Hopp til hovedinnhold

Språkkafé og spennende nye naboskap

Språkkafé og spennende nye naboskap

Sølvberget og Stavanger Røde Kors har i 2014 gått sammen om å starte opp et språktreningstilbud på biblioteket hver onsdag. Med Sølvbergets flotte lokaler og frivillige fra Røde Kors er det duket for et godt samarbeid.

ordfører høyde

Det er de frivillige som driver tilbudet og mobiliserer til muntlig språktrening for mellom 40-50 personer i uken. Deltakerne er fra hele verden. Fra Tyskland og Scotland, til Syria, Gambia og Hviterussland.

Integrering

Språk kan være nøkkelen til integrering, men det å ha noen å snakke norsk sammen med er ikke alltid så lett. Ola Skuterud mener vi har utforinger når det kommer til integrering også i Norge.
- Det er en usynlig mur bygget opp mellom oss. Vi må snakke mer med hverandre, sier Skuterud. 

Ordfører

Onsdag 15. oktober fikk kafeen storfint besøk av ordfører Christine Sagen Helgø. Hun pratet til frivillige og deltakere om viktigheten av frivillighet, viktigheten av å bli kjent med hverandre og om Stavangers potensiale som en internasjonal by.
- Stavanger er etter Oslo Norges mest internasjonale by. 20 prosent av befolkningen i Stavanger har sin opprinnelse fra utlandet. Bare i Stavanger har vi representert 179 forskjellige nasjonaliteter, fortalte ordføreren som også benyttet anledningen til å oppfordre flere til å melde seg som frivillige til språkkaféene.  
Sagen Helgø praktiserer det hun preker, og inviterer inn sine internasjonale naboer for akkurat det formål: å bli kjent. Da ordføreren var på besøk var hele 44 språk representert. 

Oppfordring

Oppfordringen er klar: Alle kan gjøre noe. Kom på språkkafeen, bidra som frivillig og bli kjent med mennesker fra over 44 ulike nasjonaliteter!

Tilbudet finner sted i og rundt Kiellandrommet i Sølvbergets andre etasje hver onsdag fra kl. 10.00. 

Se flere bilder fra onsdagens språkkafé på Sølvbergets side på Facebook.  

ordfører Christine Sagen Helgø

Google+