Hopp til hovedinnhold

Sølvberget leverer bøker hjem til påske

Sølvberget leverer bøker hjem til påske

Ønsker du bøker levert hjem på døra? Bestill nå, så har du ferskt lesestoff til påsken.

Sølvberget starter med hjemlevering av bøker fra mandag 30. mars. På bibliotekene på Finnøy og Rennesøy kan lånere hente bestilte bøker innenfor ytterdøra på biblioteket

 

Hvem kan bestille?

- Alle i Stavanger kommune kan bruke tjenesten. Bibliotekene i Stavanger har vanligvis et stort utlån av bøker rundt påske, og nå som vi alle skal ha hjemmepåske er det ekstra viktig at folk får tilgang til bibliotekets bøker, sier Thina Hagen i ledergruppen på Sølvberget.

- Det er viktig for oss å bidra til en slags normalitet i en unormal verden, og vi tror det vil ligge håp og optimisme når folk nå kan få god litteratur levert rett på døra. Vi har gode digitale tilbud, men vi vet av erfaring at flere av våre brukere ikke benytter disse. Det er mange eldre og småbarnsfamilier som ligger i kjernegruppen til Sølvberget og det er særlig disse vi har tenkt på når vi nå lanserer dette tilbudet, sier Thina Hagen.

 

Bestilling og hjemlevering

  • Bestillingsperiode: fredag 27. mars - fredag 3. april, kl. 18.00 (vi har ikke mulighet til å ta i mot bestillinger etter det tidspunktet).
  • Leveringsperiode: mandag 30. mars-tirsdag 7. april

Ønsker du bøker levert innen tirsdag 7. april, må du bestille bøkene i løpet av bestillingsperioden. Jo før du bestiller, jo bedre er det!

 

Hva kan du bestille?

Vi setter sammen forundringsposer med bøker basert på informasjon du gir om hva du liker å lese, sjanger, tema o.l,. Har du noen spesielle titler du har lyst å låne, kan vi se om disse også er på hylla, hvis ikke skal vi gjøre alt vi kan for å finne bøker vi tror du liker. Vi låner også ut lydbøker og filmer. I en forundringspose kan det for eksempel være 3 bøker til voksne og er det bestillinger til barn, plukker vi opptil 5 bøker tilpasset alder og ønsker.

 

Slik bestiller du (bestillingen stenger fredag 3. april kl. 18.00)

  • Gå inn på solvberget.no på Min side eller via appen bibliofil.
  • Logg inn.
  • Klikk på Meldinger.
  • På *Mitt spørsmål gjelder, velger du «Låneønske». Beskriv hva du ønsker å låne eller liker å lese: Type litteratur, sjanger eller tema. Dersom du bestiller på vegne av barn, skriv alder og bokinteresser for hver enkelt. Skriv til slutt adresse og telefonnummer, og om det er noe vi må være oppmerksomme på når vi leverer.

For å kunne bestille bøker må du ha bibliotekkort ved Sølvberget. Dersom du ikke har det, kan du lage et digitalt nasjonalt bibliotekkort her.

 

Sølvberget leverer på døra!

Bøkene leveres hjem på døra av en av våre ansatte. Vi gir beskjed når vi kommer, enten på mail, sms eller telefon.

 

Hent forundringspose på Finnøy og Rennesøy

Hente i foajeen på biblioteket på Finnøy og Rennesøy på følgende tidspunkt:

  • Mandag 30. mars kl. 12-14
  • Onsdag 1. april kl. 12-14
  • Mandag 6. april kl. 12-14

Forundringsposene merkes med lånenummer og navn og settes innenfor ytterdøren til biblioteket. Ta direkte kontakt med biblioteket på Finnøy eller Rennesøy dersom du har noen spørsmål.

 

Når må du levere bøkene tilbake?

Vanligvis er det 4 ukers lånetid på bøker, men bøkene skal ikke leveres tilbake før biblioteket åpner igjen. Dette gjelder også på bibliotekene på Finnøy og Rennesøy.

 

Hva med smittefare?

- Vi har foretatt de nødvendige risikovurderingene og fått godkjent ordningen fra fageksperter i Stavanger kommune. Dette gjelder både med hensyn til ansatte og publikum. Det skal være trygt for alle. Vi kommer til å følge nøye med på situasjonen og gjøre nødvendige endringer underveis om vi ser det blir behov for det, sier Thina Hagen.

- Sølvberget ønsker å fortsette med dette tilbudet frem til biblioteket åpner igjen i en eller annen form. Nå bruker vi tiden frem mot påske som testperiode. Vi aner jo ikke hvor populært tilbudet blir, sier Thina Hagen.
Sølvberget vil foreta en evaluering av tilbudet i uken etter påske for å vurdere i hvilken form tilbudet skal fortsette. 

Google+