Hopp til hovedinnhold

Spilltorsdag

brettspill for ungdom fem torsdager før sommeren

Fem torsdager før sommeren inviteres ungdom (15 år og oppover) til spillkvelder på Sølvberget. Ulike spill settes frem og det vil alltid være noen tilstede som kan reglene til de utvalgte spillene og som kan være med å spille.

Lei av å lese til eksamen eller har du mange fridager fordi du ikke kom opp i eksamen? Stikk innom Sølvberget og bli med på spillkvelder i første etasje i hele mai og juni.

Listen av nye spill er lang og vi ønsker å introdusere noen av dem. Vi setter i tillegg frem de gode gamle brettspillene som ludo, stigespillet og yatzy for de som ønsker å starte med det de kjenner. 

Velkommen til tavlehjørnet ved madrassen i 1.etg på Sølvberget kl.18.30!

Torsdag 21.mai kl.18.30: Munchkin og scrabble

Spillet bygger på Fantasy. Den som først når Level 10 vinner. Hver spiller starter på Level 1 og bygger seg opp gjennom å overvinne monstre, stjele skatter og kjøpe seg opp i Level.  Underveis kan en karakter skaffe seg/skifte rase og yrker. Skatter og magiske gjenstander som karakteren tilrøver seg kan brukes til å kjøpe seg opp i level eller de kan brukes i kamp. Karakterene kan hjelpe hverandre i kamp, men de kan også gå inn å slåss på monstrenes side, når en karakter begynner å bli for sterk.

 

Klassikeren der du skal lage ord ut fra brikkene du får utdelt og trekker etterhvert. Du får poeng for bokstavene du greier å danne ord av, og enda flere poeng hvis du greier å kvitte deg med de uvanlige bokstavene, f.eks. q, c og w.

 

Torsdag 28.mai kl.18.30: Cards against humanity og monopol

Cards against humanity (16+) er et veldig enkelt kortspill som er rasende morsomt. Cards against Humanity er kanskje ikke kortspillet du drar frem når hele familien skal samles til peiskos og spilling på hytta, men sammen med gode, og ikke alt for “sarte” venner, er dette et rasende festlig spill. Til syvende og sist bryr man seg egentlig ikke så mye om hvem som vinner. Det viktigste er at man får gleden av å være grovere og drøyere enn man er til vanlig – innenfor spillets trygge rammer. Jeg anbefaler det på det aller varmeste! (Sitat fra spillpikene.no)

  1.  Hver spiller får utdelt 10 hvite kort.
  2.  En spiller (The Card Czar) leser opp teksten på et svart kort. 
  3.  Hver spiller velger ut et kort som gis til Kort-tsaren..
  4.  ..som leser opp alle kortene (til allmenn latter).
  5.  Kort-tsaren velger en vinner som får 1 Awesome Point!

 

Monopol Stavanger

Gå på jakt etter de mest populære eiendommene i byen din: Både tomter, terminaler og bedrifter er til salgs. Invester i hus og hoteller, og tjen deg søkkrik på leieinntektene! Inngå avtaler med andre spillere, og hold utkikk etter gode tilbud på auksjon - det er mange måter å få tak i det du vil ha på. Vær alltid på vakt, for det blåser på toppene. Og trusselen om konkurs er alltid der. Kjøp og selg deg til topps - alt kan bli ditt! 

 

Torsdag 4.juni kl.18.30: Settlers og alias

Settlers fra Catan-serien er den største tyske spillsuksessen noensinne, og det er dette spillet som er opphavet. I Settlers fra Catan bygger man opp sin sivilisasjon ved hjelp av råstoffene man utvinner. Vinner er den som først får 10 seierspoeng, som man får ved å bygge bosetninger, oppgradere bosetninger til byer, skaffe seg riddermakt og veisystem, og annet. Enkelte skitne tricks har du også tilgang til.

 

 

Alias

Lagspill med minst to på hvert lag. Man skal få lagkameratene til å gjette hvilket ord man har på kortet ved å forklare med egne ord betydningen av det uten å si ordet eller deler av det.

 

Torsdag 11.juni kl.18.30: Ticket to ride og kokkelimonke

Ticket to Ride er et togspill. Spillerne må samle togkort som gir rett til å bygge ulike jernbaneruter over hele USA. Jo lengre strekninger, jo flere poeng. Ekstra poeng gis dersom man kan fullføre sine oppdrag (Destination Tickets), med forbindelser mellom to byer, og for lengste sammenhengende jernbanestrekning. 

 

kokkelimonke-bak

På kortene står en mengde merkelige ord som er, eller har vært, en del av det norske språket. Spillernes oppgave er å først lage hver sin fiktive forklaring. Deretter leses alle forklaringer - også den riktige - opp av spillelederen. Du får nå poeng både for å peke ut den riktige forklaringen, og for spillere som trodde at din forklaring var den korrekte.

Google+