Hopp til hovedinnhold

Sølvberget cinematek: Douglas

Sølvberget cinematek: Douglas

"Douglas" er mørk, nihilistisk og skremmende morsom og viser en helt annen Rolf Wesenlund enn den vi er vant til. Vises torsdag 19. og tirsdag 24. februar.

Dette er filmen om Douglas, hemmelig agent. Med nøktern effektivitet vier han sitt liv til jobben. Han tror han arbeider for en god sak, så god at han ser seg selv som fritatt fra enhver spilleregel.

Pål Bang Hansen forteller kjapt og effektivt, og leker seg innimellom med filmspråket. Filmen, som er løselig basert på romanen «De skjulte tjenester», ble lansert som sort komedie. Samtidig klarer Bang Hansen å etablere en urovekkende følelse av hva overvåkning kan være. Som den selvtilfredse og fordomsfulle agenten møter vi Rolv Wesenlund i et annet lys enn den riksklovnen han var og er kjent for å være. Hans psykopatiske rollefigur blander profesjonalitet med perversitet, fascisme med barnslig sjalusi på en subtilt medrivende måte.

Kritikerne var stort sett fornøyde, men verre var det med Statens filmkontroll: De klippet vekk 10,2 meter med sexscener.  

 

Vises torsdag 19. og tirsdag 24. februar / Billetter hos SF Kino.

Sjekk hele vårprogrammet til Cinemateket.

Filmfakta:

Douglas 

  • Norge 1970
  • Regi: Pål Bang Hansen
  • Med: Rolv Wesenlund, Tom Tellefsen, Kjersti Døvigen
  • Norsk tale, utekstet
  • DCP, sort-hvit, 1t 30min
Google+