin for å skrive videre på ungdomsromanen Isla bonita, som foregår på ei øy i Sør-Europa. Den blir trolig utgitt i 2019 (og ja, ikke se bort fra at det kommer ei linje fra Madonnas 1986-hit i den).

Noen lyder trenger gjennom veggene til skriverommet Innsikten, men Torkildsen er herdet etter to år med konstant graving i gatene rundt hjemmekontoret hans på Våland. Med arbeidsplass på Sølvberget får han luftet seg før dagens skriveøkt. Å ha kontor her har vært ideelt i denne fasen av bokprosjektet, hvor det handler om å ha lange sammenhengende skriveperioder.

Sunt å treffe folk

- Jeg tror det er sunt for forfattere å sitte her og jobbe. Som forfatter risikerer man jo å gå uker uten å snakke med folk. Det er effektivt for skrivingen, men også litt stusslig. Mange kunstnere er litt for mye alene, sier Torkildsen.

Isla bonita blir en ny ungdomsroman fra Torkildsens hånd, en thriller og en feelgood-historie, en ordentlig pageturner, lover han. I motsetning til mange andre i samme yrke, er han ikke redd for å sette tydelige mål for skrivingen.

- Målet er å vinne Uprisen for tredje gang! Det er det ingen som har klart før. Jeg vet det er uhørt å si sånt. Denne gangen går jeg tilbake til begynnelsen av forfatterskapet mitt, og er veldig fokusert på målgruppa, og hvordan teksten kommuniserer med målgruppa.

Uprisen er ungdommers egen kåring av årets beste bok.

Lån Terje Torkildsens bøker på Sølvberget.

Kontakt:

Google+