Hopp til hovedinnhold

Sølvbergets vårprogram

Vårprogrammet for de yngste byr bl.a. på kjente publikumsfavoritter som Barnas verdensdag og Søndagsbarn.

Et nytt år byr på nye muligheter til å lære noe nytt, dele kunnskapen du allerede har med andre eller bare la deg inspirere og underholde. 

Som vanlig har vi et variert programtilbud med innhold og opplevelser både for de yngste og de eldste og alle som befinner seg et sted midt i mellom. I kalenderen finner du oversikt over hele programtilbudet inkludert våre faste aktiviteter og arrangementserier. Bla gjennom programmet her: 

Programtilbud til de yngste

Vårprogrammet for de yngste byr på kjente publikumsfavoritter som Barnas verdensdag og Søndagsbarn, men også noe nytt: I vinterferien kommer familier med lånekort gratis inn på Stavanger museum med lånekortet som billett. Begge steder tilbyr aktiviteter tilpasset barn hele ferien. 

VR 1

Sølvberget takeover!

For de litt eldre åpner vi dørene for alle som har kreativiteten kriblende i finger - tuppene, og tilbyr GoPro, grønn vegg, kamerautstyr, 3D-printer, Mac med Adobe- programmer, VR-briller, tegnebrett og mer. Vi gleder oss til at dere tar det i bruk. 

I løpet av våren tilbyr vi også ulike typer kurs/workshops rettet mot målgruppen 15-25 år, hvor de bl.a. kan lære å fikse egen gitar, dronebygging og pimpe russedress. 

Sjekk oversikt over kurstilbudet.

Og hvis du ønsker å arrangere ditt eget kurs på Sølvberget kan du sende oss en e-post til: laering@stavanger-kulturhus.no

Kiellandsenter 

I februar åpner Kiellandsenteret på Sølvberget, som skal forvalte arven etter byens store forfatter Alexander L. Kielland i form av litteratur, lesing, skriving og debatt. Du vil finne tilbudet med ut stillinger, forfatterkontorer, studieplasser,  boksamling og kafé med egen scene i 4. etasje. Senteret kommer også til å sette et lekent preg på 1. etasje. Uke 8 inviterer vi til åpning av senteret med programtilbud. Mer om dette legges ut her på våre nettsider. 

Marte Michelet, Janne Stigen Drangsholt, Tore Skeie, Edvard Hoem og Tore Kvæven er noen av forfatterne du kan oppleve på Sølvberget i vår.

Sjekk billettsalg og mer informasjon om litteraturkvelder.

Fin Serck-Hanssen, Gjermund (Queer style), 2016, 120 x 90 cm

Kunstutstillinger

I Sølvberget galleri åpner utstillingen HEN – flytende kjønn lørdag 26. januar kl. 14.00. Utstillingen tematiserer hvordan det flytende kjønn og spørsmålet om HEN - også kalt det tredje pronomen - reflekteres i samtidskunsten. Flere av verkene viser hvordan kjønn og identitet er konvensjonsbetinget og kan relateres til sosiale og politiske endringsprosesser. Det kjønnsoverskridende handler ikke minst om menneskerettigheter. I mange land er det å være homofil eller transperson fortsatt kriminalisert. 

Senere i vår kan du se vandreutstillingen Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen, som viser Vigelands mest sentrale arbeider fra 1890-tallet, i tillegg til et lite utvalg senere skulpturer. Fotograf Morten Krogvolds portretter kan du se i sommer. Mer informasjon om de neste utstillingene legges ut i forkant av utstillingsåpning. 

Velkommen til en innholdsrik program-vår på Sølvberget!

Google+