Hopp til hovedinnhold

Spørsmål og svar om biblioteket på nett

Spørsmål og svar om biblioteket på nett

I august gikk Sølvberget over til nytt biblioteksystem. Dette er de vanligste spørsmålene vi får - og svarene på dem.

Å skifte biblioteksystem er som å skifte vitale indre organer: Utenpå ser Sølvberget ut som før, men alle dataene våre om lånere, bøker, filmer osv. har flyttet fra ett system til et annet. Mye ser annerledes ut enn før, men vi tror publikum vil oppleve det som en forbedring. Alt er ikke på plass ennå, men vi lover å holde dere oppdatert når nye funksjoner kommer på plass.

Spørsmål og svar om Sølvbergets nye biblioteksystem:

Hvorfor fungerer ikke Sølvbergets app?
Svar: Sølvbergets gamle app, hvor du kunne reservere bøker og mye annet, var knyttet til biblioteksystemet Aleph. Nå bruker Sølvberget et system som heter Bibliofil, og derfor vil ikke appen fungere. Men! Det kommer en ny app i løpet av høsten. Vi skal holde dere informert. Du finner den samme app-funksjonaliteten ved å gå til Min side på Sølvberget.no (øverst i menyen).

Hvorfor kan jeg ikke lenger fornye lånene mine ved å besvare e-posten som kommer når forfallsdato nærmer seg?
Svar: Dette er foreløpig ikke en del av det nye biblioteksystemet. Les mer om fornyelser.

Hvor er det blitt av databasene som lå på Min side før, som Retriever og Press Reader?
Svar: PressReader er tilgjengelig på Min side, se i menyen når du er logget inn. Vi jobber med å få de andre databasene over i nytt biblioteksystem.

Jeg har allerede en pinkode på kortet mitt. Hvorfor blir jeg spurt om å lage et passord når jeg er inne på Min side?
Svar: Den korte forklaringen er at passord brukes for innlogging på Min side, og at pinkoden brukes på utlånsautomater og til innlogging i Meråpent/selvbetjent bibliotek. Men når det gjelder innlogging på "Min side" er det slik at de som hadde lånekort før 21.08.2018 kan logge inn på "Min side" med pinkode frem til 2019. Men dersom du i tillegg oppretter et passord, kan du ikke lenger bruke pinkoden for å logge inn på "Min side". De som fikk lånekort etter 21.08.2018 må logge på med passord. Denne forskjellen skyldes GDPR (nye personvernregler). Altså: Fra 2019 må alle bruke passord på Min side, på grunn av nye personvernregler.

Google+