Hopp til hovedinnhold

Tegneserieutstilling: Ida Neverdahl

Tegneserieutstilling: Ida Neverdahl

Mellom 30. april og 18. mai viser vi fram illustrasjonene til supertalentet Ida Neverdahl i Sølvbergets 1. etasje. Utstillingsåpning kl. 13.00 og 20.00 den 30.april.

IMG_1202

I en alder av 19 år har Stavanger-illustratøren Neverdahl allerede imponert med sine tegneseriestriper, blant annet som gjestetegner i bladet Nemi. Hun har også utgitt boka Moskva sammen med Øystein Runde, samt illustrert to barnebøker. I april og mai har vi gleden av å vise fram mange av hennes striper og tegninger i ulike format i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje. 

Åpningen markeres to ganger torsdag 30. april: Klokken 13.00 og klokken 20.00. Utstillingen varer fra 30 april til 18 mai. Sjekk Facebook-eventen

Like an Artist

Neverdahl, f.1993, studerer visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hun omtales som et av tegneserienorges største talenter. Hun gjorde seg bemerket med sin nydelige internett-tegneserie Like an artist, som ble sett på som banebrytende av en av verdens ledende tegneserieteoretikere, Scott McCloud.  Like An Artist ble et viralt fenomen og det sies at den er den mest leste og oversatte norske tegneserien noensinne.

Bøker og aviser

Neverdahl har illustrert bøker som Røverhistorier, Filiokus og Blåmann Klåmann. Stripene hennes har vært på trykk i Dagbladet, VG og Pondus. Tegneserien Gele fast på trykk i tegneserieheftet Nemi. Hun har også hatt separatkunstutstillinger med sine malerier og tegninger.

Moskva 

IMG_1153

I 2013/14 kom Idas første store tegneserieutgivelse, Moskva, ut. Boka er et samarbeidsprosjekt med serieskaper Øystein Runde og er en fabulerende, politisk kritisk, morsom og fantasifull reiseskildring fra da Ida og Øystein representerte norske serieskapere på den store Kommissia-festivalen i Moskva. Moskva har fått flotte anmeldelser i aviser og på nettsteder og er nylig blitt oversatt til polsk og engelsk.

Ros

Neverdahl fikk mye ros i Dagbladets tegnekonkurranse for noen år siden. Juryen beskrev henne slik"Et talent det er umulig å komme utenom. Framtidsmusikk for norske serier. Overskuddspreget serie med uvanlig lekenhet og formsikkerhet i både tekst og tegning, som det skal bli spennende å følge fremover. En blanding av barnslig sødme og brutal bestialitet som sammen skaper en frisk og overraskende serie. En søt, syrlig og dissende dessert som appellerer til både smakssansen og den humoristiske sansen. Et enormt talent." 

 Gele

Gele er en stripeserie om jenta Lulu som lever i et magisk univers. Vi får være med på hennes opplevelser med enhjørninger, dinosaurer, prinsesser, nynazister mm. Lulu er en drømmer, og man kan av og til lure på om de tingene hun opplever faktisk skjer, eller om alt bare foregår i hennes hode.

 Ida arbeider for tiden med en Gele-samlebok som etter planen skal gis ut mot slutten av dette året. 

Glimt fra utstillingsåpningen: 

 
Google+