Hopp til hovedinnhold

Sølvberget med på European Maker Week

european maker week

European Maker Week er en feiring av skapere og innovatører fra hele Europa og Sølvberget er med. 

Et Makerspace kan og skal dyrke skaperglede og innovasjon i skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og vitenskap. Ved å bygge opp under «the maker movement» som omtales som en ny industriell revolusjon legger vi tilrette for at unge hoder finner løsninger vi ikke har sett. Et makerspace er et analogt og et digitalt verksted på en gang. Der både unge og gamle møtes for å skape noe sammen. Det har blitt opprettet mange Makerspace i Norge de siste årene og Sølvberget åpnet sine lokaler i desember 2014. 

Gjennom hele uken vil det være mulig å gå på mange forskjellige arenaer og prøve ut noe nytt. Gå inn på eventen til Rogaland Makers for siste nytt og fullstendig program. 

På Sølvberget har vi tre arrangementer under European Maker Week.

LKK

Søndag 29.mai: Vi tyvstarter med vårens siste Søndagsbarn nå på søndag 29.mai. Der kan barn komme å lage sine egne stempel av bokstaver og motiver for så å trykke på kort, bokmerker og tøynett.

Onsdag 1.juni: I 2016 startet vi opp introduksjonkurs i programmering for barn i alderen 8-14 år. På onsdag 1.juni kjører vi drop-in på et av vårens kodekurs hvis du vil vite mer hva det går ut på. 

Torsdag 2.juni: Hver torsdag fra kl. 19 til 21 kan du treffe andre skapere hos oss og denne torsdagen er intet unntak. Her kan du få leke deg meg 3D-printeren, makeymakey-settene eller spille arcadespill på den selvlagde arcademaskinen vår. Dette skjer i Kjelleren på Sølvberget. 

 

Denne kan du se nærmere på når vi arrangerer Nordisk spilldag i morgen, lørdag. Gøy! #Sølvberget #nordiskspilldag

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

 
Google+