Hopp til hovedinnhold

Sølvberget bibliotek og kulturhus har flyttet inn i nytt biblioteksystem

Sølvberget bibliotek og kulturhus har flyttet inn i nytt biblioteksystem

Tirsdag 21. august kl. 12.00 åpnet Sølvberget dørene for bibliotekets brukere etter å ha vært stengt i 30 timer for å innføre et nytt biblioteksystem. Nå har lånere og 400.000 bøker fått et nytt digitalt hjem på biblioteket.

Det nye systemet er utviklet av Bibliotek-Systemer AS i tett samarbeid med bibliotekene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand. Det nye systemet er en videreutvikling av Bibliofil og er webbasert.

- En vesentlig endring i den nye versjonen av Bibliofil er et tettere samarbeid knyttet til metadataproduksjon mellom de fire storbybibliotekene, forteller prosjektleder Bjørn Kjetil Fredriksen ved Sølvberget bibliotek og kulturhus.

- Og dette handler om en av de viktigste forutsetningene for oppgraderingen av det nå webbaserte Bibliofil, å effektivisere og forenkle arbeidsprosesser med økt automatisering. Samtidig som det er essensielt at et moderne biblioteksystem er integrerbart mot nasjonale tjenester og utenforliggende fagsystemer og protokoller, sier Bjørn Kjetil Fredriksen.

Sølvberget er første bibliotek som tar systemet i bruk. Kristiansand følger etter i begynnelsen av september. I løpet av høsten går også samtlige skolebibliotek i Stavanger over til det nye systemet

Hva vil det bety for lånerne?

Lånerne skal oppleve at bibliotekene kan tilby enda smartere digitale tjenester, både når det gjelder tilgjengelighet og økt grad av selvbetjeningsmuligheter. De skal blant annet kunne betale gebyrene med VIPPS. Det blir lettere å holde oversikt over familiens lån, man kan bruke mobilen som lånekort og få anbefalinger basert på hva man har lånt før.

- Dette er et viktig løft for oss, og en nødvendig utvikling for å tilfredsstille våre brukeres forventninger knyttet til digitale tjenester fra et moderne bibliotek, sier bibliotek- og kulturhussjef ved Sølvberget, Anne Torill Stensberg.

- 21. august 2018 er en merkedag for Bibliofil. Ikke bare har et av landets største folkebibliotek tatt i bruk Bibliofil i dag, men dette er også dagen hvor Bibliofil lanseres med nettleseren som klientplattform for hele biblioteksystemet, sier Ola Thori Kogstad hos Bibliotek-Systemer.

- Storbybibliotekene, med Sølvberget bibliotek og kulturhus i spissen, er visjonære og pragmatiske, framtidsrettet og brukerorienterte. Det har vært svært givende å samarbeide om videreutviklingen av Bibliofil med disse bibliotekene, og det er med stolthet vi i dag setter Sølvberget bibliotek og kulturhus i drift som første bibliotek på den nye plattformen til Bibliofil.

Arbeidet som nå er gjort med Bibliofil vil komme alle Bibliofil-bibliotek tilgode. Utover høsten vil samtlige bibliotek kunne gjøre som Sølvberget bibliotek og kulturhus har gjort i dag, og ta i bruk Bibliofil i nettleseren.

- Vi ser fram mot et fortsatt godt og kreativt samarbeid med Storbybibliotekene om den videre utviklingen av Bibliofil i nettleseren. Vi gleder oss!, sier Kogstad.

Kontaktinformasjon

Biblioteksjef Anne Torill Stensberg: +47 51 91 24 50

Google+